Вирусолог от Хонгконгския университет: Китай създаде коронавируса

Бях от първите, които го проучваха през 2019 година, каза Ли Мен Ян
5 авг 2020 08:00, Анисия Иванова
83

Лекар-вирусолог, работила години наред в Хонгконгския университет, обвини Китай в прикриване на истината за произхода на коронавируса. В интервю за Foxnews Ли Мен Ян заяви, че вирусът е създаден в лаборатория.

Доктор Ли Мен Ян бяга от своята родина в Съединените щати, където разказва, че новият коронавирус е създаден в китайска военна лаборатория, а информацията за неговия произход е прикрита от правителството.

По думите ѝ Пекин е бил наясно със съществуването на COVID-19 много преди официално да го признае.

"В момента, в който кажа това в Хонконг, ще изчезна и ще бъда убита. Никой не може да ме чуе, поради тази причина дойдох в Съединените щати, за да кажа истината за произхода на COVID-19", сподели тя.

Ли Мен Ян, която е експерт от университета в Хонконг, заяви още, че Пекин е имал данни за предаването на вируса от човек на човек още в края на декември, съобщава Bulgaria ON AIR.

Китайската телевизия "Си Джи Ти Ен" опровергава твърденията на лекарката. Медията цитира официална позиция на Хонконгския университет, който се дистанцира от нея.

Мен Ян обаче е категорична - учените, които са посмели да кажат истината, са били дискридитирани и арестувани.

"Бях от първите, които проучваха вируса през 2019 година", категорична е тя.

В подкрепа на твърдението, че лекарите са били принуждавани да мълчат, Ли Мен Ян показва чат, в който вирусът е бил обсъждан от специалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
11
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
Много е отворена... А там - голяма свобода на словото, голямо нещо. Един вид всичко можеш да кажеш. Да те пробвам тогава: кой поръча Кенеди, плащат ли от ФЕД данъци и защо, кои банки финансираха немския националсоциализъм и защо и още и още, ама да започнем с нещо. Хайде да ви видим "свободата" на словото.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3Тя и да ти представи документирани факти ти просто няма да ги разбереш така, че няма смисъл.
6
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Доктор Ли Мен Ян бяга от своята родина в Съединените щати"Абе защо никой не бяга в Русия? :/
5
9
 
9
 
! Отговори
Кумка преди 3 години
Ой, щом е отишла в Щатите да каже "истината" и да се бори за свобода, съчувствам и. След такива изказвания може да и дадат работа по договор (only)за 6 месеца до година. После друго компетентно изказване, още 6 месеца по договор и т.н. Бг хунта да не е по- зле? Над как ни назначаваха в БАН ? Само за наши хора, със заслуги и по договор !
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зад гърба на Колин пауъл има десетки АМЕРИКАНСКИ и ЕВОПЕЙСКИ университети и стотици лаборатории. Толкова по въпроса с учените и вирусолозите. Може да се окаже, че ракиджиите сме по - за доверие - смъртността от нашите творения и медийни излияния е по - малка. Вероятно милиони пъти.
3
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Показала е чат, в който учените са обсъждали вируса. Също както Колин пауъл размахваше едни епруветки за Саддам... Разликата е, че рази гоправи пред фокснюз, а колин пред ООН. Кой им вярва вече на тези... В Ирак се оказа, че им се краде нефт. От Китай едва лимогат да откраднат нещо безнаказано. Особено като се знае, че са най - големия им кредитор...
2
5
 
37
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Тя е учен вирусолог, повечето хора дето пишат в този форум са учени биролози и ракиджии
1
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То така е много лесно да избягаш от Китай и да кажеш нещо.