Нито един нов случай на коронавирус за седмица във Виетнам

Общият брой на заразените в страната е 268 души
Обновена: 23 апр 2020 08:10 | 23 апр 2020 08:10, Елка Василева
21
Нито един нов случай на коронавирус за седмица във Виетнам
Снимка: архив, БГНЕС

Нито един нов случай на заразяване с коронавируса не е установен във Виетнам за изминалата седмица, предаде ТАСС.

Към сутринта на 23 април общият брой на заразените с вирусната инфекция във Виетнам остава на предишното равнище от 268 души.

Още по темата

По този начин за първи път от началото на пандемията за цяла седмица в страната не е регистриран нито един нов случай на заразяване, посочва министерството на здравеопазването.

До момента във Виетнам 223-ма души от заразилите се 268 напълно са се излекували, а 45 остават в медицински заведения под лекарско наблюдение.

На фона на успешните резултати в борбата с разпространението на коронавируса виетнамските власти са решили от 00:00 часа днес да смекчат действащия режим за социална изолация, при който гражданите бяха призовани да не напускат домовете си освен при крайна нужда.

От днес на местните авиокомпании е разрешено да възобновят полетите си по повечето вътрешни маршрути. До 30 април постепенно ще бъдат премахнати ограниченията за работата на обществения транспорт, дейността на търговските предприятия и компаниите от сферата на услугите, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Биологично оръжие преди 4 години
Всичко стана веднага след като убиха иранския генерал и иранците обстреляха американската база в отговор където пострадаха над 100 американски военни. И в същото време след като не успяха да натиснат Китай с търговските санкции. И след всичко това паднаха толкова ниско, че започнаха най гадната война - биологичната. А сега ще лъжат и мажат за да се отърват, ще набедят ако трябва и Уганда, Бутан или Непал, че са създали вируса, само да не са те великите демократи. А всички следи водят към тях
15
0
 
1
 
! Отговори
Биологично оръжие преди 4 години
Това с Виетнам е още едно потвърждение, че COVID 19 е биологично оръжие и е изкуствено създаден. А сега кой го е създал е друга тема. Но е факт, че храната и на китайци и на виетнамци е еднаква, как пък точно в Китай се случи, а пък в съседен Виетнам със 100 милиона население чак след половин година има едва 268. Пак си мисля, че САЩ имат пръст в това. Китай и Иран бяха едни от първите и едни от най тежко засегнатите. Значи целта е била точно те.
14
0
 
0
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Причината може да е изключителната дисциплина, която се е създала в обществото заради пандемията. Явно и в другите азиатски държави е така! В Китай също са малко случаите, като се има предвид за какво население става въпрос при тях. Но аз си мисля, че тук основна роля има някакъв генетичен фактор, за който все още нямаме достатъчно данни.Защото колкото и бързо да са реагирали властите във Виетнам, колкото и стриктно да са спазвали като общество мерките, близостта им с източника също е от значе
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там социална изолация е практически невъзможна. Живеят като в кошер. Странна работа
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виетнам е първата страна в света която се усети ,че става нещо страшно в Китай ,за което китайците премълчават изатова овреме затвориха границата с границата с Китай!Не чакаха СЗО или някой друг да им съобщи ,че има пандемия!
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чака ги пик, Ад, чували (черни забравих да кажа).Лек ден на всички!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен това и починали нямат при 268 болни
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във Виетнам мерките бяха строги и се спазваха. В-к Гардиан публикува и техни изследвания за ползата от хирургичните маски и вредата от платнените маски, което и наши вестници препечатаха миналия месец.После се явиха многознайници и почнаха да оспорват ползите от маските въобще.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да вземат от щаба да ги питат какви билки пият, щото те там друго почти не използват.
7
4
 
5
 
! Отговори
Газдов преди 4 години
Бе то и пилот на самолет да си е престижно и пожарникар също. Но когато пожарникарят е начело на държава, тогава нещата не са оптимални. Същото е и с коремния хирург. Няма да е лошо да има специалист по инфекциозни болеси, микробиолог и тн. в щаба. Все пак става дума за вирусна инфекция, не за преплитане на червата.
6
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия не ядяха ли кучета и прилепи?
5
2
 
7
 
! Отговори
BornFromAnger преди 4 години
До АнонименНе се хаби, няма да те разберат!
4
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тролчета, само да ви обясня, че да си коремен хирург където и да е било по света е изключително престижно, генерал и професор също е престижно и не знам като изтъквате, че ръководителя на щаба е коремен хирург, защо си мислите, че изтъквате липса на качества, праните точно обратното. Вие какви сте, шведи, чалга певци или богослови като Волен? Цаца - цаца, ама риба.
3
1
 
15
 
! Отговори
Колко да е малка... преди 4 години
Виетнам са почти 100 милиона.
2
8
 
17
 
! Отговори
ммм ..! преди 4 години
Да, там използват ... фитотерапия (!..), а не гонене на дявола!Бог слънце да вземе и да се обади в Ханой и Хошимин, да говори, да пита, да разпитва и ... да се информира са медицината, да пита дали коремни хирурзи ръководят ... в кризисни моменти Държавата.Както на времето Людмила Живкова беше казвала, от малките Държави има доста неща които всяка една цивилизация да научи и да вземе ...Хайде този пъти да се обърнем ... към Виетнам.Време вече няма ..!
1
1
 
18
 
! Отговори
ira преди 4 години
Bravo!