Коронавирусът се пренася към по-младите - надежда или притеснение?

Този факт може да доведе до по-ниска смъртност
40
Коронавирусът се пренася към по-младите - надежда или притеснение?
Снимка: Pixabay

Повечето потвърдени случаи на коронавирус в момента са при по-млади хора, което поражда надежди, че смъртността може да бъде ниска без блокиране на обществения живот, пише британският вестник The Times, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Анализът на изданието показва, че че над 65% от потвърдените инфекции са на хора под 40 години, докато броят на възрастните хора рязко е намалял.

Една пета от случаите са при хора над 50 години, в сравнение с три четвърти през пролетта. Случаите при тези над 80 години представляват 3% от общия брой спрямо 28% през март.

Още по темата
Това дава надежда, че ограниченията могат да намалеят, тъй като възрастните успяват да се пазят. И ще позволи на по-младите да се върнат на работа.

Шведска стратегия за поддържане на отворени работни места и ресторантьорски сектор, като същевременно съветва възрастните хора да вземат по-големи предпазни мерки, може да помогне на Великобритания да преживее зимата.

Върховият възрастов диапазон на инфекциите сега е сред 20-годишните, като е бил сред 80-годишните до началото на юни, когато огнищата в страческите домове и болниците по време на началото на пандемията, започнаха да се ограничават.

В същото време експерти предупреждават, че ако инфекциите се увеличат при младите, те в крайна сметка ще се прехвърлят към по-уязвими хора.

Миналата седмица са потвърдени 2042 случая при хора на възраст между 20 и 30 години, повече от десет пъти повече от тези над 80.

Борис Джонсън настоява държавните служители да се върнат на работа, но той среща силна съпротива от синдикатите, които казват, че принуждаването на хората да се връщат на работа е незаконно.

Правителството се притеснява от икономическите щети, от увеличаването на работата от къщи в резултат на коронавирусната криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: коронавирусCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
8
 
! Отговори
Логика преди 3 години
До Анонимен 8, за интелект едва ли трябва да да се обиждаме. С втория си пост буквално копаеш дъното. Нелепи примери и теория. 21 години бях пушач. Не пуша от 13 години и до ден днешен кашлям, това ме е белязало за цял живот. Несъществуващ вирус обаче няма какъв белег да остави. Слагай намордника и не пиши повече глупости, че нормалните хора страдаме от шашавите.
15
0
 
8
 
! Отговори
ОБРАЗОВАЙ ГАНЬО преди 3 години
Белодробната фиброза представлява заболяване, при което в белите дробове се разраства съединителната тъкан и дихателните функции постепенно отслабват.Белодробната фиброза се развива под действието на различни фактори, които причиняват белодробните заболявания хронична пневмония, силикоза, бронхиектазии, туберкулоза и редица други. Фиброзният процес, който се развива в белите дробове, за съжаление е необратим.
14
0
 
0
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
"Ако при един човек е установено, че увредено сърце не се възстановява, как е възможно да се разбере, че и при друг няма да се оправи?" Мозъчната и сърдечната клетки не се възстановяват.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакам с нетърпение следващя епизод на уплаши бай ***.
12
2
 
6
 
! Отговори
ДАВАЙ МИНУСА преди 3 години
Миокардит представлява възпаление на мускулния слой на сърцето, наречен миокард. Най-често срещаната причина за миокардит е вирус. Той предизвиква възпалителна реакция по площта на миокарда. След като първоначалната инфекция утихне, имунната система продължава поддържането на възпалението и увреждането на мускулната тъкан. Очаквайте в рубриката "ОБРАЗОВАЙ ***" и следващата тема - БЕЛОДРОБНА ФИБРОЗА
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живеем в ситуация, която не е описана никъде, няма как да се получат от предишен опит. Предната подобна, през 1918 година, е завършила с плачевни резултати. Сега всички, целокупно, правят опит да запазят стадото, ама то блее ли, блее в Интернет. И не спазва особено препоръките.Германия, която беше много по-либерална от Испания в рестрикциите, търпи същите проблеми. -10% паднал БВП, училища се затварят масово след няма и две седмици ходене там и съответно тестовете се множат.... има световен проблем и много страни са обединени около решението му. За съжаление все още не е намерено решение.
10
0
 
17
 
! Отговори
н.а.полк.Лили Иванов преди 3 години
Това е най-безобидната пандемия, която съм преживяла от 400 години насам.
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Белезите остават до живот за това Джокович припка като срандак на USopen.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия мрисници не спряха да тормозят хората сега наред са младите и всичко заради едно вирусче от което, някои грипове са по-опасни от него.
7
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да ти отговоря на въпрос, който показва изумително слабия ти интелект? Айде ти познай как се разбира, давам ти задачка. Ето подсказка: Ако днес ти направят операция, как мога да позная, че белега ще остане доживот, при положение, че още не е минал и ден от операцията? Ако при един човек е установено, че увредено сърце не се възстановява, как е възможно да се разбере, че и при друг няма да се оправи? Айде напъни се, но не се преуморявай, трудно е.
6
2
 
8
 
! Отговори
Логика преди 3 години
До Анонимен 5 , как разбра, че не се оправя доживот? Менте вирусът няма и годинка!!!!
5
4
 
4
 
! Отговори
Уф, боли, бе! преди 3 години
Коронавирусът се пренася към по-младите - надежда или притеснение?----------------Щоту "старите кучета" знаят как да съ пазят и спазват рекомендациите!А, младите палета не слушат и си мислят, че са недосегаеми, а после си плащат за мурафета двойно и тройно!
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нищо, дребна работа. Дори при асимптоматичните предизвиква белязване на белите дробове (не се оправя доживот), и миокардит и прочие увреждания на сърцето (и това вероятно е доживот) има вече изобилие от изследвания, и на живи, и на умрели, ама вие си знаете по-добре. СЛАГАЙТЕ МИНУСИТЕ, ФАКТИТЕ ДРАЗНЯТ МНОГО
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ала бала портукала. Измислици премислици все по нелепо става
2
4
 
8
 
! Отговори
huh преди 3 години
за 7 месеца по-малко заразени отколкото при сезонен грип и в пъти по-малко починали. Да найстина страшна картинка! Сега очаквам всички болни и починали от усложнения в следствие от сезонния грип да са имали и "Коронавирус"
1
0
 
11
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Само безмозъчен индивид може да сложи такова заглавие на горната страница с червен цвят.