Опитва ли се Бил Гейтс да имплантира микрочипове в хората?

Ето какви лъжи разпространяват антиваксърите
30 май 2020 19:50, Нели Христова
202
Опитва ли се Бил Гейтс да имплантира микрочипове в хората?
Снимка: БГНЕС

Едва ли има човек, който има достъп до интернет, и не е попадал на една теория на конспирацията, която се появи покрай коронавируса. Според някои антиваксърски движения, Бил Гейтс, който настоява да бъде изработена ваксина срещу COVID-19, се опитва да имплантира микрочипове в кожата ни. Но това не е единственият фалшив аргумент, който антиваксърите използват, за да убедят обществото, че ваксините не са нужни. Ето какви "факти" излагат те:

Как се появи теорията с микрочиповете?

Според проучване на YouGove, 28% от американците вярват, че Бил Гейтс се опитва "да ги чипира". Процентът сред републиканците е 44%. Слуховете се появиха през март, когато основателят на Microsoft заяви, че е възможно "да имаме нужда от дигитални сертификати", за да доказваме, че сме преборили COVID-19, че сме били тествани или, че ни е сложена ваксина. Гейтс така и не споменава думата "микрочип". Но из мрежата бързо започна да се разпространява статия, която гласеше: "Бил Гейтс ще се бори с коронавируса чрез микрочипове".

За да изглежда статията по-достоверна, тя цитира проучване от The Gates Foundation, което разглежда технология, която може да съхрани данните за всички имунизации, които са ни направени, чрез специално мастило, което да се инжектира заедно с ваксината. Но тук не става дума за микрочип, а по-скоро за невидима татуировка. Никой няма да може да ни проследи чрез нея, няма и да съхранява личните ни данни.

Пред BBC от The Gates Foundation са категорични, че твърденията за микрочипове са "лъжа", а идеята за дигитални сертификати била, да се създаде онлайн платформа, която да направи тестването у дома много по-лесно.

Бил Гейтс и ваксините – защо са атакувани толкова често?

Микрочиповете са само капка в морето с конспирации срещу основателя на Microsoft и ваксините. Наскоро в британски акаунт в Twitter се разпространи фалшивото твърдение, че "Бил Гейтс признава, че ваксината ще убие 700 хил. души". То е съпровождано от линк към видео в YouTube на конспиратора Алекс Джоунс.

Постът е бил споделен и харесан 45 хил. пъти. Но е пълна лъжа, а думите на Гейтс са преиначени. В истинското видео, Гейтс говори за ефективността на ваксините при по-възрастните хора и изразява загриженост, че при тях има по-голям риск от странични ефекти. За да даде пример, Гейтс представя хипотетична ситуация - "Ако имаме 1 на 10 хил. странични ефекта, това значи, че 700 хил. души ще пострадат от това". Никъде не се споменава, че 700 хил. души ще починат.

Но конспирациите стигнаха дори и високо във властта - един от министрите в италианския парламент поиска разследване за "престъпления срещу човечеството" за Бил Гейтс, а ръководителят на Руската комунистическа партия заяви, че "глобалистите подкрепяли масовото чипиране на хора, което е прикрито под предтекста, че се прави ваксина за коронавирус". В САЩ бившият съветник на Тръмп заяви, че Гейтс "иска да чипира хората, за да знае, дали някой е тестван".

Създадена ли е пандемията за да натрупа някой богатство от нея?

Това е твърдение, което е най-често срещано в Италия. Едно от италианските видеа, което твърди, че пандемията е "изобретена" е събрало близо 700 хил. гледания. Твърдението е следното - пандемията е измислена за да бъдат принудени всички да се ваксинират, а така фармацевтичните компании да спечелят пари.

Да, този, който успее пръв да създаде ваксина, най-вероятно ще се позлати, но подобни твърдения не почиват върху абсолютно никакви факти.

 

 

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На widowsa не му е чиста чергата. Да си сложи публично всички ваксинки, които разпространява и тогава може и да му повярвам ама по скоро Не. Иначе антиваксърите не са лошите във филма.
75
1
 
7
 
! Отговори
izh преди 3 години
За да се ръсят такива простотии вероятно, а и сигурно някой прави пари от това. Понеже светът се напълни с *** мозъчета, дето максимума им е "у фейса писаха" оттук нататък медиите поеха бизнеса. Не напразно и тукашната продължава да неглежира образа на Тръмп, да изопачава всяка реч или действие, просто защото си позволи да срита лапачите на обществени пари и постните им лафове. В края на краищата бюджета се пълни от бизнеса а не от маймуняците от гетата.
74
3
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Няма да стане задължителна тази ваксина, колкото и да им се иска.
73
2
 
9
 
! Отговори
Иво преди 3 години
На всички *** идеите за нови общества и прочие чумави идеи.И тоя Гейтс заедно с други корпоративни клиенти се чудят какви *** да избълват всеки ден.Няма по ценно от свободата и независимостта.
72
2
 
3
 
! Отговори
не бе преди 3 години
До БОЖЕЕЕ СМАХНАТПере си гащите нас.рани с белината.
71
2
 
10
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Бил Геитс дава десеки милиарди ей така защото сте много хубави, а той много добър.
70
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не човека го прави от обич към хората.
69
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ТЕЗИ ДЕТО СЛАГАТ ...МИНУСИТЕ ТУКМАРШ ВЕДНАГА НА ВАКСИНА...ПЪРВИ ДА СА ОПАШКАТА!
68
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 61Ами ако не са!?Ти от къде знаеш?
67
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧЕ КАКВО ОБЩО ИМА 1 КОМПЮТЪРЕН ТЕХНОЛОГ С ... МЕДИЦИНАТА???
66
1
 
15
 
! Отговори
питанка преди 3 години
Нищо добро не чакайте от такива *** като този! След като е толкова загрижен за населението на света този ''филантроп'' какво направи за бедните и гладните,за тези които нямат вода и дом,за тези децата които умират от глад,а?Трупат само едни милиарди и какво,ами те не се ядат нито пък те правят вечен! Пак си умираш ,когато ти дойде времето.
65
4
 
11
 
! Отговори
ЩОМ Е ТАКА преди 3 години
ЗАГРИЖЕН ЗА МОЕТО ЗДРАВЕ,НЕКА СЪЗДАДЕ ЛЕКАРСТВОТО.НЕ Е СЛОЖНО - НАЛИ ВИРУСЪТ УМИРА ОТ САПУНА!
64
2
 
18
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Има един много ''странен'' факт! Колкото по-модерна и развита става медицината, толкова повече стават болестите и болните и се чуда тази медицина за лечение на болести ли съществува или за създаване на болести!?
63
3
 
22
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
Чрез Бил Гейтс ще осъществяват плана за намаляване на популацията като инжектират хората със ваксини които причиняват стерилитет,днешните деца няма да могат да имат техни дечица.Гейст е слуга на Рокфелер,Рокфелер е шефа на СЗО което е дъщерна фирма на господарите създатели на ООН.Битката е жестока,Тръмп и спря държавните пари а те подпалиха цял щат като публично екзикутираха чернокож
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УФ, ДА СИ ПЛАТИШ ДА УМРЕШ.ГОЛЯМ ФАШИЗЪМ.
61
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ковид 19 - ваксина, ковид - 20 ваксина, ковид 21 - ваксина...стига бе, да не сме опитни зайчета..веднъж приемем ли този закон, няма спирка, ще ни боцкат докато ни изтровят.
60
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МИСИРЧОА може и да е мисия за СДОБРЯВАНЕ С ВАКСИНИТЕ
59
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе антиваксъри вие наясно ли сте че благодарение да ваксините куп болести вече са изчезнали или драстично по-рядко срещани? ти колко *** трябва да си да не искаш да си ваксинираш децата?? едрата шарка с лукчета ли щяхте да я лекувате?
58
2
 
15
 
! Отговори
ЛЕЛЕ преди 3 години
ваксина за шарка и туберколоза - да, ама за сезонен грип - не,всеки път щамът е раз;личен...или наесен ще знаят кой ще е вирусът другата пролет, А?????????????
57
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините на Гейтс се наричат MRNA, това са ваксини, които използват CRISP технологията за модифициране на гените. Ако сте чували за Монсанто и знаете какво причиняват на природата с гмо-царевиците и соята, и сте против тези експерименти, ще сте против и този вид нетествани ваксини с неизвестни последици. Това не са ви познатите ваксини от комунизма, които бяха произвеждани от държавата, това е технология, чиято употреба е спорна дори и в лабораториите.