Канада "се опари" с 1 млн. маски от Китай, не са по стандарта

Те не могат да бъдат изпратени на здравните работници
25 апр 2020 09:36, Елка Василева
64
Канада "се опари" с 1 млн. маски от Китай, не са по стандарта
Снимка: архив, БГНЕС

Канадското правителство съобщи, че около един милион предпазни маски KN95, внесени от Китай, не отговорят на стандартите и затова не могат да бъдат разпределени за здравните работници, мобилизирани срещу разпространението на коронавируса, предаде Франс прес.

Канадската агенция за обществено здравеопазване е установила около милион маски KN95, които не отговарят на спецификацията на правителството, каза говорител на министерството на здравеопазването, потвърждавайки медийни съобщения.

Тези маски не са били разпределени в провинциите и териториите, участващи в борбата срещу коронавируса, уточни той.

Маските KN95 са китайски модел, подобен на N95, който пък е сходен с предпазните средства FFP2, използвани в Европа.

Голяма част от световните доставки идва от Китай и транспортът на материали от тази страна е много усложнен, каза Анита Ананд, министър на правителствените служби и обществените поръчки.

Отношенията между Канада и Китай са в безпрецедентна криза след ареста на през декември 2018 г. във Ванкувър на финансовата директорка на китайския телекомуникационен гигант Хуавей по искане на САЩ.

В момента милиони предпазни маски N95 и респиратори са в агенцията за обществено здравеопазване, за да бъдат проверени.

Освен това канадското производство се увеличава и тази седмица са били сключени договори с три канадски фирми, добави министърът.

Автомобилостроителят "Дженерал мотърс" (GM), на който президентът на САЩ разпореди да произвежда респиратори, обяви, че частично преоборудва завода си в Ошауа, Онтарио за производство на предпазни маски.

GM планира да произвежда до 1 милион маски месечно, за да помогне на Канада.

От началото на месеца Канада е получила над 10 милиона маски и обяви поръчка за повече от 60 милиона маски N95, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Канада,какво държавно има в нея? Е,какво опарване,или си имат заяждане При нас се гивори за фурми,ала някойот това да е направил проблем.Не ги ивиждам по рафтовете.Може и за ракияда нестават.
23
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започнаха да си ги произвеждат и сега се чудят как да върнат китайските маски поръчани в моменти на паника... милите протекционисти- от тях да се учим!
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълен блокаж на чайниците
21
7
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
След като заразиха света за пореден път с вирусът си, сега китайците му продават предпазни средства за защита от същият този вирус ... а качеството на тези средства, е като на всички стоки с етикет - "Made in China" ... !!!
20
4
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 години
До До анонимния"китайска да е"Те повечето неща не "са китайски". Само са произведени там. Измислени са другаде, тъй че докато си купувате американски и западни стоки все още храните главно западните икономики. Проблемът настъпва, когато започнете да си купувате китайски китайски стоки, правени недоправени с крадено ноу-хау. Все пак, трябва да се каже, че стоките произведени на запад в повечето случаи са по-добри от тези от същата фирма правени в Китай. Примери бол.
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След,като сте позволили жълтите да унищожатвашето производство на какво ли не защото стеглобални така ще е.
18
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойкот на Китай!
17
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Телефона ми е LG корейско производство на вече 3 години и много малко памет и не искам да го сменям точно щото няма друго освен китайско.Пълня и трия и така си карам ! - върши работа.
16
2
 
11
 
! Отговори
Мдам преди 3 години
Самата Канада особено англииската част е пълна с китайци.
15
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не се сещам за нито едно нещо което да е китайска разработка ! - всичките неща които произвеждат са западни технологии.Скоро жена ми купила карфици с тези цветните главички а върховете им *** ! - заболя ме стомаха от смях.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14"ама технология за маски нямат"3М е американски производител, който произвежда най-висок стандарт маски със собствена технология в китайските си заводиВсъщност е точно обратното, чайниците нямат тяхна технология за маски, а скоро няма да имат и заводи.
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смърт на Китай, и вън китайците от България и Европа!
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То производството на маски е много сложно нещо ей ! -американците ще пращат хора на Марс ама технология за маски нямат.Ако не са китайците ще изпукаме от коронавирус ! - вярвайте.
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да вземат парцали от Бойко, ние как ги носим. И шал може
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като видя надпис Made in China и ме побиват тръпки ! - за съжаление друг избор почти няма но човек когато търси намира.Имам едно малко телевизорче SONY ама Japan made и работи вече 30 години а картината е като цветна картичка.
9
4
 
8
 
! Отговори
Мдам преди 3 години
Китай имат предимство те са 1.5 млтд тоест огромен пазар.С нулева раждаемост Европа е пълна с имигранти които омат нисъл стандарт и не купуват нищо.Естествено че фирмаджиите искат да продават и отиват там дето има пазар а не в пенсионерска Европа.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Канада да си направят маски що не си нaправят, ама те не могат да постигнат дори китайското качество. Вече не трябва да се казва Канада, а Афроканада.
7
4
 
16
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 4Западните производители отидоха в Китай за да произвеждат по собствени стандарти за качество. Никой не е предполагал, че китайците ще започнат безогледно (и с държавна помощ) да крадат интелектуална собственост и да произвеждат ***, камо ли че ще започнат активно да вредят на Запада както става в момента. Китайците тепърва ще разбират какво са направили.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ха ха хаИзнесоха за да може такива като теб да могат да живеят по-добре (на по-чисто, по-удобно, с икономика ориентирана към ноу-хауто и пр.). Сега, след като се видя какво представляват чайниците всъщност, ще ти се наложи да работиш във фабрика, вместо да вземаш кинти за да си развяваш коня. Стягай се за 10 часова работна седмица.
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Канада са толкова зле, нещо като бавно развиващи американци. Нямат население и дават граждансто на който попита - украйнци, араби, бразилци, румънци много, африканци, китайци, българи има много ... там всички знаят че се взема лесно гражданство и държавата се напълни с куцо и сакато