ООН иска общодостъпна ваксина срещу коронавируса

Ваксината трябва да бъде дадена на всички жители на планетата
4 юни 2020 18:42,
8
ООН иска общодостъпна ваксина срещу коронавируса
Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на Организацията на обединените нации Антонио Гутериш по време на международна конференция за събиране на средства за нови животоспасяващи лечения заяви, че ако бъде създадена ваксина срещу новия коронавирус, тя трябва да е общодостъпна за всички жители на планетата, цитира думите му AFP.

Още по темата

Виртуалната среща, на която е домакин Великобритания, има за цел да събере 7,4 милиарда долара за имунизационни програми, прекъснати от пандемията, и да стартира нова кампания за набиране на средства за подкрепа на потенциални ваксини за COVID-19, допълва „Фокус“.

Във видео съобщение Гутериш каза: "Ваксината трябва да се разглежда като глобално обществено благо - ваксина за хората, за която все повече световни лидери призовават."

Трябва да има „глобална солидарност, за да се гарантира, че всеки човек навсякъде ще има достъп“, добави той.

Британският премиер Борис Джонсън призова за "нова ера на глобалното здравно сътрудничество", която да "обедини човечеството в борбата срещу болестите", особено в най-бедните страни.

Повече от 50 държави участват в срещата, както и личности като филантропа милиардера Бил Гейтс, за да съберат средства за разработване на ваксини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кой би пожелал да си сложи такава ваксина?
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хаха, вкарайте си я тая ваксина някъде, мизантропи ! аз, жена ми, децата ми, и приятелите ми, никога няма да се ваксинират. ваксините срещу корона са за болни мозъци.
5
0
 
12
 
! Отговори
да се опълчим преди 3 години
ОО-НЕ, са мракобесници,рептилии
4
1
 
5
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Ще бъде много расиско, ако не я дадът първо на Африка и останалите
3
1
 
8
 
! Отговори
53990 преди 3 години
Посланнието за общодостъпна ваксина рискува да се промени в общовалидна, универсална ваксина срещу К19. Това е погрешен подход, защото различните етноси реагират по различен начин на една и съща ваксина. Най-нуждаещи се от ваксина са държаввите с най-висока смъртност. Там трябва най-напред да се приложи ваксинация.
2
3
 
8
 
! Отговори
на куково лято преди 3 години
НЯМА ГРИП,ПЛАН САТАНИНСКИ
1
3
 
15
 
! Отговори
аналлизатор преди 3 години
От вируса не ме е страх, ама от тая работа много ме е страх.