СЗО: Южна Америка е новият епицентър на COVID-19

Бразилия е най-засегнатата страна от епидемията
23 май 2020 07:20, Ния Христова
21
СЗО: Южна Америка е новият епицентър на COVID-19
Снимка: БГНЕС
Южна Америка се превърна в новия епицентър на пандемията от коронавирус. Това заяви изпълнителният директор за извънредни ситуации на Световната здравна организация (СЗО) д-р Майкъл Райън, предаде БНР. 
 
Д-р Райън уточни, че Бразилия е най-засегната в момента от епидемията. Той коментира и използването на хидроксихлорохин за лечение на COVID-19 в страната, като заяви: "Настоящите указания за хидроксихлорохин не подкрепят широкото му използване за лечение на Covid-19 до приключване на клиничните изпитания".
 
Бразилия одобри използването на хидроксихлорохин за лечение, след като южноамериканската държава се превърна в трета най-тежко засегнатата страна от пандемията. Президента на САЩ Доналд Тръмп многократко похвали лекарството. Бразилия се нарежда след САЩ и Русия по брой на регистрирани случаи. 
 
В Бразилия има над 312 000 заболели от коронавирус, а смъртните случаи са 20 112.  Други южноамерикански държави, силно засегнати от пандемията, включват Перу с над 108 000 случая и Чили с над 61 000 регистрирани случаи. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Според мен -сащ ще е световният лидер по брои заразени и починали
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бразилия, Перу, Чили и Еквадор - те са най-засегнатите. Има и едно друго огнище, което засега е по-голямо, но го прескачат - арабските страни, Турция и Израел. Там са над половин милион заразени.
17
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия от СЗО да не са ветеринари ,а и лъжат и корумпирани
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Войните и епидемиите в Африка, Азаия, Южна Америка са нормални за Европа и САЩ.Светът се нормализира и се оправят. Епидемиите и войните си отиват в Африка, Южна Америка, Азия.
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пандемията преминава в Европа. Никой не се интересува от Южна Америка.
14
4
 
0
 
! Отговори
123 преди 3 години
Това си е напълно нормален сезонен вирус с пикове,подобни на пиковете при грипа.Та в ЮЖНОТО полушарие краят на май на КОЙ наш месец в СЕВЕРНОТО полушарие отговаря...;))По-малко да гледат тестовете на Билли Ваксината, а в случай на заповед,подобна на заповедта на кмета на Бергамо-вирусоносители да бъдат изпращани в хосписи за възрастни....да има ефективно съдебно решение...;))
13
4
 
1
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Цитирам : "В патентното ведомство на САЩ има регистрирани патенти, както за този корона вирус, който ни удари (с пълната РНК структура), така и протеините, които допълнително са добавени. Всеки от тях има патент, вижда се и по години/месеци кое кога е добавено към оригиналния вирус.US10130701B2-корона вирусаWO2004092360A2-протеина за респираторни заболяванияWO2005049814A2-протеина за пневмония.Има добавени още цели 16 протеина (4 от HIV и т.н.)."Не разбирам от вируси? Вярно ли е това?
12
3
 
4
 
! Отговори
Кога преди 3 години
Кога ще разследват СЗО и тестовете които лансирст, също и данните как се събират и отчитат. Много неща ще лъснат, незнам защо никой не се заема с това толкова време....
11
1
 
6
 
! Отговори
Ехее преди 3 години
Нали щеше да е африка, или понеже ви изгониха от там и ви разконспирираха фалшивите тестове сега ги вкарахте в южна америка да няма празно....Не знам, но когато се разбере какво правите на хората хич няма да им хареса...
10
2
 
4
 
! Отговори
Тъпанар преди 3 години
Тия от СЗО съвсем се объркаха. Преди няма и 10 дни бяха отправили предупреждение, че следващото огнище На Коледа 19, ще е Африка...
9
4
 
1
 
! Отговори
Ъ преди 3 години
Следващия засегнат континент ще Антрактида! Ужас;)
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 7Да така е не е вирус парaзит е, но пак се предава чрез комарите
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
маларията не е вирус
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маларията, също е вирус и се предава чрез комарите!
5
2
 
3
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Зимата дойде.А с нея и грипът.
4
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента в Южна Америка най вероятно се предава с комарите! Там е топло, влажно и има много комари, може би, затова има толко силно разпространение на ковид-19
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Действително Перу със своите над 108 000 случая е страна, силно засегната от пандемията, но Перу е и държава с едни от най-добрите показатели като:- число на излекуваните;- число на смъртните случаи (ниско).Перу демонстрира отлична организация и медицина.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Бразилия се нарежда след САЩ и Русия по брой на регистрирани случаи."----------------------------Броят на регистрирани случаи е изваден от контекста показател. В Русия броят на излекуваните за 24 часа отдавна прехвърли броя на регистрираните случаи за 24 часа.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Южна Америка се превърна в новия епицентър на пандемията от коронавируса по простата причина, че там настъпи есента и застудя. Този вирус се чувства най-добре при около 09 градуса по Целзий.