Отново ръст на новите случаи на коронавирус, 250 за последното денонощие

8 души са починали, 699 се лекуват в болница
145
Отново ръст на новите случаи на коронавирус, 250 за последното денонощие
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ръст на болните от короновирус за последните 24 часа.

250 са новодиагностицираните с COVID-19  през последното денонощие. Направените PCR тестове за изминалите 24 часа са 5303.

Още по темата


8 души са починали, с тях общият брой на смъртните случаи скача до 355, показва Националната информационна система.

Към момента в България са потвърдени общо 10 871 случая на коронавирус.

4 750 от тях са активни. 5 766 са излекуваните лица, от които 181са регистрирани през изминалото денонощие.
699 са пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ. В интензивни структури се намират 40 от тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
9
 
17
 
! Отговори
Медик преди 3 години
До Анонимен 10Какви пари са в главата ти, г.лупчо? Парите не стигат и на болници и на болни. Чули, недочули и повтаряте една и съща п.ростотия с месеци. Да не ти идва на главата. Ще видиш тогава едни пари!
13
14
 
8
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
И аз не очаквах през 2020 година,при толкова много информираност,'чипираните' да имат толкова много ограничено мислене!Ако вземем един калкулатор,до края на годината ще минем десет милиона българи,нещо коетодругаря Тодор Правешки не успя да постигне!Все си мисля,че цифрите ги пишем на око и дублираме този и онзи!И аз пък точно хора,които ходят без предпазни средства от март месец насам,не съм ги видял да падат като круши по-улиците
12
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накратко казано колкото повече са тестовете на " пътуващите" толкова по нисък ( но измамен) е процента на заразяемост! На база този процент България получава Бан за пътуване към останалите страни от Европа, този процент показва колко рискова за инфектиране с китайската чума е дадена страна! Може да се окаже прав австрийския експерт, който твърди че при тази заразяемост у нас поне 50% от населението за кратко време ще бъде инфектирана с вируса!
11
4
 
9
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Някoй знaeщ дa кaжe кaк ce oпрeдeлят aктивнитe зa дa нe ce рaзвoднявaт нeщaтa! Щoтo aвcтрийcки кaлинки cлoвoблудcтвaт пo въпрoca и ни изкaрвaт нoв Ухaн eдвa ли нe!
10
6
 
17
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
По темата "коронавирус" нищо ново!Около 5% открити новозаразени. 4 до 9% ако са уцелили огнище/"клъстер"/.Гледа се брoйкaтa aктивни cлучaи нa 100 000 нaceлeниe! 4750 активни на около 7 000 000 население - около 67.За рискови държави се считат тези с над 15 активни на 100 000 население.Няма какво да се коментира! Нямам и желание да си разменям злобни думички с който и да е от коментиращите!8 починали с коронавирус и още 250-300 от друго на ден в България!Само числа!
9
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде ги намирате толкова поченали, добре че са старческите домове да набирате бройки от там. Не казвам, че не умират хора, но бройката за мен си е завишена, предпалагам че идва от това да отчитаме и да вземаме пари.Така де има пандимия има пари, свърши ли, парите се връщат на старите нива!
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименУж за пари ... ама достатъчно да вкарат България в черния списък.
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпроса е в процентното измерение на данните, общата цифра на тестовете и 5303, колко обаче от тези тестове са в частни лаборатории на хора здрави, искащи да пътуват на Запад? Тази бройка завишава " броя на тестовете" и намалява процентното заразяване на населението- тестове направени в огнищата на заразата по данни на РЗИ! Ако от 5303 теста " пътуващите" имат 50% дял от общата цифра, означава че от около 2500 теста имаме 250 новозаразени, а това е 10%!!! заразяемост! Та колко са " пътуващите"?
6
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ясно, че като са направени два пъти повече тестове. ще има ръст. Всеки ден едно и също- има ръст, има спад. Кому е нужно това? Безсмислена статистика. Никой не вярва вече.
5
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров в бройката ли е ? Че скоро не се е появявал
4
16
 
23
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
*** Толупов,с това изкуствено завишаване на бройките ,с цел оставане на власт, забиваш последният пирон в ковчега на България.Оставка!!!
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали казаха, че ще изследват старческите домове. Инсче България е стабилна около 180-200 средно
2
9
 
4
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Дилемата ми е след като вчера бачках здраво,днес къде да отида на плажче!И се моля всеки ден Вова да пусне от онова хубавото дето е за износ,че вече се не трае!
1
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледа се колко са в интензивни отделения - 40 с 5 повече от вчера,което не е добре.С нарастването на заразените няма как да не се увеличават.Да се надяваме,че повечето няма да усетят,че са заразени.