От първо лице: Силни странични ефекти на лекарството хлорохин

Актрисата Рита Уилсън го е приемала при лечението си
15 апр 2020 11:45, Елка Василева
37
От първо лице: Силни странични ефекти на лекарството хлорохин
Рита Уилсън със съпруга си Том Ханкс. Снимка: архив, БГНЕС

Американската актриса Рита Уилсън разкри в интервю, че по време на лечението й от COVID-19 е приемала противомаларийното лекарство хлорохин и е получила силни странични ефекти от него, предаде ДПА.

Евтиният медикамент и по-слабо токсичното му производно хидроксихлорохин са възхвалявани от президента на САЩ Доналд Тръмп в борбата срещу коронавируса, въпреки че още не са утвърдени като лечение за причиняваната от него болест COVID-19.

Рита Уилсън и съпругът й, актьорът Том Ханкс, бяха хоспитализирани в Австралия в началото март, след като дадоха положителни проби за заболяването. По думите на актрисата и певица Ханкс е имал по-леки симптоми.

Още по темата

В интервюто си за предаването "Тази сутрин" по Си Би Ес Уилсън разказва, че е проявила вирусни симптоми през първите няколко дни, включително умора, болки и температура с "втрисане, каквото не съм имала никога досега".

Рита Уилсън допълва, че е започнала да приема противомаларийния медикамент около деветия ден.

"Известно ми е, че хората говорят за това лекарство. Аз лично мога да кажа, че не знам дали медикаментът е подействал или просто е дошло времето треската ми да премине. Тя наистина отмина, но хлорохинът имаше ужасни странични ефекти. Постоянно ми се гадеше, имах световъртеж, не можех да ходя, усещах мускулите си твърде слаби. Мисля, че хората трябва да бъдат много внимателни с това лекарство. Всъщност не знаем дали е от полза в този случай", споделя Рита Уилсън.

И Уилсън, и Ханкс са дарили кръв, за да подпомогнат изследването на вируса, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
До 29 преди 4 години
Не и за грип.
26
2
 
13
 
! Отговори
рнск преди 4 години
Платен материал на фармацевтичната мафия. Всички лекарства имат странични ефекти, които се появяват при някои хора. Но никой не ги забранява за това. Само къдете аналгин хинина беше доста евтин и вършеше страхотна работа при настинка. Ама нали е евтин, го забраниха. Та да си пробутат по-скъпите боклъци западните компании.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горкият Том.
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е то в болница е нормално да си отпаднал и да имаш проблеми с мусколите.. Бил съм преди и видях как хранят пациентите като врабчета... Минимални порции колкото да си жив.. В затвора сигурно са по-големи...
23
5
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Според Китайско Изследване - На Много Екземпляри :)))Ковид19 - Води до Мозъчни и Нервни Увреждания - при 50% - от Заболелите.Така, че , Мисля че Ковид 19 е Проблема,Почти всички Сме Пили - Аналгин - ХлорХинин,Актрисата Най-вероятно Има Мозъчно Увреждане от Ковид19ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
22
1
 
13
 
! Отговори
Не преди 4 години
е само това лекарство. Имаше чудесни препарати, при които например след втория прием и кашлицата особено при децата изчезваше. Принудиха ни да ги спрем. Сега се пият разни глупости от бръшлян и какво ли не, и бухат по 1 месец!
21
6
 
15
 
! Отговори
а преди 4 години
До 1Задължително трябва да се ваксинират хората по принцип - не може да се дава избор на някакви луди майки да не ваксинират децата си. После ще има оле-мале какво стана, детето болно от морбили и какво ли не. Ако тази епидемия не ги убеди значи наистина са безмозъчни.
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аналгин-хининът е много ефективно лекарство. Обаче при продължителна употреба най-малкото ще получите хроничен шум в ушите (тинитус), който не се лекува. В крайна сметка с шум в ушите по-добре, отколкото мъртъв.
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тая как разбра, че това са странични ефекти от лекарството? Страничен ефект е примерно да ти се наруши зрението - нещо, което не е свързано със симптомите на вируса. Тази как е сигурна, че не е проявила и засилила симптомите на вируса? Имала ли е наблюдаващ лекар?
18
5
 
21
 
! Отговори
1 преди 4 години
Цаката е такава - можете да прочетете, че всички тестове на хинина са адски положителни за борбата с ковид. Френски, немски, американски специалисти са третирали винаги с над 95% успеваемост болестта. Но в това лекарство няма пари, няма патент. И сега се води кампания да го изкарат лошо, А ТО НЕ Е. Целта е задължителна ваксинация, без която няма да може човек да се върне в обществото. Четете, всичко го има с многобройни източници.
17
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези да не са наети от фармацията. Понеже е евтин затова не се предлага.Кога алчните фармацефти ще върнат аналгин хинина на пазара? От евтините медикаменти само аптекарите ги боли глава. Парите преди нсичко парите.
16
12
 
5
 
! Отговори
дедо преди 4 години
От две чаши водка ако те боли главата,*** за зеле не става от теб. Мен ме боли главата сутринта ако съм изпил поне 2 бутилки водка и то без салата..
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В случая има два варианта-да го пиеш и да оздравееш ,като се смириш със страничните ефекти или да не го пиеш и страничният ефект е да умреш. Моя позната преди наколко години разви двойна много агресивна бронхопневмония и след антибиотичното лечение в болницата ,чернодробните и ензими са завишени ,та до сега. Лекарят и казал,че така ще бъде ,да не се притеснява !!.Във съвременната фармакология няма лекарство без странични ефекти.Факт.
14
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мноого си беше добър аналгин-хининът даже.Пиехме го и нищо ни нямаше.Ама много евтин беше и го спряха, естествено.И амидофенът също
13
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги носех аналгин хинин в чантата си за всеки случай.И помагаше.Тази е започнала да го взима на деветия денАми да го беше почнала веднага. И при обикновен грип ще имаш същите симптоми ако не вземеш мерки.Чудя се защо не почнат пак да го предлагат по аптеките. Доколкото знам ние го произвеждаме, но само за износ.
12
3
 
6
 
! Отговори
Джендю преди 4 години
Най убаво си е юнашко млеко... Пет пъти на ден! Успех
11
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
едно време преди 30г.като пиех аналгин хинин нищо не ми ставаше.оздравявах и без Аугментин
10
0
 
21
 
! Отговори
David преди 4 години
Само за информация. можеше да споменете някъде - истинското име на актрисата е Маргарита Ибрахимова, дъщеря на български *** избягал в щатите, преди да се роди. От там и Том Ханкс поназнайва български и проявява спосоностите си във филма Терминалът
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само холивудски мозък може да изговори такива глупости - овцата има симптоми от вируса , ама хапчето и е виновно ...
8
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че кое лекарство е без странични ефекти? Аз пия по половинка някакво за учестен пулс, кардиоложка ми го изписа, като ми каза да не чета много страничните ефекти в листовката. Е, не се сдържах и ги прочетох - ужасии... Но не ги получавам, въпрос на психика е най-вече. Решиш ли, че ти се гади и ти е лошо, точно така и ще стане!