Борис Джонсън: Великобритания ще пребори предизвикателството!

Премиерът се обърна към нацията, след като напусна болницата
12 апр 2020 19:00, Нели Христова
62
Борис Джонсън: Великобритания ще пребори предизвикателството!
Снимка: БГНЕС

Часове след като напусна болницата, Борис Джонсън публикува обръщение към нацията във Facebook профила си.

"Днес напуснах болницата, след седмица, през която NHS спаси живота ми, без съмнение. Трудно е да намеря думи с които да изразя дълга си, но преди това искам да благодаря на всички в цяла Великобритания, за усилията и жертвите, които направихте и продължавате да правите. Когато слънцето пече и децата са у дома, когато цялата природа е най-прекрасна и външният свят е толкова приканващ, само мога да си представя колко ви е трудно да спазвате правилата за социално дистанциране." Така Борис Джонсън започна своето обръщение.

"Благодаря ви, защото милиони и милиони хора в цялата страна правят правилното нещо. Милиони преминават през самоизолацията с вяра, търпение и с мисъл и грижа за себе си и за останалите. Искам да знаете, че този Великден, усилията ви ще имат смисъл и всеки ден показват стойността си. Защото всеки ден скърбим за онези, които са ни биват отнети и трудностите все още не са приключили. Но ние имаме прогрес в тази битка срещу коронавируса", добави той.

"Тази страна ще се пребори с това предизвикателство, както сме побеждавали в много предизвикателства през нашето минало", категоричен бе Джонсън.

"През последните седем дни аз лично видях напрежението, под което са медиците на NHS, видях куража, не само в докторите, сестрите, но и у всички останали, чистачи, готвачи, фармацевти, които продължиха да идват на работа. Благодарение на този кураж, на тази чест, на тази любов, нашата здравна система е непобедима", допълни той.

Той благодари на всички доктори и сестри, които са се грижили за него. Някои от тях той спомена по име, като Джени от Нова Зеландия и Луис от Портогалия, които в продължение на 48 часа стоели до леглото му.

"Единствената причина, поради която тялото ми получи достатъчно кислород, е защото те ме наблюдаваха през всяка секунда", каза Джонсън. Той заяви, че е сигурен, че Великобритания ще пребори вируса, защото из цяла англия има медици, като Луис и Джени, които се грижат за своите пациенти.

"Останете вкъщи, пазете лекарите от NHS и спасете животи. Благодаря ви и честит Великден", завърши Джонсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Кух дефицитСъщото го дърдорят някои българи в Канада които не знаят грам английски и очакват канадските здравни органи да проговорят на български. Но независимо от всичко не се връщат да живеят в България. Винаги някой мрази ***, а пък той *** не мрази, честен и почтен, умен, кадърен и винаги гениялно прозорлив.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 47 / 49Я обяснете защо има сериозен недостиг на кръвна плазма в българските болници?
46
2
 
1
 
! Отговори
Баи преди 4 години
Силно обрьщение на джонсан - вероятно наи големия британски политик след - чьрчил Благодарение на него - британците напуснаха фарса наречен - есДали ще се распадне като - сив - предстои да разберем вероятно след края на пандемията
45
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
47, какво им обясняваш на тролингените, те са тук да спамят и да вземат центове.Нито разбират, нито искат да разберат.Има един кеpпeдeн, който дрънка денонощно за стадния имунитет. Такова като него просто са избрали да си дрънкат глупостите, както повечето кибици.
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Блестящи са постиженията и съветите на английската здравна система, след като успя да разболее с covid19 половината кралски двор и половината правителство. Тях ги лекуват добре, но обикновените граждани ще дадат десетки хиляди жертви. Ние не се справяме толкова добре!?
43
3
 
7
 
! Отговори
Кух дефицит преди 4 години
Уникално *** българомразец трябва да е този който нсрича английската здравна система по-добра от българската. Там за консултация със специалуст се чака с месеци, ако изобщо GP-то те прати. За операция се чака с години. Точно затова тяхната система им разреши да се оперират и в някои европейски страни, защото английската система няма капацитет.Всички българи като си дойдат в отпуск, за няколко седмици си правят прегледи и лечения, за които там ще им трябват години, ако изобщо им ги назначат!
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От какво е бил болен?
41
2
 
3
 
! Отговори
Въпросчо преди 4 години
До шляпалникаЗатова ли умират с хиляди , защото им е перфектна здравната система ? Ти, другарю , от кой обор излезе ?
40
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мангър 41Марш обратно при стадото!Стадното съществувание е присъщо на повечето български *** и ***, исторически доказано като начин на поведение и мнанталитет през вековете та до днес.:)))))))))))))))))))))))
39
5
 
3
 
! Отговори
Мангър преди 4 години
Марш обратно при стадото!
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Последни грижи. 37Е, да де ама десетки хиляди англичани няма да получат животоспасяващите грижи, които Джонсън получи..........Всеки българин ще бъде качен на хеликоптер като Караянчева, нали!? А колко са българските хеликоптери линейки? Английските са над хиляда! Аслъ сте жалки и смешни и уникално ограничени за да не го разберете!
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако излезнат верни китайските данни, че преболедувалите остават с траен стерилитет, това решава тотално проблемите и с преселеността и замърсяването и всичко. Кой се разболял, разболял. Кой не - не! Затова Китай взе толкова крути мерки и се заразиха само в една област.
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Последни грижи. 37Добре се справят като вземем в предвид мащабите на страната и буквално милионите болни дишащи на акумолатори и приемаще средно по 5 медикамента дневно за да живеят. Повечето възрастни българи като тези отдавна напуснаха реалма на България! Казват ти да се лекуваш в къщи но в момента в който кажеш че не можеш да дишаш линейката е до вас за 5 минути.
35
7
 
6
 
! Отговори
Последни грижи. преди 4 години
Е, да де ама десетки хиляди англичани няма да получат животоспасяващите грижи, които Джонсън получи. На болните им казват по телефона да си седят и да чакат да оздравеят. Когато много зазлеят ги карат в болница за да ги включат на респиратор, преди да умрат на следващия ден. После - да идва следващия, оказваме последна помощ на всеки!
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До шляпалника 34Да...ама той няма да пребори глупостта.......А българския традиционен лаянярец кога? Питам за една червена Надежда.
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Христо Христов 26Здравната система на острова - виц с 4 думи..............Здравната система им е на светлинни години пред тази на българските хронични *** и ***. Всичко е абсолютно безплатно и много добре организирано.
32
4
 
6
 
! Отговори
шляпалника преди 4 години
Да...ама той няма да пребори глупостта.
31
6
 
10
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Не усещате ли постановката? Нима не разбрахте, че китайската настинка е толкова опасна, колкото и сезонния грип, дори по-малко? Айде разровете се и вижте данните. Колко хора са загинали през годините и по каква причина. Колко случая на зараза трябва да има, за да се обяви извънредно положение и така нататък.. В един момент ще ви светне, че нещо въобще не е наред.. Ама надали, пак ще си пуснете брифинга да ви облъчват с трупове.. Да де, ама трупове има всеки ден! По 300 само в България..
30
5
 
4
 
! Отговори
zoro преди 4 години
Нещо за 5G да каже.Голям цирк се разиграва,преди да чипират хората..България,Армения и щат в Индия Керала се съгласили за цифрово проследяване на контактите на хората..Уж за добро...Едно световно правителство ще се сервира..Хората с чипове под кожата..Рай за богаташите-стадото ще е под контрол..Сега правят загрявка..
29
4
 
11
 
! Отговори
Sherlock Holmes преди 4 години
Не му вярвам и на една дума на този Джонсън, този е професионален лъжец. Не вярвам даже и да е бил истински болен.