Не можем да допуснем да не ваксинираме децата срещу инфекции

Една от най-важните ваксини е тази срещу морбили
23 апр 2020 23:16,
15

Лекарите подкрепят решението да бъдат възобновените женските и детски консултации и продължаването с имунизациите на деца. От тази седмица се възобновиха консултациите, като ще се спазват противоепидемичните мерки и при лекаря ще се ходи само със записан час.

"Не можем да допуснем децата да не бъдат ваксинирани. Например морбили е инфекциозно заболяване. Предава се много бързо, от дете на дете, с много сериозни усложнения", подчерта членът на управителния съвет на Български лекарски съюз доктор Гергана Николова пред "Денят ON AIR".

Още по темата

Някои общопрактикуващи лекари настояха децата да бъдат тествани първо за коронавирус и чак след това да се поставят задължителните ваксини. Според доктор Гергана Николова "коронавирусът жали децата". А ако бъде организирано подобно тестване, то ще постави нови въпроси.

"Резултатът излиза между 24 и 48 часа. В това време къде го държим това бебе, за да сме сигурни, че отново няма заразяване? Тук отново се вижда, че ролята на личния лекар е много важна. Той добре познава децата и трябва да се е убедил, че добре и навременно поставя ваксината", посочи Николова пред Bulgaria ON AIR.

Дните за ваксинация на деца са вторник и четвъртък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тези ваксини, отрови, вируси ! Убийци !
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стойте далеч от децата ми ,*** болни!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДрОгаре не се ваксинирайте вие и цялото ви котило......вансеремос...
9
1
 
2
 
! Отговори
до 2 преди 4 години
До КГБМорбили ще "гепнат" веднага с вдигането на мерките, а имунитет след ваксинация не се изгражда на секундата, трябват седмици. И за пари не ще да е, защото колкото и да работят, няма да стигнат 85% от заработеното през януари, а то им е гарантирано с новия анекс. А от друга страна - да се ваксинира дете в разгара на пандемия, не знам колко е безопасно и редно. Та да му мислят родителите най-вече - отговорността е тяхна.
8
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не можем да допуснем да не ваксинираме децата срещу инфекции". Бих сложил "инфекции" в кавички също. Разбира се, но по правилно е да каже "не желаем да допуснем...защото няма да получим парите за ваксинации на брпй деца". Нека да казваме нещата така, както са , а не да се чудим има ли още за какво да се ваксинират децата, за да турим още сухо в джоба. На гърба на децата, защото какво им слагат в тялото и какви ще са страничните ефекти в бъдеще - това нашите доктори не искат да знаят.
7
8
 
9
 
! Отговори
Хорда преди 4 години
Самите майки, които водят децата за ваксинация са фашисти. Туй тяхното от страх и незнание...
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Също както твоя патрон, разумността ти издиша. Защо даваш за пример високата смъртност в Испания и Италия, която е и най -високата в света. Пропуснал си да споменеш, че в някои държави като Сингапур например, смъртността е 0.1 %. А какво значи да намалеят "антиваксърите". Аз съм антивансър, а ти си проваксър. Заповядай сложи си един от пеодуктите на Бил Гейтс... късмет !
5
3
 
13
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Там е работата, че няма никаква епидемия! Болните са много малко, десетки пъти по-малко от броя според който може да се обявява такава..Няма никакви предпоставки за обявяване на извънредни положения и прочие. Карантина се прилага на болни и хора от рискувите групи. Това е тотална пародия.
4
6
 
11
 
! Отговори
Истукан преди 4 години
Имунизациите и ваксините разболяват. Така се разболях с грип като ме ваксинираха против грип.
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До коментар 2Как така за какво, за да прибират пари и да тровят децата. Просто и елементарно!
2
6
 
20
 
! Отговори
КГБ преди 4 години
А бе фашисти, защо ще ваксинирате децата? Нали и без това ги изолирахте. От къде ще гепнат Морбили? Да не говорим по въпроса, че по време на епидемия не се ваксинира. А в случая обявихте пандемия. Като онзи умник Кантарджиев с простото си изказване, че пандемия било дори ако имаме само три случая, защото вируса бил непознат. Ей кой колкото и да ви се прави на загрижен от екрана да знаете, че става дума за пари или власт. Другото е плява.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корона е внук-на-СПИН