СЗО: Кои лечения намаляват усложненията от коронавирус

Някои изследвания още предстоят
14 май 2020 21:35, Петя Славова
13
СЗО: Кои лечения намаляват усложненията от коронавирус
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Световната здравна организация (СЗО) заяви, че някои лечения изглежда намаляват усложненията при новия Ковид-19 и вече е фокусирала усилията си към научаването на повече информация за четири или пет от най-обещаващите от тях, предава Ройтерс.

"Имаме някои много ранни лечения, които ограничават усложненията или продължителността на болестта, но още нямаме нищо, което да убива вируса", каза говорителят на СЗО Маргарет Харис на брифинг в Женева.

"Имаме потенциално позитивна информация, но още имаме нужда от повече данни, за да сме 100% сигурни, че можем да предпочетем това лечение над някое друго", каза още тя и допълни, че все още има нужда от още изследвания, които предстоят.

Тя обаче не спомена за кое конкретно лекарство става дума. По-рано бяха публикувани доклади за потенциалната ефективност на лекарството "ремдесивир". Няколко други изследвания демонстрираха и потенциалната ефективност на някои други препарати.

В едно от тях, публикувано в Хонконг този месец, беше използвана комбинация от три антивирусни лекарства, които са помогнали за облекчаването на симптомите на болни от Ковид-19 и са намалили присъствието на вируса в телата на пациентите, информира "Фокус".

В изследването са участвали общо 127 пациенти, които са приели лекарството, съставено от препарати за ХИВ, за хепатит и за склероза. Една контролна група от участниците е получила само лекарството за ХИВ.

По-рано лекарството хидрохлорин, използвано срещу малария, което президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че вероятно ще е полезно в борбата с Ковид-19 се оказа недостатъчно ефективно, след приключването на изследване сред пациенти с болестта.

Макар това изследване да е било ограничено, лекарите са заключили, че използването на хидрохлорин не е намалило риска от смърт, нито нуждата от респиратори при пациентите, върху които е тествано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: СЗОлечениекоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Gilead Sciences удариха кьоравото, сага мога да си го продават по $1000 хапчето и да станат мулти милиардери
8
2
 
2
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Ето едно безценно инфо за лъжите за коронавируса от д-р Стоян Алексиев председател на българската асоциация по патология:***.YOUTUBE.Аугопсиите доказаха: - Аутопсиите доказаха: Няма починал от коронавирус!
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовИнтересно, защото на страницата на РКИ има подробна изрична препоръка такива маски да се носят в точно такива условия ..... от юли .... 2010 година. Във нито един момент полезността на носенето на маски не е била оспорвана. Варираше само препоръката от какво точно пази. Хибридниците пак не сте си разбрали инструкциите явно.
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЗО казва има вирус.Но професорите в България отричат.Питайте професорите.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хидрохлорина е едно от лекарствата ,които китайците ползваха и препоръчаха.Том Ханкс и жена му бяха лекувани в Австралия с това лекарство.В САЩ решиха ,че не им е удобно,защото е евтино и умориха 79 000 ,само защото не се връзва с техните бизнес планове.Ама ,че здравеопазване!!
4
1
 
6
 
! Отговори
ти да видиш преди 3 години
Я,пък при нас хидрохлоринът работи добре, вероятно е от климата :)Домусчиев например се излекува с него.Какво нещо е района във който живееш:)
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една голяма измама. Така казаха от немското вътрешно министерство.
2
0
 
2
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Анонимен 1: Вече е 3.20 лв
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никои! Паднеш ли в болница край. Само че някой ще спечели от смъртта ти!