Опитва ли се Бил Гейтс да имплантира микрочипове в хората?

Ето какви лъжи разпространяват антиваксърите
30 май 2020 19:50, Нели Христова
202
Опитва ли се Бил Гейтс да имплантира микрочипове в хората?
Снимка: БГНЕС

Едва ли има човек, който има достъп до интернет, и не е попадал на една теория на конспирацията, която се появи покрай коронавируса. Според някои антиваксърски движения, Бил Гейтс, който настоява да бъде изработена ваксина срещу COVID-19, се опитва да имплантира микрочипове в кожата ни. Но това не е единственият фалшив аргумент, който антиваксърите използват, за да убедят обществото, че ваксините не са нужни. Ето какви "факти" излагат те:

Как се появи теорията с микрочиповете?

Според проучване на YouGove, 28% от американците вярват, че Бил Гейтс се опитва "да ги чипира". Процентът сред републиканците е 44%. Слуховете се появиха през март, когато основателят на Microsoft заяви, че е възможно "да имаме нужда от дигитални сертификати", за да доказваме, че сме преборили COVID-19, че сме били тествани или, че ни е сложена ваксина. Гейтс така и не споменава думата "микрочип". Но из мрежата бързо започна да се разпространява статия, която гласеше: "Бил Гейтс ще се бори с коронавируса чрез микрочипове".

За да изглежда статията по-достоверна, тя цитира проучване от The Gates Foundation, което разглежда технология, която може да съхрани данните за всички имунизации, които са ни направени, чрез специално мастило, което да се инжектира заедно с ваксината. Но тук не става дума за микрочип, а по-скоро за невидима татуировка. Никой няма да може да ни проследи чрез нея, няма и да съхранява личните ни данни.

Пред BBC от The Gates Foundation са категорични, че твърденията за микрочипове са "лъжа", а идеята за дигитални сертификати била, да се създаде онлайн платформа, която да направи тестването у дома много по-лесно.

Бил Гейтс и ваксините – защо са атакувани толкова често?

Микрочиповете са само капка в морето с конспирации срещу основателя на Microsoft и ваксините. Наскоро в британски акаунт в Twitter се разпространи фалшивото твърдение, че "Бил Гейтс признава, че ваксината ще убие 700 хил. души". То е съпровождано от линк към видео в YouTube на конспиратора Алекс Джоунс.

Постът е бил споделен и харесан 45 хил. пъти. Но е пълна лъжа, а думите на Гейтс са преиначени. В истинското видео, Гейтс говори за ефективността на ваксините при по-възрастните хора и изразява загриженост, че при тях има по-голям риск от странични ефекти. За да даде пример, Гейтс представя хипотетична ситуация - "Ако имаме 1 на 10 хил. странични ефекта, това значи, че 700 хил. души ще пострадат от това". Никъде не се споменава, че 700 хил. души ще починат.

Но конспирациите стигнаха дори и високо във властта - един от министрите в италианския парламент поиска разследване за "престъпления срещу човечеството" за Бил Гейтс, а ръководителят на Руската комунистическа партия заяви, че "глобалистите подкрепяли масовото чипиране на хора, което е прикрито под предтекста, че се прави ваксина за коронавирус". В САЩ бившият съветник на Тръмп заяви, че Гейтс "иска да чипира хората, за да знае, дали някой е тестван".

Създадена ли е пандемията за да натрупа някой богатство от нея?

Това е твърдение, което е най-често срещано в Италия. Едно от италианските видеа, което твърди, че пандемията е "изобретена" е събрало близо 700 хил. гледания. Твърдението е следното - пандемията е измислена за да бъдат принудени всички да се ваксинират, а така фармацевтичните компании да спечелят пари.

Да, този, който успее пръв да създаде ваксина, най-вероятно ще се позлати, но подобни твърдения не почиват върху абсолютно никакви факти.

 

 

 

 

 

 

 


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
1
 
0
 
! Отговори
Гьобелсов тип преди 1 месец
https://youtube/watch?v=Gnh4GBzgPHM

Bill Gates wants to save the world. But can he? в YouTube

На всичкото отгоре с това "But can he" ни карат да треперим с нетърпение дали ще успее в очакването на това той да донесе нещо добро на човечеството с благодорните си планове.
188
1
 
8
 
! Отговори
Пропаганда Гьобелсов преди 1 месец
По западните медии (а и не само) сега ще започнат да го изкарват герой. След като целия свят го е изобличил, те ще го представят като спасител на човечеството (да, буквално и не се майтапя), колкото и преувеличено да звучи.

Това е психологически похват, който вече започва да се ползва все по-често. Преди време не се правеше, защото беше прекалено плоско. Сега вече, след като хората достигнаха до определено ниво на медийна обработка, се включва и това оръжие в арсенала.
187
5
 
4
 
! Отговори
42 преди 1 месец
За какво? Имаш си смартфонче и ставаш вечен слуга на глобалистите. А специално Гейтс се опитват да го очернят, защото е един от тези, които се опълчиха на развитието на изк.интелект.
186
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 179

След тази класификация на двете групи, породена от пет тpoла, дето пишат тук, то намери повод за доверие и вяра на друга група. Само да не кажеш, че това е доказателство за достоверността на твърденията им.
185
4
 
10
 
! Отговори
Киф преди 1 месец
Винаги става въпрос за пари и власт, това е ясно на всеки здравомислещ, няма какво да ми говорите, че това били конспиративни и нереални теории.
184
10
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Те тия дето вярват в това са чипирани от Господ още при раждането с процесор Селерон, тоест втора ръка с изгорели връзки
183
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Човек като се пооправи малко вживота,почва да мисли как да оправи света ама така както той го разбира.....
182
4
 
7
 
! Отговори
до зозо преди 1 месец
доста си елементарен. Всичко, което казваш е пълна тъпня.
181
10
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Мдаа, дедо Сорос е на 100г. токувиж се гътне. Тогава кой ще им е виновен на руслямистанците в Кремъл? Тук удобно се появяват Б.Гейтс и Елон Мъск :))))))))))))))))))
И двамата преуспели милиардери, новатори - кошмарът на комунистът некадърник.
180
5
 
13
 
! Отговори
проблематичност преди 1 месец
знаете ли кво - който иска да си слага ваксини. Останалите хора не бива да бъдат притискани сякаш са в концлагер.

Ама не има *** дето щом те си сложат ваксината искат всички други да си я сложат и те. Винаги робски мислещите са искали всички да са роби. При българите 500 години някои са се радвали, че под турско им било отлично и дори са се борили против освобождението и са предавали борците за свобода.

И днес не е по-различно.

Ами няма да стане и ще играе гегата по простите глави.
179
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Забелязвам две групи мнения по въпроса. Едните, които смятат, че Гейтс стои зад всичко това, и други, които смятат тези обвинения за конспирация. Забелязвам, че първата група е доста възпитана и културна, служи си с аргументи и т.н., докато втората група(тази на уж разумните) е доста емоционална и си служи с обиди и нападки. Което ясно ми говори коя от двете групи е по-интелигентна и заслужава по-голямо доверие.
178
6
 
15
 
! Отговори
МАСОН 2-ра Степен преди 1 месец
що ли изпадат в подобни конспирации към добряк с милиарди по сметка, който е казвал открито, че Света е пренаселен с твърде много хора и е нужно редуциране на броя и фертилната им способност? Брей, че конспиративни мал0умници... Човека ИСКА ДА ВИ ПОДАРИ!!! ваксина, вие се опъвате! Мама ви конспиративна! "Само сиренцето в капана на мишката е безплатно"
177
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бил Гейтс може да имплантира на русофирите турски чип.
176
3
 
5
 
! Отговори
Китайска Чума Ухан преди 1 месец
Ох, че Убавец!
175
6
 
5
 
! Отговори
. преди 1 месец
Този човек като го гледам е болен от рак. Най-вероятно скоро ще се представи пред Създателя си.
174
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На русофилите чипа е зделан от "вечната дружба" !
173
14
 
9
 
! Отговори
HMLF преди 1 месец
до Стан
много сложно си го казал и точно тия, които трябва едва ли ще те разберат! Този човек е дал и дава на човечеството толкова, че всички форумни умници дето го плюят, заедно едва ли биха направили неговото IQ. Чак се чудя как умен човек да има мотивация да прави и да създава нещо , докато всеки *** излива помия отгоре му!
172
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Ама скоро ще фалира майкрософт"


Кокво ти пречи да минеш на BSD каскет V_обрезан?
171
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Бил Гейтс, Ротшилд, Сорос/тоя най-вече/, рептилите, грантаджиите, световното правителство и тн. се занимават с развъждането на бацили...."


Признавам.....ти си тулуп # 1 за сега..
170
3
 
17
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 месец
Че той Гейтс това си го каза в reddit последното AMA, който му се проверява там е. Тази статия най-вероятно е част от усилията му да си изчисти името след като не му се получиха работите.

Също както след 2000-та година, след като го осъдиха си чистеше името с години заради бизнес золумите през 90-те..