Коронавирусът най-смъртоносен в Европа, по-слабият щам е в САЩ

Учени откриха най-малко 30 щама на коронавируса
Обновена: 21 апр 2020 13:48 | 21 апр 2020 13:35, Елка Василева
35
Коронавирусът най-смъртоносен в Европа, по-слабият щам е в САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Учени от университета в китайската провинция Чжъцзян откриха най-малко 30 щама на коронавируса, известен като SARS-COV-2, 19 от които са нови, съобщава в. "Дейли мейл".

Някои от най-смъртоносните мутации са в Чжъцзян, както и в редица европейски страни. Най-силните щамове могат да генерират 270 пъти по-голям вирусен товар в сравнение с най-слабите вариации.

Още по темата

По-слабите мутации са свързани с вариации, които са разпространени на много места в САЩ.

Щамовете в Китай са сред най-опасните и включват онези, които са разпространени в Европа, пише в. "Саут Чайна морнинг пост". По-слабите щамове коронавирус изглежда са разпространени в САЩ.

Получените резултати за пръв път показват, че мутации могат да повлияят върху сериозността на заболяването, поясниха авторите на изследването. Резултатите от него са качени на сайта medRxiv.org, пише БТА.

За целите на изследването били анализирани щамове от 11 заразени с новия коронавирус китайски пациенти. Учените с изненада констатирали, че най-смъртоносните щамове са в Чжъцзян, където се намира университетът. Тези мутации са наблюдавани също в силно засегнати от коронавирус европейски страни, като Италия и Испания, преди да се разпространят в епицентъра на епидемията в САЩ - Ню Йорк.

"Новият коронавирус придоби мутации, които могат значително да променят патогенността му", отбелязват учените. Те предупреждават, че по-слабите мутации не означават, че рискът от смърт е по-малък. Двама пациенти в Чжъцзян, единият на около 30-годишна възраст, докато другият е прехвърлил 50-те, бяха тежко болни, след като се заразили с по-слаби щамове. Двамата се възстановили, но по-възрастният се нуждаел от лечение в интензивно отделение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
м...да преди 4 години
Все хубави новини
27
1
 
0
 
! Отговори
123 преди 4 години
Тръмп иска да отваря бизнеса. Това е причината поради която поставя под информационно затъмнение всичко свързано с коронавирус
26
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе никой не говори какво се случва в пред-Московието и прилежащите му губернии, под мъдрото ръководство на подполоковника от КГБ Владимир Владимирович ?!?! Защо и СЗО мълчи по въпроса, както мълча с Китай...??? Да не се окаже накрая, че корона-бомбата е заложена там и *** си траят...???
25
5
 
3
 
! Отговори
A преди 4 години
Шипченския щам разнищиха ли го ?
24
4
 
21
 
! Отговори
Пишман учени преди 4 години
Тези учени даже не могат да си синхронизират данните за това колко трае вируса върху повърхността! Данните са от 15 мин. до 10 дена!Не знам какво правят тези учени вече 5 месеца, вече 5 месеца елементарни неща не знаем за вируса а какво остава за ваксина или лекарство!
23
4
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
АКО ИМА 30 ЩАМА ТРЯБВА ДА ИМА 30 ВАКСИНИ!!!
22
7
 
5
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 4 години
от къде се появиха тези различни щамове?!
21
1
 
13
 
! Отговори
аларма преди 4 години
Хора - това било информация от Дейли Мейл. В Дейли Меил информация няма, а само идиотизми. Все едно да се информирам от вестник Шок.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки ден различни работи , самоизключващи се едно друго. Вчера в САЩ писаха, че положението е страшно, днес вече не. Побъркахте ни. Пишете не някакви предположения, а само ако има нещо сигурно и доказано за този вирус. Ще се преброим накрая и ще видим къде какво се е случило!
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз имам информация от преди месец ,че китайците са открили над 60 щама, докато е траяла епидемията в Ухан.Те не го крият..Тези 11 ,сигурно са някакви нови, възникнали в Европа и САЩ.
18
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама нали до вчера умираха най-много в САЩ ? - сега пък щама там не бил смъртоносен.Товареха трупове с мотокари и фадроми ! - очаквам утре да кажат че умрелите са се съживили.
17
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 19 Анонименъъъхх ! защо най слабия щам на коронавируса е в щатие а в Европа и азия е смъртоносен ? Значи американците са пуснали силен додифициран смъртоносен щам по света а за маскировка в америка са пуснали слаб. доста интересно става !
16
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайската доктрина " Един път, един пояс" включва 65 държави. Сред тях е и България.Предвидено е първо тяхното икономическо, а след това политическо подчинение. Последното няма да е непосредствено, а посредством продажни политици, особено в малките държави като България.Част тази доктрина е и пускането на вируси. Коронавирусът работи добре за китайските интереси. В следващите години чакайте нови вируси.
15
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Авторката, нямате никаква представа какво изобщо означава щам, какво е тип, вариация и пр. В резултат на което пишете глупости. Престанете. Много е досадно вече.
14
21
 
7
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
На вас не ви ли омръзна да плюете Бойко бе умници? 10 години едно и също и файда йок. С Путин поне е майтап да се бъзикаш че русофилите пощръклявате хахахахаах
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ким Чен Ун,.Не- продаваше, хепатит...
12
5
 
19
 
! Отговори
Нобел за мир преди 4 години
Тръмп може да всякакъв ама през целия му мандат не направи нито една война в света,напротив погасяваше конфликти!
11
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да пази България от Боку и шайката престъпници около него!Епидемия няма ,а има неистово желание на Боку да изкара престъпния си мандат до край.Поне един до край.Убиеца от Банкя /уби Чакъра с 14 изстрела с гранатомет ,скрит зад бронята на БТР/ ще ни довърши.
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе вие се побъркахте с тоя Путин бе! Ни ве ли омръзна идиотиии
9
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажете другари, защо Путин затвори Русия и не пуска хората да излизат от къщи? Глупав ли е? Контролират ли го?