39 нови болни от коронавирус, четирима са починали вчера

Излекуваните обаче са 43, за трети ден броят им по-голям от заразените
Обновена: 21 май 2020 08:39 | 21 май 2020 08:09, Камелия Цветанова
235
39 нови болни от коронавирус, четирима са починали вчера
Снимка: МС

За 39 нови случаи на коронавирус съобщи тази сутрин шефът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

Четирима са починали. Това са мъже на 79 години, двама на по 75 години и един на 45 години.  

За последното денонощие са направени 1912 теста за COVID-19. От новите болни 15  са настанени в лечебни заведения.

Общият брой на заразените у нас е 2331.

Има две нови заразени деца в София на 4 години и на 17 години в Разград.

Лекар и медицинска сестра в София са дали положителни проби за коронавирус вчера. Общият брой на болните от медицинския персонал е 248. 

Излекуваните вчера са 43.

Трети ден вече излекуваните са повече от заразените, надяваме се това да продължи, каза Мутафчийски.

5,1% са починалите от общия брой на заразените.

В момента 49% от болните са мъже, а 51 на сто са жени. Тендецията повечето болни да са мъже се е сменила преди едва седмица.

„Много ме впечатли и разчувства една пациентка. Казва се  Елена Николова от София, която е на месечна социална помощ и получава 54 лева, вчера дари 25 лева на ВМА за персонала. Тя е дългогодишен наш пациент“, призна Мутафчийски.

„Върви се към масово освобождаване на мерки в определен график и се следи как това се отразява на обстановката. Ние знаем, че този вирус е сред нас, знаем как се разпространява и знаем, че най-сигурният начин да се предпазим това е физическото дистанциране, поддържането на лична хигиена, дезинфектирането на помещенията. Нека да видим какво ще се случи“, коментира той.

"Да не бързаме с разрешаването на тренировките на открито. И това ще стане. Светът е много внимателен и ние трябва да бъдем такива", каза ген. Мутафчийски.

Според него няма хаос в отпускането на мерките.

"Щамът, който беше в Китай вече е мутирал и въобще не се проявавя в Европа. Трети е в САЩ", обясни проф. Тодор Кантранджиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
4
 
8
 
! Отговори
Четящ и мислещ преди 3 години
До ДСКво прайш ли? Чакаш да мине една година да видиш каква е равносметката - нали така, щом сравняваш с годишна смъртност от други болести. Ако си жив дотогава, де... Хайде стига с тея изтъркани лафове, дето само неграмотните им се ловят.
97
11
 
22
 
! Отговори
44 преди 3 години
Този толкова си е повярвал, че не може да осъзнае, че е време да се махне. Потресаваща арогантност!
96
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До фурмата 84Имайки теб предвид ББ е повече от прав за определението "ту л у п". Нали ЕС направиха колективна поръчка за тестове? Доскоро не бе пристигнала. Лекарката върнала се от Испания, една от първите диагностицирани 2 бързи теста нищо! Киро Гела също! И други. Лабораториите от 3 в началото колко станаха? 18 или 20 в страната. Снимките на белите дробове на минали корона вируса какво показват? Лъжа били? Не били заболели от корона вирус! Мангъров просто не следи новите изследвания.
95
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извънземните когато пускали корона-вируса над отделните държави минавайки над България са преценили че тука си имаме вируса Бойко и са ни подминали...Нали знаете има друг виц : Един самолет натоварил *** и решил да ги пръсне от въздуха равномерно над всички страни ,минавайки над България не пуснали нито един и последвал въпрос ама защо тука не пуснахме никого и пилотът казал тука няма нужда ние ги взехме всичките от тука !
94
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаех си че обстановката се следи !То и аз е следа но не ми плащат за следене .Треа са работи нящу ?Освен да следа за заразени комари и мухи към щаба.
93
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДнес по БТВ Мангъров сподели култова реплика на Борисов при срещата между двамата: "Мангъров, ако бях жена щях да ти пусна"Аз мисля, че той ще му пусне, дори да не е жена;)))
92
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самият д-р генерал професор Мутафчийски си изглежда много добре, поддържан, стегнат опрятен (русизъм). с костюм с елече е още по-представителен и шик. Това хубаво. Зодия лъв. Но зодия лъв не е подходяща за разговор "на една височина на очите", какъвто е случаят с ***. Мисирките най се ядосват, че нямат материал за писане. Затова е цялата дандания.
91
3
 
10
 
! Отговори
До 74 преди 3 години
"Само да питам, университетите и училищата ви след 8ми клас бяха ли затворени по едно време? Имаше ли препоръки за дистанциране и общините имаха ли право да налагат сами мерка по тяхна преценка?"Да, но се оказа, че гимназистите са повече по моловите, отколкото вкъщи, т. е ненужна мярка. Общините са оставени да вземат допълнителни мерки, ако преценят, но като цяло се следват главните препоръки. Вирусът е изразен в гъсто населените общини, в малките налагане на строги мерки е излишно.
90
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До стигаНе ти ли изнася точният и верен анализ на Мангъров ! В Италия и Испания най-много са починалите над 75 години стари хора а у нас нямаме такива ,щото нашата власт с мизерните пенсии ги убива и продължителността на живот у нас е 72 г. ние сме на 81 място по този показател. Така че у нас вируса Бойко е убил много по-вече българи с мизерните пенсии и платено здравеопазване ! Представяте ли си бе хора с 10-11 години по-вече живеят хората там ! А нашите пенсионери едва мърдат с мизерните 200л
89
8
 
18
 
! Отговори
2LOOP преди 3 години
БЪЛГАРИЯ Е НАЙ БЪРЗО ИЗЧЕЗВАЩАТА СТРАНА В СВЕТА.ИМАМЕ СОЦИАЛЕН ИКОНОМИЧЕСКИ И ЗДРАВЕН ГЕНОЦИД ВЪРХУ НАСЕЛЕНИЕТО.КОВИД 19 КАТО ВИДЯЛ КАКВО СТАВА ТУКА СИ КАЗАЛ Е ТОВА Е ПАНДЕМИЯ.ДАЛИ СМЕ ПОВЕЧЕ "ЖЕРТВИ" ОТ СИРИЯ,И ДОНБАС взети заедн, НА ГЛАВА НА НАСЕЛЕНИЕТО.ТОВА Е ИЗБИВАНЕ НА ЕДИН НАРОД.
88
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори да има и един заразен от щаба ще настояват да не се разпуснат че ще останат без пари.
87
7
 
17
 
! Отговори
ГлупостиНаТъркалета преди 3 години
До Анонимендо 32 "Агнешкото....."Стига с това агнешко, бе/***! Агнешкото го закара на арабите Емо Фурмата. Пускай кепенците, крий се в гардероба и гаси лампата, прикрепи си маската с такер.На властта измишльотините.Става дума за едни пари, не се ли разбра? Че и с левчетата на горката женица се фукат!А за задължителни безплатни тестове при приемане в болница - МеЗето не се съгласява.Отврат
86
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 74Другарю!Мога ли да те попитам сегашните пенсионери кога предимно им е преминал трудовия живот?Прав си.Една от причината е власт.Не ти е коректен намека.Виж халетата.Сегашните и по време на соца.Виж техниката сега и тогава.Виж статистиката за тр.злополуки и отравяния от пестициди.84-та като видях американски комбайн в Б.Слатина,волгите нямаха такива екстри.Матирани стъкла,климатик,ергономична седалка и т.н.И манталитета.Спортуваше се ежедневно със софри и алкохол до 4ч.
85
22
 
14
 
! Отговори
стига преди 3 години
айде стига с изкукалия Мангъров
84
7
 
10
 
! Отговори
Пътуващ във времето преди 3 години
Няма БОЛНИ от коронавирус, може да има евентуално заразени..................
83
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пускайте я тази сводка само по канал 1,не може по всички тв едно и също....
82
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До фурматаБягай доброволец в интензивното.
81
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щабът е слуга на лукавия.
80
5
 
24
 
! Отговори
фурмата преди 3 години
брей, 1900 теста, па беше само 1200 капацитета на лабораториите. Троловее - нещо?Как и защо сега се намериха тестове, а по-рано нямаше тестове?Защо ги криха или просто не искаха да ги ползват?Това е поредното доказателство, че нещо не е както трябва.Или може би понеже сме си *** и ***, няма нищо, всичко си е в нашите глави, а щаба е абсолютно адекватен и прави всичко за да ни спаси от трупове,камиони и яко да измрат, ама много.
79
10
 
25
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Ковидир Майтапчийски е толкова нагъл и досаден колкото една кметска наместничка в едно село. По принцип требе си нагъл и досаден и откровен мошеник, както и добър лъжец, за да станеш някой или нещо в Изпълнителната власт. Оттам нанатък се сещайте за върховете й;)))