Французинът, изкарал коронавирус през декември, дори не е пътувал

Двете му деца се разболели, съпругата му без симптоми
5 май 2020 21:32,
57
Французинът, изкарал коронавирус през декември, дори не е пътувал
Снимка: БГНЕС

Пациент, диагностициран с пневмония на 27 декември в Париж, фактически е бил заразен с коронавируса, заяви неговият лекар, предаде BBC.

Д-р Ив Коен каза пред френски медии, че взета тогава проба неотдавна е тествана и е дала положителен резултат за Covid-19.

Пациентът, който напълно се възстановил, посочил, че не знае как е пипнал вируса, тъй като не е бил в някой заразен район.

Още по темата
Информация за това кой е бил първият случай на COVIC-19 е от ключово значение при установяването как се е разпространил коронавируса.

Какво се знае за новия случай?

Д-р Коен, който оглавява Бърза помощ, на болници край Париж, обяви, че пациентът е бил 43-годишен мъж от Бобини, североизточно от френската столица. Той показал симптоми, които по-късно ще станат основни за коронавируса, включително суха кашлица, треска, затруднено дишане, пише БНР.

Мъжът бил приет в болница на 27 декември, четири дни преди офиса на Световната здравна организация в Китай да бъде информиран, че за случаи на пневмония с незвестен причинител са установени в град Ухан.

Френският пациент заявил, че не е пътувал, преди да се разболее.

Д-р Коен каза, че две от децата на мъжа също се разболели, но съпругата му не показала никакви симптоми. Той посочи обаче, че жената на пациента е работила в супермаркет край летище „Шарл дьо Гол“ и може да е влязла в контакт с хора, пристигнали от Китай. Тя казала, че „често клиенти идвали директно от летището, носейки куфарите си“.

„Чудим се дали тя е била асимптоматична“, каза д-р Коен и призова да се проучи тази възможна връзка.

Важен ли е случаят?

Досега първите три случая на коронавируса във Франция бяха потвърдени на 24 януари. От тях два бяха на хора, които са били в Ухан, а третият – на близък семеен член.

Позитивният тест на мъжа от Бобини предполага, че вирусът е присъствал във Франция доста по-рано, което би променило досегашното схващане за разпространението му.

Засега се смята, че първото предаване на COVID-19 от човек на човек в Европа е била на германец, заразен от китайски колега, посетил Германия в периода 19-22 януари.

САЩ неотдавна преразгледаха графика за разпространение на коронавируса, след като аутопсия в Калифорния показа, че първата смърт, свързана с COVID-19 в страната е бил в началото на февруари, а не в края на този месец.

СЗО „не е изненадана“

Световната здравна организация обяви днес, че не е изненадана от френското съобщение и призова страните да разследват и други ранни подозрителни случаи.

„Това дава изцяло нова картина върху всичко“, заяви говорителят на СЗО Кристиан Линдмайер на брифинг в Женева.

„Тези разкрития помагат да се разбере по-добре потенциалното разпространение на коронавируса“, каза още той, допълвайки, че е възможно да излязат още подобни случаи като този във Франция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как се събра толкова *** народ на едно място, не мога да разбера. Даже си вярвате и се допълват в простотията. Ай добре ще бъде да си пиете редовно лекарствата и посещавате по често психиатър за да не му изпуснете края, че после няма кой да ви гони по горите и чукарите! Кухи сте като 100 хралупи, как се намерих те, това е чудо невиждано! В тази работа има пръст вожда на Апахите и Робинзон Крузо! *** народ боже, ама много ***! Иначе специалисти по всичко, само дето не знаят имат ли уши!
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината с пълзене излиза на бял свят ! Вирусът е създаден в англииския град Солзбъри в същата лаборатория дето играха с новичок преди години . Бил Гейтс има пръст в модифицирането на новия коронавирус19.
46
4
 
0
 
! Отговори
дрън дрън преди 3 години
Китайска партенка
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно китайците са яли по-рано супичката от прилепи,и са заразили света по-рано. Мълчали са си,и при тях сигурно още лятото е имало корона вирус.
44
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е щом като тая е бачкала на летището източника е ясен.Китайците веднага тръгнаха да разпространяват вируса пратени от ККП.Това си е чиста биовойна от страна на Китай финансирана от фондацията на Бил Гейтс.
43
0
 
14
 
! Отговори
От Дарик преди 3 години
Биолозите направили две неочаквани открития. Оказало се, че вирусът не се е появил в началото или средата на декември м.г., а три месеца или дори половин година по-рано. Освен това в една от пробите от 2019-nCoV от Ухан били открити уникални мутации в РНК. Това навежда на мисълта за съществуване на най-малко два източника на разпространение на новата пневмония. По думите на учените, съществуването на две версии на пагогена поставя под съмнение теорията, че пазарът за екзотични птици в Ухан.
42
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По коледа и нова година всички кашляха по магазините, на никой не му дремеше, ни на министъра, ни на лекарите-лихвари. От америка не вярваха за атипичната пневмония и от там тръгна всичко, никой не взе мерки когато някой им каза че е открито и си мислеха че ако има нещо то е само някъде, далече, на затворено. Тъпотията обаче по гората не ходи.
41
3
 
5
 
! Отговори
до ххх преди 3 години
Няма да повярваш, но "Испанката" също започна "пътешствието" си по света от Китай!Изследванията посочват, че в края на 1917 год. първите масови случаи на заболяването започват в една от северните провинции на Китай, там жертвите достигат до 9,5 милиона.
40
2
 
7
 
! Отговори
Хххх преди 3 години
До ядосан 41тъй тъй то и испанския грип е направен в лаборатория от бъдещето и после е пренесен в 1918 машина на времето.
39
1
 
5
 
! Отговори
Хххх преди 3 години
До Анонимен 42Дрън дрън ти знаеш ли колко товари стоки се получават в Европа от Китай...ако се разнасяше толкова лесно този вирус всеки щеше да бъде заразен до сега....аз получавам поне 100 пакета от Китай всеки месец...освен това тези пакети пътуват най-малко 2 седмици и в повечето случаи не идват директно а преминават през транзитни страни....освен от Китай получавам и Европа...от Германия Франция където също има заразени хора...
38
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайските стоки го разнасят идеално !Навсякъде има китайски стоки .Не е нужно да се излиза извън града за да си купиш китайска стока .
37
4
 
4
 
! Отговори
ядосан преди 3 години
този вирус е възникнал най-вероятно в китай още есента 2019, как незнам може от ядене на сурови прилеки и други диви животни това е културата в китай, може да са правили някакви крастоски на вируси в лаборатория в китай също се ползвт за такива неща поради ниския контрол. следотова туристите и работниците са го разнесли из америка и европа, няма нищо изненадващо. с този нескопосан начин на тестване нормално да се разбере 5 месеца по-късно, особено при лош грипен сезон като този
36
0
 
7
 
! Отговори
Uehfh преди 3 години
На 13. 01.2020 гърлото започна да ме дере. След 2 дни ми изчезна гласа и на 16.01 вче имах суха кашлица. Детето се разболя само с температура. На18. 01 кашлях жестоко.. суха кашлица и нямах въздух да дишам. Просто се молих за въздух. На 19 ме снимаха остър бронхит с уголемени дробове и150мл излив в перикардна тъкан на сърце. Докторите се гледаха умно и нищо. 3 антибиотик започна възстановяване до март.За снимки още 20бр. като мен. Сега ходя на пулмог, че нещо задъха остана. Все ми се струв....
35
2
 
14
 
! Отговори
Е то преди 3 години
Цяла западна Европа е пълна с китайци, да не говорим пък за туристите !
34
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смисълът на СЗО е да взимат заплати.За самите тях това е много важен смисъл.За останалите - фърлени пари на вятъра.
33
7
 
14
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До ВладиНа 11.09.2001 Пентагонът е ударен,ама не от самолет,а от крилата ракета,ако се съди по дупката.Щото следи от двата двигателя на самолет НЯМА!Напълно реално е Европа да е била заразена умишлено!
32
3
 
2
 
! Отговори
А той преди 3 години
Ако не е пътувал.... друг е пътувал...и са се срещнали някак си.
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А па един румънец го а карал още 97.
30
3
 
5
 
! Отговори
Влади преди 3 години
I love this fake new! Французите все са епек на новините от нормалния свят. Един вид, вирусът не е от Китай, ами от Америка. Ама един квартален пияница убедено твърди, че го е изкарал още миналия януари. Апропо, един френски журналист написа цяла книга , доказвайки(!) , че Пентагонът не бил ударен на 11.09.2001.На тъпана ли да вярвам или на ..я си.., казал оня сватбата...
29
4
 
7
 
! Отговори
б сбц преди 3 години
Така нареченият вирус е изследван от американският доктор Андрю Кауфман и той установил, че е генетично идентичен с екзозомите,който всеки човек с някакъв здравословен проблем отделя. Ако е прав и "вирусът" и екзозомите са едно и също нещо, не е нужно да се ходи в Китай. Точно затова търсят "вируса" с PCR тест,това е тест за генетичен материал. Между другото създателят на PCR-а др.Кери Мълис ,казва тестът да не се използва за диагностика на инфекциозни заболявания.