Как Австрия се справи с коронавируса през погледа на българин

Тодор Атанасов от години живее във Виена
Обновена: 30 апр 2020 20:23 | 30 апр 2020 19:55, Нели Христова
23

Австрия е един от добрите примери в справянето с COVID-19. Страната вече започна да разхлабва мерките, които бяха взети за ограничаването на коронавируса. Вече почти всички магазини са отворени, а от утре австрийците ще могат да се разхождат свободно, без да има ограницение за излизане на обществените места.

Още по темата

"Тук пълна забрана за движение в парковете нямаше. Само една малка част от тях бяха затворени във Виена и то за кратко. Единственото, което трябва да се спазва, са съветите за спазване на дистанция и хората да не се събират на големи групи", казва българинът Тодор Атанасов, който от години живее в столицата Виена, пред Bulgaria ON AIR.

Носенето на маски е задължително само вътре в магазините и в градския транспорт.

"Радвам се, че живея в Австрия, тъй като повечето хора тук са много дисциплинирани и обръщат внимание на призивите, които властите отправят", казва още Атанасов. По думите му притеснение у австрийците е имало само в началото. Днес този страх го няма.

"Връщаме се бавно към някаква нормалност, разбира се, внимавайки за себе си и близките си хора", категоричен е българинът. И все пак, университетите остават напълно затворени, а училищата ще отворят на няколко етапа. Детските градини така и не престават да работят по време на епидемията.

Още от разговора с Тодор Атанасов гледайте във видеото.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
От Берлин преди 3 години
Де бат Бойко, де канцлер Кунц!Бат Бойко кът сложи анцугъ и кът подбара вирусите.... Ехееее, кво знъйте вие ба..?!
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е сега де. Еми колкото по развито е едно общество, толкова по нормални мерки се прилагат. Индийците например ги бият с пръчки.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе нас корона не ни лови бе! Няма нужда от мерки
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е като се отклоняват всички чужденци на границата и дедо знае
13
0
 
5
 
! Отговори
между другото преди 3 години
в чехия е същото като в австрия, вече има отворени и бирарийки....
12
0
 
2
 
! Отговори
не само преди 3 години
До Колюне само ние сме така,италянците , хамериканците, спанците са същата ******
11
3
 
10
 
! Отговори
Колю преди 3 години
До Анонимен 7Едно е да дадеш 5 съвета на хора, каквито са австрийците. Друго е да наложиш нещо на българската ***. На нас модела ни е такъв, че сме бунтари и борци за правда и свобода. Ама повече на думи и много по-малко на дела. И нещо, което никога не сме се сещали да го правим, в момента, който ни кажат, че не трябва да го правим, почваме да се бунтуваме, да плюем и да го правим на пук. Ние авторитет не признаваме. Никой не може да ни каже какво да правим, 'щото той не умен колкото нас.
10
0
 
2
 
! Отговори
до 2 преди 3 години
Кой българи, бе асан?българите като тебе ли?Всеки ден ви чета отровните коментари, змии отровни. Имате си държава, чий го дирите тука?
9
6
 
8
 
! Отговори
Мафия преди 3 години
Вируси има само в мозаците ви.....пускайте всичко да бачка че африка ще ни мине...
8
5
 
18
 
! Отговори
юрген преди 3 години
Когато на австриеца му кажеш - не пътувай, опасно е и за теб, и за останалите, той не пътува. При нас - казаха им да не пътуват, те хукнаха неудържимо кой накъдето види - да празнуват, т. е да ядат и да пият. В Австрия КПП-та няма, у нас има и горко им на полицаите...
7
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно е да наложиш 5 абсолютно разумни съвета и ограничения, друго е да наложиш 50 от които 99% са практически неприложими.
6
2
 
27
 
! Отговори
Боби преди 3 години
Австрийците са нормални възпитани европейци, наследници на Австро-Унгарската империя. Преди години ми направи впечатление на абсолютно пуста улица при червен светофар всички си чакаха да светне зеленото и никой не се хвърляше да пресича на червено а в България на червено се хвърлят и пешеходци и коли да пресичат.
5
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На *** ,като му кажеш няляво...той свива, но гледа на другата страна.Няма как да сме австрийци.Ние сме си балканци.
4
5
 
32
 
! Отговори
Бубето преди 3 години
Нормалните държави предвиждат постепенно до средата на май децата да тръгнат на училище, а в Австрия, както казва човекът, и детските градини не са преставали да работят, а у нас...
3
13
 
37
 
! Отговори
Tobi преди 3 години
Има малка разлика между начина на прилагане на правилата между БГ и А. Австрийците наложиха ограничения които са приложими, въпреки че отделни може би глупави. В БГ ограниченията очевидно имат за цел да вгорчат живота на хората за да се убедят че правителството се грижи за тях. Лицемерни правила предизвикват лицемерна реакция.
2
21
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разлигавени, вечно мрънкащи калпазани. Такива сме ние, Българите. На нас, държавата вечно ни е длъжна. Правилата са глупаците, не за нас - тарикатите.
1
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакво значение няма дали парка е затворен или работи морала на едно обешсъво. Колкото по умно е то, толкова помалко забрани се изискват. Всеки нормален индивид, ще си седи у тях, за да не става ефекта на доминото. И сега при нас отвориха парковете, но аз не ходя. Няма да умра. Има хора които традиционно не ходят... Сега снимки ми качват от парковете. Чиста проба комплексари. Нищо повече.