5G категорично не влияе на здравето!

Страничните ефекти са същите като при 4G, 3G, 2G
18 апр 2020 18:50, Нели Христова
173
5G категорично не влияе на здравето!
Снимка: БГНЕС

Конспирациите, разпространени дори от попуярни личности, твърдят, че безжичната технология от пето поколение разпространява COVID-19 чрез мрежата си, че Африка е най-малко засегната, защото няма 5G, че Ухан, от където започва пандемията, е първият град изцяло покрит с новата технология...

Всичко това подкрепено от „научни“ капацитети и учени, в чиито биографии обаче има и доста противоречия.

Агенция „Франс-прес“ провери фактите и попита експертите.

5G ли разпространява COVID-19?

5G, подобно на предишните поколения клетъчни комуникационни системи, е радио-базирана (радиочестотна) технология, която използва електромагнитна (EM) вълнова форма за предаване на информация. ЕМ-вълновите форми са сами по себе си нейонизиращи лъчения, обяснява Фабиен Хелиот, изследовател от Университета в Съри, който специализира в електромагнитното излъчване в безжичната комуникация. Той уточнява, че вълните в 5G са проектирани и предавани по начин, подобен на този при 4G. Основната и единствена разлика досега е, че 5G може да предава повече данни, като използва по-голяма честотна лента при по-висока носеща честота и насоченост на антените в базовата станция.

"Тъй като вирусът е жив организъм, не може да бъде създаден чрез радиация", подчертава Фабиен Хелиот.

Фалшивата новина, че 5G разпространява вируси всъщност звучи абсурдно.

Опасенията за здравето, свързани с 5G, идват от радиацията и от там рискът е не за разпространение на вируси, а тъкмо обратното радиацията е вредна за живите организми. Затова регулацията върху технологията е съсредоточена върху гаранциите, че радиацията от 5G няма да вреди.

Влияе ли 5G на здравето?

Фабиен Хелиот уточнява, че „възможните странични ефекти от 5G са същите като при 4G, 3G, 2G и Wi-Fi”. Според него 5G излъчванията не са толкова тежки, колкото сканирането или рентгеновите технологии, които се използват в медицинската помощ.

Световната здравна организация посочва, че „през последните две десетилетия са проведени голям брой проучвания, за да се прецени дали мобилните телефони представляват потенциален риск за здравето. Към днешна дата не са установени неблагоприятни последици за здравето, които са причинени от използването на мобилни телефони.

По отношение на 5G, СЗО заявява:

„Заключенията, свързани със здравето, се правят от проучвания, проведени в целия радиочестотен спектър, но досега са проведени само няколко проучвания при честотите, които ще се използват от 5G.

Нагряването на тъкани е основният механизъм на взаимодействие между радиочестотните полета и човешкото тяло. Нивата на излагане на радиочестота от съвременните технологии водят до незначително повишаване на температурата в човешкото тяло.

С увеличаването на честотата има по-малко проникване в тъканите на тялото и усвояването на енергията става по-ограничено до повърхността на тялото (кожа и очи). При условие, че общата експозиция остава под международните препоръки, не се очакват последствия за общественото здраве.

Има ли връзка появата на COVID-19 с въвеждането на 5G?

Експертите са на различно мнение по отношение на това коя страна е първа в търговската употреба на 5G. Сред водещите са Китай и Южна Корея, но и Великобритания и САЩ. В Южна Корея първите мрежи от ново поколение са стартирали през 2019, а Китай въведе търговската употреба в 50 града в края на октомври 2019г.

Връзката между това и разпространението на вируса обаче е абсурдна. Южна Корея първа стартира употребата на 5G, а COVID-19 тръгва от китайския град Ухан. Новият коронавирус бързо се разпространи и в много страни, където няма 5G - например Малайзия, Иран, Сингапур и Нигерия.

Всъщност зад конспирацията 5G и коронавирус може да се търси и друг мотив. Голямата търговска битка межуд Китай и западните държави за налагането на безжичната технология от най-ново поколение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има съпротива срещу 5 джи то,хората им палят антените,и са започнали пропаганада,че не било вредно. Платените учени на каишка твръдят,че е безопасно,както сега за вируса,че бил естествен някой си бил ял някакво животно,а всъщност е създаден от биолози в лаборатория. Истинските учени казват истината,че вредно за човешкото здраве,и че ще ни зароби тотално.Това е огромна власт в ръцете на дикатори,такава каквато нито един диктатор в човешката история не е имал никога.
40
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По цял свят хората режат и палят антени с 5G,дори в Брюксел само преди дни взеха решение да отложат пускането на тази нова мрежа докато не се направят задълбочени изследвания как тази нова мрежа влияе на здравето на хора животни и въздействието и върху природата. Само тука нашите продажни управляващи бързат да вземат под масата някой и друг лев от мобилните оператори и затова разрешават да се инсталира 5 G,която доказано убива птиците и пчелите където е пускана пробно
39
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От фондацията на Гейтс доказаха, че 5Ж засилва менбраната на вироса и той така става много опасен. Експеримент е Правено с прилепи
38
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
5G разпространява Корона вируса само в равнина плоскост! А това че в момента цялата земя е заразана ( над 20 милярда човека по света) Е чисто доказателство, че земята е плоска!! Иначе как 5G вълните ще разпръснат толкова равномерно по цял свят Корона вируса???!!!
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като е опърлило котишка козина знАчи и на вироса козинъта ще се опърли, не мислите ли?
36
0
 
2
 
! Отговори
Старшина Страшников преди 4 години
До В казармата...Казармата я имаше до края на 2006 год., тогава дали е имало и 3G?!
35
6
 
21
 
! Отговори
СССР преди 4 години
5G Е продукт на САЩ, целящ унищожението на нормалните хора!! Просто казано 5G е Истанбулската конвенция в дигиталния свят!! 5G убива хората, а който отцелее от 5G радияцията си сменя пола!!
34
2
 
9
 
! Отговори
1G-9,8m/s^2 преди 4 години
Първо трябва да се разпродадат новите 5G устройства и после ще стане ясно как влияят на хората.
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това какво е? За котки нещо ли е 5 Г?
32
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
5g е по-вредно от 4g, a 4g е по-вредно от 3g - с това никой не спори. Въпроса колко е вредно обаче е мъгляв. И никой не си дава зор да прави изследване, което още повече повдига въпроси.Радиосигналите са магнитни модулации на полето. Магнитното поле има така или иначе радиационен фон. Въпроса е къде е безопасната граница и премината ли е. Казват - по-безопасен от рентген. Е, ние не живеем в рентген 24/7 все пак...
31
9
 
6
 
! Отговори
В казармата... преди 4 години
Някой хвърлил една котка на антената...5Джи ...имахме учение 60 мин......след седмица ...видяхме котката без козина....
30
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези мозъци да ги вкарат в микровълнова печка и като ги изкарат да ги питат, как се чувстват. Ако преди това не са протекли от всички възможни отвори. Няма как да ме убедят че Микровълните не са опасни. Те унищожават имунната система. Невидимият Убиец действа подмолно. Нито се вижда нито се усеща. Но действа безотказно. Хора с по чувствителни организми получават главоболие и се разболяват от рак. Антените на операторите бълват микровълни с хиляди ватове. Микровълновата печка пасти да яде.
29
4
 
23
 
! Отговори
Микровълнова фурна преди 4 години
С отвотена врата, влияе ли на здравето - ДА!!! Понеже не се усеща заради заниженото...?!?! излъчване образува Рак защото е с продължително действие и не се усеща. 5Г е същото само че не е една микровълнова ами няколко едновременно, влияе ли на здравето -ДА! Никой не знае защото ефектът ще е след години заради слабото излъчване. Факт е че тези облъчвания птичиняват рак на масата, но е факт, че зад тях стоят големи лобита за които парите са най-важното, а хората са само техни консуматори на услуги
28
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има едни *** лелки в мрежата по цял ден това разправят...колко вредно било 5Ж. Пи.ките на мъжете не им влизали у г.зовете.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А накой може ли да обясни с думи прости, какво всъщност е 5G?
26
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Швейцария го забрани това, а за ЕС има подписка подписана от поне 120 000 учени категорично било. Категорично е само невежеството на *** нимфоманката, която не разбира нищо от антени.
25
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
никой никога не е казвал, че разнася вирус. Прави съвсееем други неща
24
2
 
28
 
! Отговори
ВредноСВЧ преди 4 години
СВЧ, свръх високите честоти са изключително вредни за човека. Факт !!!!!!
23
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Земята е плоска. Затова 5G толкова опасно разнася коронавируса. На другите плоски планети е забранено 5G и там нямат коронавирус.
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Платена статийка подписана от всезнаещ драскач