Пекин на тръни заради трима с коронавирус, но с неясен произход

Затвориха два пазара, отмениха и връщането на учениците в училище
13 юни 2020 14:35, Петя Славова
75
Пекин на тръни заради трима с коронавирус, но с неясен произход
Снимка: БГНЕС

Два пазара са били затворени в Пекин след като са регистрирани три нови случая на COVID-19 в града след три месеца без нито един заразен, предадоха световните агенции.

Градският съвет отложи и връщането на учениците от началното училище в класните стаи, предава "Монитор".

Китай, първата държава, засегната от коронавируса в края на 2019 г., успяла впоследствие значително да ограничи заразата, през последните седмици регистрира по няколко нови случаи всеки ден. Голяма част са на китайци, които са се върнали от чужбина.

В Пекин обаче, вчера беше регистриран нов случай с неизяснен произход, последван днес от още два. Последният случай преди регистрираните общо три вчера и днес беше от средата на април.

Двамата новооткрити болни днес са служители на Центъра за комплексни изследвания на месото в квартал Фънтай на Пекин. Единият наскоро е бил в източния град Циндао, казаха пред медии служители в кметството в Пекин. И двамата новозаразени мъже, които са съответно на 25 и 37 години, не са имали контакт с хора от провинция Хубей или с хора, пристигнали от чужбина през последните 14 дни.

Според Ройтерс шест пазара за храни на едро в Пекин, посещавани от двамата заразени мъже, са били частично или напълно затворени и ще бъдат подложени на дезинфекция. Два от пазарите са разположени в радиус от 7 километра от центъра за изследване на месо. Градските власти в Пекин съобщиха, че в ресторантите ще бъдат проверени морските дарове и прясното и замразеното месо. Центърът на комплексни изследваният на месо в квартал Фънтай остана обаче отворен и днес.

Обявяването на новите случаи предизвика безпокойство в социалните мрежи. От края на април пекинските ученици постепенно възобновяват поетапно занятията си след три месеца на принудителна ваканция и дистанционно обучение.

По официални данни, в Пекин има 597 заразени с COVID-19 и 9 починали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Ей 51 преди 3 години
Сополь, предпочитам да си заработя 5 долара пред това да моля да ми пуснат милостиня.
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно на китайски е ПеКиНг
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пратете Мън Гаров да им обясни, че няма проблем
50
8
 
3
 
! Отговори
до #56 преди 3 години
За руснаците има кой да се грижи, другарят Путин още преди години нареди на правителството да дотира водката в страната, така че руското население е подготвено за всичко - дали война, дали гладомор, дали вирус руснака нищо не може да го спре, но ако посегнат на водката край, ще взривят света, та затова са по-богат от китайците, та и от селия свят - водката за руснака е всичко от което той и семейството му се нуждае.Нардаровье товаришчами болгарскими русофилями! За Родину за Путину!
49
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бях в Китай преди 2 години. В провинцията са страшно бедни. По бедни са дори и от руснаците, затова ядат всичко, което се движи.
48
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По въпроса за името на столицата - у нас е Пекин, за англосаксите е Бейджин, а за франсетата Пекан... Така, че по-правилно е ние да си го произнасяме и пишем както си го знаем. Не сме длъжни да имитираме англосаксите...
47
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеядни "***", разнасящи вируси и бактерии по целия свят!
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Вирусът Но нали разбираш, че това ще доведе до война, *** истинска.
45
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждам доста хора генномодифицирани в главата от руската пропаганда. За всичко им е виновна Америка за царевицата за соята за това че нямат пари да това че нямат грам акъл абе за каквото се сетите. За 5 долара са готови по цял ден да плюят по Америка. По този път ще стигнем до положението на руските сателити като Куба, Венецуела, Армения и който още се сетите. Те сателитите им намаляват от година на година, но това не пречи хората със 5 долара заработка на ден да се увеличават в България.
44
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайците успешно налагат китайския комунизъм по света, а вие тук се занимавате с името на някакъв град да са правите на интересни.
43
3
 
10
 
! Отговори
До 48 преди 3 години
Това преименуване на Пекин откъде го измисли? Пекин и Бейдзин са едно и също име, Пекин, както се е произнасяло преди векове и както се е наложило в Европа и Бейдзин, както се е изменило произношението на съвременен мандарин. Няма преименуване.
42
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости отново. Преписани и украсени. Страх да има.
41
13
 
15
 
! Отговори
USA Батман преди 3 години
Това ми припомни как в "началото на Демокрацията" през 90-те янките стовариха цял кораб с генномодифицирана царевица във Варна "за да ни помагали , щото сме били гладни" Безплатно. Добре че я усетихме навреме и я изсипахме в мерето . Кой знае каква зараза щеше да пъзне от нея . Още щяхме да плащаме репарации на цял свят .Като им е толкова хубава ГМО реколтата ЩО НЕ СИ Я ЯДАТ ТЕ ами я изнасят ?
40
16
 
14
 
! Отговори
USA Батман преди 3 години
Китайците ядат прилепи и де що мърда от хилядолетия . Всяка година има стотици , дори хиляди американски и европейски туристи които посещават Китай и се снимат ядейки прилепи и всякакви "екзотични" храни БЕЗ НИТО ЕДИН ДА СЕ ЗАРАЗИ. ..... Години наред. Обаче след като САЩ започнаха търговската война със жълтите за да ги принудят да им купуват генномодифицираните баклууци ... и коронавируса до тогава кротко присъствал в популации прилепи БЕЗ да вреди на хората ИЗВЕДНАЖ МУТИРАЛ
39
10
 
15
 
! Отговори
Нови разкрития преди 3 години
И двамата новозаразени мъже, които са съответно на 25 и 37 години, не са имали контакт с хора от провинция Хубей ..... но са правили изследвания на ГМО соята внос от САЩ.Същата партида ГМО соя която беше открита в стомаха на прилепа заразил старата баба на пазара в Ухан . Учените са на едно мнение че коронавируса е МУТИРАЛ за да започне да заразява и хора А КАКВО ПО-ЛЕСНО ОТ ТОВА ДА СТАНЕ СЛЕД КАТО ПРИЛЕПА СИ Е ХАПНАЛ АМЕРИКАНСКА ГЕННОМОДИФИЦИРАНА СОЯ.
38
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Противни китайски престъпници,заразиха целия свят,трябва съд,и да изплатят репарации на всички засегнати държави,и семейства.
37
3
 
11
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
НОСЕТЕ СИ НОВИТЕ ДРЕХИ И ОБУВКИ
36
9
 
19
 
! Отговори
Вирусът преди 3 години
Тия кво ядоха пак, бе бате?! Съсипаха целия свят, след прилепа дето някой го изяде там някъде на някакъв пазар, сега да не е някои някъде да е ял птицечовка или нещо друго, хубаво, че всички сме затворени, дано никога не отворят свободно границите за трети държави и да си ядът помиите ама да си стоят там, никъде да не ги пускат да не разнасят повече зарази.
35
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовХристо Христов: "Китайският социален кредит може да е лош, но поне удря бoклуците... не случайно Желев и Съвета на Европа искаха да се затвори концлагера Белене."Отивай при любимите ти диктатури, руши ....
34
3
 
1
 
! Отговори
potresen преди 3 години
mishok cakai oshte minusi smiatai kolko ti e kapaciteta umstvenia