Хидроксихлорохинът може да е смъртоносен за болни от коронавирус

Това се твърди в ново проучване на учени от САЩ
Обновена: 23 апр 2020 13:16 | 23 апр 2020 13:16, Анисия Иванова
26

Лекарството за малария - хидроксихлорохин, може да се окаже смъртоносно за пациенти с COVID-19. Това се твърди в ново проучване на учени от Съединените щати.

През последните седмици се заговори усилено за положителния ефект на лекарството за малария върху състоянието на пациенти с COVID-19.

Още по темата

Първоначално се твърдеше, че препаратите хлорохин и хидроксихлорохин в комбинация с антибиотика азитромицин могат да бъдат мощно лечение срещу коронавируса. В ново и мащабно изследването на американските учени обаче се твърди точно обратното, съобщава Bulgaria ON AIR.

Анализът е базиран на резултатите и историята на заболяването при 368 пациенти с новия коронавирус. Според наблюденията при пациентите, приемали хидроксихлорохин, смъртността е близо 30 на сто. При болни, лекувани едновременно с хидросихлорохин и антибиотика азитромицин, смъртността е малко над 22 на сто.

При 13% от хората, третирани с хидроксихлорохин, е имало нужда от обдишване.

Резултатите от анализа сочат още, че използването на медикаментите без лекарско предписание и наблюдение е свързано с повишен риск от смъртност. За скрития риск потвърждават и от Националния щаб у нас.

Учените обаче са категорични - резултатите показват необходимостта от провеждането на клинични изпитания преди препаратът срещу малария хидроксихлорохин да бъде одобрен за лечение на пациенти, заразени с коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
34
 
! Отговори
м...да преди 4 години
Въпросното проучване е меко казано тенденциозно.Цял всят се лекува с посочените медикаменти- Индия,Китай,Русия,Австралия са страните ,за които със сигурност знам,че се ползва,както и в България.Ами въпросните ,,учени" да питат Том Ханкс как се е излекувал...или ох, .за малко да забравя-жена му се оплака от страничните ефекти.Пък и нали Тръмп го обяви като вероятно лекарство,а това вече го прави неприемливо.При това е евтино.
23
1
 
34
 
! Отговори
Бойко преди 4 години
Ама как бе? Аз с туй хидра чудо ще лекувам всички българи от коронясалия вирус.
22
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Статията е написана супер неграмотно. 30% смърнтност от какво - общите заразени, хоспитализираните или вентилираните? Плюс това, хидроксихлорина и азитромицина увеличават QT-итнервала. Трябва да се избягват при пацинети с вече дълъг интервал и да се контролират при всички много внимателно. Ако просто наблъскаш хората с хлорохин и ги пратиш вкъщи, ми логично е да има висока смъртност. Но да, това изследване беше обвинено в много неща, така че няма много смисъл да го обсъждаме,
21
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хидроксихлорохин в комбинация с антибиотика азитромицин лекуват, когато са приложени в началото на заболяването по подходяща схема и доза, лекува. Китайците са го изпробвали, а и нашите видни болни оцеляха точно с тези лекарства. Вероятно има и хора с непоносимост към хинина и за тях употребата му ще е неподходяща.Да се употребява хидроксихлорохина обаче при напреднало развитие на болестта, е меко казано непрофесионално.Доверието ми заслужиха не китайците, а Домусчиев - оцеля, като им се довери.
20
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименБуахахахаха, колко от вас дървените философи тичат по 10км на ден? Мале, мале, мале, колко ***.или имало в тая държава!!! Тия дето тичат по 10км на ден умират от инфаркт преди да са навършили 50! Момченце про.сто, имаш ли си идея че поне 35% от населението над 40-45 годишна възраст има някакъв здравословен проблем с който би си живял до дълбока старост?! Като си неук и необразован, по-добре не се изказвай, защото говориш пълни глупости!!!!
19
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В началото докторите казваха - не носете маски, безполезни са.Сега докторите казват - носете маски, задължителни са!В началото докторите казаха - хидроксихлорохин и азитромицин помагат, т.е. ДА!Сега докторите казват - хидроксихлорохин и азитромицин = повищена смъртност, т.е. НЕ!Китайците се оправиха, европейците и американците не успяват!Разнопосочните изказвания ме объркват и дезорганизират. Ставам разноглед!На кого да вярвам? Така не може да продължава!
18
2
 
43
 
! Отговори
Ken преди 4 години
Според последни проучвания на британски учени, медицината може да е опасна за Вашето здраве.
17
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОВИД-19 си е една форма на вирусно заболяване, която удря по хората с тежки хронични заболявания и слаба имунна система.Не желая смъртта на никого но това са фактите.Не може един силен организъм на човек, който в последните години ден след ден е ял здравословна храна, грижил се е за здравето си, поддържал е нормално тегло, всеки ден е тичал по 10 км да има същите шансове за изход за зарязаване като друг, който има един куп болести и десетки килограми над нормата.
16
6
 
31
 
! Отговори
до 16тия преди 4 години
Не мирише. Препарата от статията не е американски и не е на американска или еврейска фармацефтична компания.Чисто и просто. Или може би американците знаят май нещо, което никой друг не знае, защото "те китайците са го пуснали вируса". Ама с възглас ъъъ хюстън имаме проблем.Иначе съм за минуси да събирам тука. Искам поне 100!Иначе съм
15
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
интересно, как китайците се лекуват, а краварите се тровят?! нещо намирисва цялата работа и то на кауфъшкиджос!
14
1
 
35
 
! Отговори
кйи преди 4 години
на домус4иев ли да вярвам или на така наре4ените у4ени?
13
0
 
33
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Има ли статистика колко от жертвите в различните държави са били разкрити от патоанатоми?Тука май няма. Държавите, които не правят проучвания не знаят какво правят
12
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко сега родните ни коментиращи ще ви кажат истината, цялата истина и самата истина така каквото на тях им харесва понеже вие имате информация ама те имат повече информация от Киро стругара, който пие бира на муфта на пейката пред блока от сутринта.
11
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ако изядът 4-5 грама на закуска.В САЩ некъф умрял защото изпил препарат за почистване на аквариуми и канали.Прочел че съдържа хидроксихлорохин.
10
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8Логика на балкански селянин. Няма категорични доказателства, че което и да е лекарство в момента лекува ковид 19. Ама не, бай ви *** все някой се опитва да го мине...
9
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Bai-HuiКупи си китайска ваксина приятелю. Евтина, достъпна със 100% гаранция.
8
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно че китайците са решили да ни ликвидират и с вируса и с препоръките за неговото лечение.
7
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изпуснаха информацията, че хидроксихлорохинът лекува, и сега се чудят как да го дискредитират... Щото е евтин... Пък къде по-добре ще си е да открият някое лекарство, което струва 50 пъти повече. Да не говорим за ваксини, ммм всяка година нова мутация и нова ваксина, паричките капят.
6
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мащабно изследване, пък изследвали по-малко от 400 души и правят генерални изводи....
5
1
 
48
 
! Отговори
фейк нюз преди 4 години
това е фалшива новина - въпроснто "проучване" е тенденциозно нагласено - може да го прочетете сами за да видите, дори авторите му вече се извиниха, че били разбрани грешно, а не искали умишлено да заблуждават! Има друго проучване, дето сред 1000 души показва над 90% ефективност!!!