Уволниха шефове на армията и полицията в Армения заради COVID-19

Тримата не спазили ограниченията заради коронавируса
Обновена: 9 юни 2020 16:21 | 9 юни 2020 16:14, Елка Василева
4
Уволниха шефове на армията и полицията в Армения заради COVID-19
Никол Пашинян. Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът на Армения Никол Пашинян уволни шефовете на армията, полицията и националната служба за сигурност, защото дали лош пример, като не спазвали ограниченията във връзка с коронавируса, предаде Ройтерс.

Пашинян не уточни какво точно са извършили тримата, но съобщението дойде, след като вестник информира, че началникът на генералния щаб Артак Давтян е организирал в неделя тържество за сватбата на сина си в момент, когато масовите събирания са забранени.

Вестник „Храпарак“ публикува онлайн и видео, на което се вижда входът към къщата на Давтян, пред която има паркирани коли, а като фон се чува музика, предаде БНР.

Не се казва кой още е бил на тържеството и не се споменават имената на началника на полицията Арман Саргсян и на началника на националната служба за сигурност Едуард Мартиросян, които също са уволнени.

Давтян каза вчера за информационната агенция Арменпрес, че събитието е било за сватбата на сина му, но не са били нарушавани никакви правила.

Армения е най-тежко засегнатата от коронавируса държава в Южнокавказкия регион. В страната до вчера са регистрирани 13 325 заразени и 211 починали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
hiro преди 3 години
Armentsite sa Bogopomazni na teh nekakvi bubolechki ne deystvat...a ako izkarat svestenoto KOPİYE ubilo İSUS sveta ke bıde tehen nisto ke umirat ot glad te sa gordi i mnogo ama mnogo hitri no hitırost i um sa koreno razlicni....
3
0
 
4
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Католикос Карекин II Нерсисян отслужи специална молитва срещу вируса, също прие жалбите на лекарите и ще ги разгледа в най-кратки срокове.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Obmirisali armenci da se oplacat na armenskiq pop
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другари, на протест пред арменското посолство и при арменския поп. Вируса е измама и началниците трябва да се възстановят на работа.