Според руски експерт коронавирусът ще си отиде за 3,5 месеца

Той прави сравнение с MERS и SARS
27 апр 2020 10:07, Елка Василева
33
Според руски експерт коронавирусът ще си отиде за 3,5 месеца
Снимка: архив, БГНЕС

Разпространението в Русия на заболяването, което се причинява от новия коронавирус, може да спре в средата на юни. Това мнение изказа в ефира на телевизия "Росия-1" Александър Чучалин, председател на Руското респираторно дружество и завеждащ катедрата по болнична терапия на Руския национален изследователски медицински университет Н. И. Пирогов, предаде ТАСС.

Още по темата

"Колко дълго продължи през 2002 г. SARS (тежкият остър респираторен синдром)? Три месеца и половина. Близкоизточният респираторен синдром (MERS) през 2013 г. - три месеца и половина. Има някакъв определен цикъл при тези заболявания, затова нека да изчислим: март, април, май - три месеца и половина. Някъде в средата на юни трябва да очакваме, че този проблем ще изчезне", каза експертът.

В Русия по данни на федералния оперативен щаб за борба с коронавируса са регистрирани 80 949 случая на заразяване с новия коронавирус. Починалите са 747, а оздравелите - 6767.

По последни данни в Москва от заболяването, причинявано от новия коронавирус, са починали общо 435 души, съобщи в неделя оперативният щаб за контрол и наблюдение на ситуацията с коронавируса, съобщава още ТАСС, цитирана от БТА. Вчера щабът съобщи за 31 починали, при които е била потвърдена диагноза пневмония и положителен резултат на теста за коронавирусна инфекция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: РусияSARSMERSкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уж го декриптираха,а още спорят.
26
2
 
2
 
! Отговори
*** преди 4 години
До Анонимен 15И аз го четох... но мисля, че може да е фалшива новина...намерих статията дори и на английски, но...не съм сигурна...70 дни..не е много ясно точно.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като екперти се надпреварват да бълват най-различни и взаимноизключващи се мнения ми стана ясно, че изобщо нямат представа. Накрая някой ще се оказал прав и ще каже, аз казах ли ви. Току-виж е наш Боко
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия, Турция и Перу към 21.04.2020 г., заемат първите три места за ефективност в борбата с пандемията, съгласно скалата на университета Хопкинс.
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Русия е заразаКогато гениалният руски медик Н. И. Пирогов е извършвал операции с използването на обезболяващи средства, когато е използвал гипс за обездвижване на счупени крайници, твоят прадядо е ходил с риза до коленете, защото не е имал ***.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Папагал...
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Русия е заразаНе думай, експерте ;)
20
15
 
7
 
! Отговори
Русия е зараза преди 4 години
Думите "руски" и " експерт" взаимно се изключват.
19
1
 
6
 
! Отговори
христо Христов преди 4 години
Руските медии, базирано на руските експерти, казаха средата на март, че маските помагат.Немските медии, базирано на немските експерти, казаха началото на април, че маските помагат. Същото важи за белгия.Холандските медии, базирани на холандските експерти, все още твърдят, че маските не поагат.ПП. Немските и белгийските експерти се базират на холандските експерти от 2008ма година.Факти.
18
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 17"В Русия болниците са като във филми на ужасите."Ти в българска болница, особено държавна, влизал ли си?
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Aloo redakciyata zashto pishete na latinica MERS I SARS ,znachi vie mojete no nie kat pishem na latinica triete,zombita takiva
16
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Русия болниците са като във филми на ужасите.
15
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
руски експерт = астролог
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Израелски професор от щаба на Израел за короновируса каза, че каквото и да го правим този вирус, той умира след около 70 дни. Толкова му бил живота. Вчера или онзи ден имаше статия тук по въпроса.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Като чуя експерт,"звучи добре и вярвам на коментираната теза"Много жалко за теб. И не толкова заради предубедеността към руските експерти, колкото заради наивното отношение към експертите по принцип. В голямата си част това не са действащи учени или изследователи, а по-скоро администратори, кариеристи на заплата. Има и изключения, разбира се. Но общо взето експертът не означава автоматично, че е компетентен.
12
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия се подготви добре за епидемията.Имат много болници,медикаменти,консумативи и медицински персонал.Имат капацитет да правят бързо болници и да изпращат лекари където е нужно.10 института създадоха бързи тестове и държавата удобри 2-3 най-добри от тях.Работят по ваксина,работят по лекарства.Имат стройна организация.Имат методика,правила за подобна криза.Никой не знае как ще продължи кризата,но засега седят добре и контролират ситуацията
11
14
 
15
 
! Отговори
Като чуя експерт, преди 4 години
звучи добре и вярвам на коментираната теза.Като чуя "руски" експерт,ми светвачервената лампичка-руските експерти в оценките си се ръководят от всичкодруго(политика,стратегия,военна тайна,заблуда на врага,търсене на престиж зазавехналата руска наука и какво ли не още).освен от реална преценка за събитието,за което обикновено нямат сили,средства и капацитет.Така тяхното мнение ставаедин пореден "кьорфишек",който трябва да бъде оставен без всякакво внимание.
10
21
 
14
 
! Отговори
Пинокио преди 4 години
Самото словосъчетание "руски" с "експерт" е несъстоятелно. Толкова за руските експерти.
9
8
 
12
 
! Отговори
Грета-олигофрета преди 4 години
израелски учени пък беше казал, че си заминал до 70 дена ,а ако питате фондациите на Клинтън и Гейтс вируса ще си замине когато те създадат ваксина. Най-добре да е нано ваксина и всички ,която е имат ще получат безплатен чип-имплантант...
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8На всяко ново място цикълът започва наново. Това касае и отделните провинции и други относително изолирани територии. Тези експерти, които попадат периодично в медиите, просто повтарят азбучни истини от епидемиологията. Винаги, когато има инфекциозно заболяване, се достига пик, а след това идва спад. И тези процеси обикновено са фиксирани във времето. Мерките намаляват стойността на пика и могат да го изгладят, както и да разтеглят кривата.