Коронакризата предизвика цунами от омраза и ксенофобия

ООН призова за край на конспиративните теории
8 май 2020 11:21,
42
Коронакризата предизвика цунами от омраза и ксенофобия
Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова днес да бъдат положени всички усилия за слагане на край на „цунамито от омраза и ксенофобия“, предизвикано от коронавирусната пандемия, предаде АФП.

Още по темата

„Пандемията продължава да отприщва цунами от омраза и ксенофобия, търсене на изкупителни жертви“, заяви Гутериш без да посочва конкретни страни.

„Настроенията срещу чужденците се засилват и онлайн, и по улиците. Разпространяват се антисемитските конспиративни теории, извършват се свързани с Covid-19 антимюсюлмански атаки“, посочи той в свое становище.

Според генералния секретар мигранти и бежанци са наклеветени за носители на вируса и лишавани от медицинско лечение, допълва БНР.

Трябва да сложим край на речта на омразата в глобален мащаб, а образователните институции да учат младите хора на „дигитална грамотност“, призова още Гутериш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
12
 
! Отговори
Шилд преди 3 години
Господине, в Швейцария е Рая, нали господине. И Великобритания за същото бягат от ЕС. Как е г-жа Сталинка от СБ и другаря Тедрос от СЗО, би трябвало да се засичате на оперативки.
15
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изводите са:Човечеството не е дозряло за глобализъм.Глобализмът е вреден поради гореупоменатото.Иначе:Националните държави са извор на многообразие в културен, икономически, екологичен и явно санитарен план.Уравновиловката още социализмът доказа, че е пагубна за човешкия вид.И основният извод:Няма по-голяма га-д от Бил Гейтс.
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствено наклеветиха прилипите и Батман около тях,че летял като тях в подобен крилат халат с фирмен етикет.
13
3
 
18
 
! Отговори
11 преди 3 години
Яяяяя, ама то имало и ООН. Беше се покрило някъде и е абсолютно безполезно. Когато трябва да си върши задълженията го няма никакво.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
aaaaaa
11
4
 
24
 
! Отговори
71196 преди 3 години
Маските срещу вируса смъкнаха маските на лицемерието, празнословието и управленската безпомощност в ЕС. Мерките за изолация издигнаха по-дебели стени меду държавите и заичиха мисълта за общата граница на ЕС. Предсттои кризата на глада. Тя окончателно ще разкрие кой кой е и какъв е за другия до него.
10
14
 
5
 
! Отговори
З6Я6Р6А преди 3 години
И най-накря ще е победител рогатия, колко религии се борят срещу него а той е само един и ги мачка...
9
7
 
9
 
! Отговори
до онова под мене преди 3 години
А ти какво си мислиш че правиш с този коментар?
8
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България основните хейтъри и разпространители на фейк новини са известни отдавна - Курнелиното бсп, ***, Чалгаря, рускотъо посолство и разни дребни чeкиджии като Костя Копейкин и Сидеров.
7
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така e при комунизъма трябва да се информираме само от правилните медии, четете в-к Эврапейская правда и Эврапейский комсомолец.
6
6
 
24
 
! Отговори
Х преди 3 години
Хората вече са информирани и знаят кой забърква големите каши в света от няколко века насам.
5
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо затворихете границите, нека ги отворим и мюселманите да си пътуват свободно какъв е проблема стига ксенофобия. Арестувайте конспиратора Мутафчийски който насажда ксенофобия и омраза и туря КПП-та.
4
23
 
11
 
! Отговори
Русенец преди 3 години
Нека първо се очистим от омразата в България. Ясно е, че така БСП силно ще намалее по численост. Но е отвратително когато тяхната лидерка търси под вола и теле. И е единствената в света, която знае изхода от всички кризи. Или пък другия смехурко, професор ти Гечев. Който няколко пъти в национална телевизия заяви, че генерал професор Мутафчийски не може да му препоръчва. Явно е - чакат указания от Ленин
3
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България омразата най-силно се вихри.Виновни били китайците ,ромите,сезонните работници,правителството, българите ,които пътуват, Мутафчийски...и т.н.
2
7
 
12
 
! Отговори
Беличкият Тедрос СЗО преди 3 години
само нашите теории са верни - няма предаване от човек на човек, спирането на полети и затварянето на граници и расизъм и ксенофобия, казах и до момента само 270 000 невинни загубиха живота си!!
1
15
 
24
 
! Отговори
Бау преди 3 години
По селата е скучно .. От както имат Интернет нещата станаха страшни ... Удря 2 ракии отваря конспиративния сайт и вече всичко му е ясно :D