Във Франция лекували заразен с коронавирус още през декември

Това е установено при повторен анализ на проби
5 май 2020 09:02, Елка Василева
25
Във Франция лекували заразен с коронавирус още през декември
Снимка: архив, БГНЕС

Френска болница извърши повторен анализ на проби от пациенти с пневмония и откри, че е лекувала пациент с COVID-19 още на 27 декември, близо месец преди френското правителство да съобщи за първите случаи, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Ив Коен, началник на отделението по реанимация в две парижки болници, заяви пред телевизия Бе Еф Ем, че учените са извършили повторен анализ на пробите от 24 пациенти, лекувани в периода декември 2019 - януари 2020 г. Пробата на един от тях, взета на 27 декември, е била положителна, съобщи той.

Още по темата

Става дума за 42-годишен пациент, се съобщава в изследването, публикувано в международното научно списание.

Това доказва, че COVID-19 се е разпространявал във Франция в края на декември 2019 г., месец преди първите официално потвърдени случаи, отбелязват авторите.

Броят на жертвите на COVID-19 във Франция достигна 25 201, като за последните 24 часа са регистрирани 24 жертви, съобщи френската здравна служба. Натоварването на реанимациите продължава да намалява, като броят на приетите в болница пациенти с COVID-19 е намалял със 123. Броят на тежките случаи обаче остава висок, като достига 3696, се отбелязва в съобщението, цитирано от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Прав си!И ек на урсула не искаше да го спре.На 4 март ек публикува препоръка срещу затваряне на границите, а на 12ти урсулата се кара на тръмп, защо длспрял полетите от европа.ЕС запжчна да спира полетите от китай чак втората половина на март (нрэмп в края на януари).
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи преди да се появи в Китай, коронавирусът го е имало във Франция. За САЩ не споменаха ли за болни с тези симптоми още през октомври?
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо се шокирах. А тука в България НЕ лекуваха никой от КОВ19 декември, защото тука си го караме ей така, на късмет, както всяка година с грипа. Януари-Февруари се чудех откъде дъщеря ми намери да пипне бронхит и защо го влачи 2 седмици, при положение че НИКОГА не е боледувала от нещо по-сериозно от шарката в градината. От два месеца насам не се чудя. То изобщо не е било бронхит. Ако река да ида на тест за антитела, съм 90% сигурна, че ще ми е положителен.
16
4
 
5
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 3 години
До dah takkarПариж е любима дестинация на всички китайски туристи. Още 1 доказателство, че тръгва от Китай, + доказателство, че китайската ком. партия не пожела да го спре.
15
4
 
9
 
! Отговори
dah takkar преди 3 години
това доказва че коронота не е тръгнала от Китай
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хей про стак 14 ти.......За теб отново:Та къде е новината......само за ДЕКЕМВРИ и януари от Ухан са отпътували за САЩ И Европа над 100 000 чайници.....много от тях заразени.....Какво не ти е ясно каскет?
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не пише този пациент от къде се е заразил. Ходил ли е до Ухан? Срещал ли се е с китайци пристигнали от Ухан? За да са го лекували на 27ми значи се е заразил поне 1 седмица по-рано ако не и 2. Накрая ще излезе че вируса не е тръгнал от Китай ами се е разхождал по света отдавна но щама А е бил слабо заразен. Чак след като мутира до щам В и става много заразен тогава тръгва епидемията в Китай.
12
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В блатная още лекуват иЛич от си фи лис.....
11
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
рушия е тумор, който се лекува с изрязване.
10
9
 
8
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Запада крие американската чума ДВА месеца и избиха милиони хора!Ощи ли троловете ши риват за Чернобил дет СССР го кри 1седмица и умряха 7 човека!!!Дано от ся само бананаджии да мрът от чумата !
9
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8Китай излъга е дори още по-актуално след тия "открития", защото означава, че китайците са подтискали епидемичното развитие в Ухан още по-дълго отколкото се знаеше на базата на "изтеклите" видеа. Между другото, това можеше да се предположи, защото е нужно да се натрупа критична маса преди да настъпи хаоса. Много ми е интересно, такива като теб, каква ви е играта да защитавате страна, която ОЧЕВИДНО ви е прецакала ВАС ЛИЧНО?
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да де, ама "Китай излъга!!!". И да, пийте си белината, щото един президент така казал.Между другото - какво стана с оная мистериозна епидемия в Щатите миналата година, за която обвиняваха електронните цигари? Нещо хич не се говори за нея.....
7
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Та къде е новината......само за ДЕКЕМВРИ и януари от Ухан са отпътували за САЩ И Европа над 100 000 чайници.....много от тях заразени.......
6
3
 
12
 
! Отговори
аз изкарах нещо преди 3 години
подобно точно на Коледа, без температура и хрема, но с адски болки в гърлото, и кашлица, която никога не съм виждал/чувал, суха, постоянна, до задавяне. две нощи не спах, за да мога да дишам, беше неописуем ужас.но не знаех тогава изобщо за короната, стиснах зъби и се оправихили беше ковид-19 това, или някой негов братовчед
5
2
 
6
 
! Отговори
Котки преди 3 години
И къде е ходил преди това и от къде го е хванал? Аз от тази "новина" какво точно научавам? Бил ли е в Азия, как го е пренесъл, детайли, нещо? Или просто щото е първия в Европа с Ковид? Ами пишете го в Гинес!
4
5
 
4
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
Вирусът е тръгнал-появил се някъде към края на ноември месец в Азия и оттам по-света и у нас се е разпространил и както се вижда за 4 -5 месеца от ноември до март не е бил много активен и то без карантина,значи нешо изпускат от този вирус учените и надявам се скоро време да се разберат ... .Гледм един сериал "Мост" на шведската ТВ и там във вторият сезон някаква група разпръсква вирус "Х" със същите симптоми като корнавируса..а филма е сниман през 2013-2014 г и видимо и затова е Швеция не е...
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2LOOPОбаче акъл нямаш за 2ст.Това ти е проблемът.
2
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в България е имало коронавирус през декември още. Може да се докаже при желание. Болниците, които са лекували хора с оплаквания при горните дихателни пътища, могат да им направят сега едно изследване за антитела. Особено в градове без или почти без зараза, както са Ловеч и в Североизточна България.Когато се лекува грип или подобни заболявания, ги лекуват масово БЕЗ проби. По усмотрение.
1
9
 
26
 
! Отговори
2LOOP преди 3 години
ТОВА НЕ Е НИЩО НИЕ ИМАМЕ КОРОНА ОТ 30г. НАЙ ГОЛЯМА СМЪРТНОСТ В СВЕТА НАЙ КОРУМПИРАНАТА КОРОНА В СВЕТА И НАЙ НАГЛАТА КОРОНА В СВЕТААБЕ НАПРАВО Ш.....ЦИ