Доц. Околийски: Не само СЗО е виновна за неподготвеността на някои страни

След SARS страните бяха помолени да засилят здравните си системи, каза той
16 апр 2020 13:00, Ния Христова
12
 
Американският президент Доналд Тръмп спря вноските на САЩ към Световната здравна организация, заради "многото допуснати грешки" по време на пандемията от коронавирус. Тръмп настоява да бъде потърсена отговорност на СЗО за провалите в реакцията на кризата. 
 
"Не смятам, че трябва да говорим за пари, в случая става въпрос за спасяването на човешки животи. Тръмп  е взел решение, може би по вътрешнополитически причини, да замрази за момент финансирането на СЗО до установяването на истината. От първия момент СЗО работеше не само с китайските власти, а със здравните власти на целия свят, за да се опита да минимализира щетите от тази епидемия", каза доц. Михаил Околийски в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Той изтъкна факта, че пандемията първоначално беше епдемия и не се знаеше много за вируса. 
 
"С времето се разбираше все повече, цялата тази информация СЗО я споделеше със световните лидери. Това, че някои страни членки на СЗО, като Италия, Испания, САЩ се оказа, че не са подготвени не мисля, че е вина само на Световната здравна организация. Още след първата епидемия от SARS страните бяха помолени да засилят системите си на общественото здраве, да имат достатъчно интензивни легла в болниците", допълни доц. Околийски.
 
Той допълни, че лидери от някои държави са заявили, че сега е моментът да сме солидарни и да се обединим, така че да можем да спасим човешки животи, а не да се предприемат мерки, които имат съвсем различни цели. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да се закрива сзо оон и всеки за себе си, нека по силния победи в войната и вземе всичко
8
1
 
8
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Виновна е алчността и стремежа към максимална печалба на всяка цена. Всички останало са следствия на това.
7
5
 
5
 
! Отговори
Що не замълчиш преди 4 години
СЗО и спонсорите и са виновни защото едва ли не рекламирана вируса и създаваха паника в световните медии!Спрете вноската за СЗО!
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно къде се дянаха натовците и атлантиците да кажат колко са готови. Половината самолетоносачи са пълни със зараза. Онзи Москов с пурите нали уж беше лекар че и министър що сега не му лепнат една присъда за това че няма основни предпазни средства за епидемия. Иначе устите големи.
5
1
 
11
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Доцента защо е пропуснал да спомене и нас, тук плана за справяне с епидемии не е пипан от времето на Станишев (ясно, че той е виновен де)?
4
7
 
15
 
! Отговори
Някой си преди 4 години
В СЗО надали работят про боно. Върнете заплатите си за 3-4- години назад и прекратете завинаги досега си с каквато и да е медицина. В моята специалност, в която не е поставен на карта човешки живот, за издънка с размер 1/10000 от тази се забранява перманентно достъпа до области дори само близки до науката и професията и те изхвърлят от гилдията и бранша до живот. Та линч за псевдо специалистите от СЗО и определено да се поставят специални отметки, че са нагли и неуки.
3
3
 
12
 
! Отговори
Кой му е виновен преди 4 години
на рижия клоун за някои факти за САЩ - почти няма ваксинация с БЦЖ; здравето на населението е подкопано сериозно от изобилната промишлена химия в храната (хиляди различни вещества, много от които забранени в ЕС); най-комерсиализираната и най-скъпа здравна система в света, но със съмнителна ефективност; опоскано под минимума "обществено" здравеопазване по неолиберални догми, но и то е почти недостъпно за неосигурените. После СЗО това, СЗО онова, те му били напълнили гащите.
2
2
 
6
 
! Отговори
Всъщност преди 4 години
най- подготвени се оказаха Белгия, Англия и Холандия!!!! Англия и Белгия имат най голяма смъртност спрямо заразените, а великите англета най-малко оздравели.!!!!!! Така че стига сте дъвкали еднони също
1
5
 
10
 
! Отговори
всъщност преди 4 години
СЗО е една безсмислена организация, чиято основна задача е да дава определения на неопределими неща. Само вижте каква формулировка са дали за здраве. Що е то здраве и има ли таквоз животно.