Русия започва масово тестване на ваксина срещу вируса

В изследването ще участват над 40 хил. души
63
Русия започва масово тестване на ваксина срещу вируса
Снимка: БГНЕС

Масовото тестване на първата руска потенциална ваксина срещу Ковид-19 ще започне следващата седмица и в него ще участват над 40 хиляди души, предаде Ройтерс.

Още по темата
Резултатите от досегашните тестове още не са оповестени публично.

Затова западни експерти посрещнаха с известен скептицизъм съобщението за създаването на ваксината и подчертаха, че тя не бива да се използва, преди да премине през всички тестове по международни стандарти.

"Редица страни водят информационна война срещу руската ваксина", заяви на брифинг Кирил Дмитриев, ръководител на Руския фонд за преки инвестиции, който финансира работата по ваксината.

Данните за нея ще бъдат публикувани в академично списание по-късно този месец, заяви той.

Русия е получила молби за около един милиард бройки от ваксината и може да произвежда 500 милиона дози на година, каза още Дмитриев. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
6
 
49
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
И отново Русия ще спаси света !!!!? СЛАВА РОССИИ!!!!!
28
2
 
46
 
! Отговори
F-16 преди 3 години
ЕС вече е сключил договори да закупи за близо един милиард васкини от световни фарма концерни които дори не съществуват и в момента се разработват. Както България с F-16. ЕС е 600 мил, а Брюксел ще купува милиард ваксини. Средно по 200 евро на бройка излиза една ваксина проложението в ЕС, всички тези милиарди ще отидат във фарма концерните, а някои чиновници ще получат тлъсти комисионни от десетки и стотици милиони евро.
27
11
 
36
 
! Отговори
Защо ще я тестват?! преди 3 години
И защо ще я тестват, нали вече е одобрена и си има име Спутник В !
26
13
 
36
 
! Отговори
Юруш по съветски преди 3 години
Какво масово тестване? Нали беше готова, русофилите ни проглушиха ушите с тая ваксина, а сега се говори за началото на масово тестване.
25
0
 
32
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Правописна грешка: Валери Чкалов -летец изпитател!!!
24
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тромпета махна ли рефрижераторите от Ню Йорк ???
23
4
 
34
 
! Отговори
Заслужава преди 3 години
Международен съд за лъжи
22
0
 
31
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Не знам кой е Чакалов но съм слушал за Валери Чакалов...
21
12
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия заслужава Нобеловата награда за тази ваксина!
20
12
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14За Русия бройката загинали хора никога не е била водеща. Това важи и за техниката. Много и евтина и небоеспособна и пращат в битка с хиляди без значение колко ще загинат или колко от техниката няма да оцелее. Гледат да са много и за това са им давали и по една пушка на двама, защото една пушка за тях е била по ценна от един живот.
19
2
 
36
 
! Отговори
историята помни преди 3 години
да бе, на ютубата има клипове как нюйоркчани изпълнили улиците на кортежното трасе посрещат, аплодират и се радват и на Чакалов и на Гагрин
18
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Света чака на опашка за тая ваксина само фащ и еуропата от злоба ще пукнат ама няма да вземат.
17
3
 
44
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
Няма значение кой е създал ваксината. Дано да е сполучлива. Русия не е някаква страна от третия свят и може да си го позволи. Нека да тестват пък ако няма опасни странични ефекти (странични ефекти има и при противогрипните ваксини) нека да я продават. Първо разбира се ще се възползва тяхното население после и останалите държави които желаят. Човечеството ще победи вируса. Ако не са руснаците ще са други но важното е че всичко ще остане като кошмарен сън.
16
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Москва невярва на Брюкселски сълзи, и никога няма да замени сельодката с някакви си недорасли брюкселски зелта достигнал размер до свинзки яйчник
15
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде още 40 хиляди нещастника изгоряха.
14
0
 
39
 
! Отговори
NY Чакалов и Гагарин преди 3 години
рзликата м/у отделните ваксини ще се види през март '21а.до тогава всякакви мнения от пълни с надежда до пълни с говежда.10М ваксини за 2 месеца, както московците казват, означава всеки 2 месеца спасение на държави с 10М население. срещу това колкото и да риташ най-много иглите на използваните ваксини под ноктите ще си забиеш.Руснаците ако са откраднали парче алуминий от запада за да закърпят корпуса на първия спътник,на ракетата на Гагарин и кво.Те са ПЪРВИТЕ,НюЙорк посрещна и Чакалов и Гагарин
13
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До:9- Русия и с 1 000 000 жертви можеше да се размине ,ако Англия и САЩ не се сетиха да помагат чак през 1944 г!!!
12
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактФакта е, че са толкова изостанали, че даже и да я измислят не могат да произведат повече от 500 милиона на година. Чукчита! Докато запада като направи истинска ваксина ще залее света за няма и една година и руснаците пак ще си останат с пръст в уста, пък били и те първи, което е под въпрос де, защото никой от нормалните хора в белите държави не вярват на руските глупости.
11
5
 
44
 
! Отговори
Парите не живота преди 3 години
Руската ваксина е в пъти по евтина от евентолните такива който се изпитват на запад, ето затова е борбата а не за живота на хората.
10
4
 
50
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Един милиард поръчки за ваксината има от десетки страни, това е достатачно доказателство за добра работа. Лъжат и клеветят западните конпании който нищо не са направили още, само говорят.