Унгария очаква пика на COVID-19 на 3 май

Тогава страната ще има 5 000 респиратора, обеща Орбан
19 апр 2020 19:47, Красимир Ангелов
18
Унгария очаква пика на COVID-19 на 3 май
Снимка: БГНЕС

Експертите в Унгария очакват епидемията от COVID-19 в страната да достигне пика си на 3 май, обяви премиерът Виктор Орбан във видео, качено на официалната му страница във Facebook.

Още по темата
Видеото е заснето по време на неговото посещение в болница в град Айка, западно от Будапеща. Орбан каза, че дотогава Унгария ще разполага с 5000 респираторни вентилатори (в момента те са малко над 2000). По-късно броят щe нарасне на 8000, което ще бъде достатъчно за лекуване на всички заразени с коронавируса пациенти, нуждаещи се от обдишване, посочи премиерът, цитиран от Ройтерс.
 
До днес Унгария е обявила 1916 потвърдени случая на заразени с коронавируса и 189 починали.

Кризата, причинена от пандемията, изправи Орбан пред най-голямото предизвикателство по време на 10-годишното му управление, отбелязва Ройтерс. Неговият отговор - да управлява с декрети за неопределено време, след като получи тези пълномощия от парламента, за да води борбата със заразата, предизвика остри критики от Европейския съюз.

Същевременно Чехия обяви днес за 105 нови заразени от вируса в страната, с което общият им брой достигна 6657. Според данни на здравното министерство, цитирани от ТАСС, най-много са заразените в Прага. На всеки 100 000 жители на столицата се падат почти по 116 заразени.

Вирусът досега е погубил 181 души в страната - главно възрастни хора със сериозни хронични заболявания. В момента в болниците има 390 болни от COVID-19, като състоянието на 84 от тях се определя като много тежко, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 години
Лошата Унгария имала на под 10 милиона 2000 респиратора и планирали 5000.Добрата холандия имали на 17 милиона и половина 1400 респиратора и планирали 2400.Ценности.Вън от ес на чонекомразците!
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чета премъдростите на че.рве.ните ***, благодаря на Бога, че БСП не е на власт сега.
11
0
 
4
 
! Отговори
Щаба преди 4 години
А ние - след 2-3 седмици
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ха хаСмешкооо кой имал национална стратегия?Рашките ли? Хамериканците ли?*** кви 70% бе дурак?САРС и МЕРС колко % го преболедувха?
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пикът ще е след 2 седмици - познато
8
0
 
1
 
! Отговори
KamKam преди 4 години
До "До две"Много добре казано и напълно вярно.Никой не знае,"Стреляне на посоки"Да, при нас се предполага че ще има най -много заразени около Великден,но те ще се отразят в статистиките като развият симптоми и се тестват-5-14-21 дни след Великден.Вероятно същото се предполага и за Унгария.Това обаче са предположения,модели ,които имат много неизвестни както в България така и във всяка друга страна .
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хахахсхсй пика го чакали на 5 май!Пълен цирк!Сега стана ли ви ясно овчици че всичко ще продължи докато се изядем един друг!В САЩ хиляди хора са по улиците с оръжия на гърба,в Румъния полицията бяга след като хората почват да ги замерят с камъни!Надигнете се българи отнемат ни правата и свободата!Колкото си мислете че ще ходите на море и набарове и дискотеки....е няма да ходите!Не се заблуждавайте че ще свърши!Никой не затваря планетата ей така за вирус!Не гледайте манипулаторите/телевизори......
6
0
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
До 2Смешкооо, ние няма да минаваме през вируса. Ние ще го глътнем, и не за друго, а щото сме ние и точка
5
4
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Бъди сигурен, че това, дето Орбан го казал, нищо не означава! Голи догадки като навсякъде, да се подхранва някаква стабилност за известно време, и после пак и пак...И недей си мисли, че нашите тука не знаят какво да правят, пък другите, видиш ли, знаят! Навсякъде е стрелба напосоки засега!
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще гледаме страданията на нашите евроатлантически братя, как минават пики, спатии, карета и купи.Няма друго зрелище, няма футбол, няма олимпиада. Има коронавирус чалга тоук шоу.
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Унгария иска дясна диктатура.
2
10
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
А, България кога го очаква ? Питам понеже Адът не се състоя по Великден, както всички вижаме.И пак ще кажа - България е единствената държава в света, която няма национална стратегия за борба с коронавируса.Другите държави знаят какво правят.Броят на починалите там да не ви заблуждава. Без жертви и ние няма да се разминем.В Унгария знаят, че пика ще е около 3-ти май. Това означава, че към тази дата унгарските вирусолози очакват над 70% от населението вече да е преминало през вируса.А, ние ?
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А наш Тиквун колко респиратора ще осигури ?