Руската ваксина вече на пазара, "западна" спира временно изпитания

Москва обяви, че скоро тяхната ще бъде доставена в руските региони
161
Руската ваксина вече на пазара, "западна" спира временно изпитания
Снимка: БГНЕС

Първата партида от руската ваксина “Спутник V” е пусната в обращение, съобщи Министерството на здравеопазването в Москва.

Според съобщението тя е “преминала необходимите лабораторни изпитвания за качество” и скоро ще бъде доставена и в руските региони.

“100% от доброволците са развили антитела, неутрализиращи вируса”, показват клиничните изпитвания, публикувани от авторитетното медицинско списание “Лансет”.

По данни на руския център "Гамалея", разработил ваксината, нивото на антителата срещу вируса SARS-CoV-2 при имунизираните доброволци било между 1,4 и 1,5 пъти по-високо, отколкото нивото на антителата при пациенти, които са се излекували от коронавируса.

Беларуският премиер Роман Головченко също е бил ваксиниран със “Спутник V”, съобщи неговата говорителка и добави, че той се чувства добре, предаде "24 часа".

Руското лекарство намалява с 5 пъти смъртността от COVID-19, пише пък в. “Известия”. Първоначално препаратът сурфактант-BL е създаден за лечение на тежки увреждания на белите дробове.

Пациентите получават лекарството чрез вдишване, процедурата се извършва два пъти на ден и отнема 30 минути.

Междувременно британско-шведската фармацевтична компания "Астра Зенека" спря третата фаза на изпитанията в Съединените щати на ваксината срещу коронавирус, която разработва. Причината - страничен ефект, появил се при един от пациентите.

Не ясно за какъв страничен ефект става дума, но пациентът ще се възстанови, пише на уебсайта си американското медицинско списание "Стат", което първо разпространи информацията.

Спирането на изпитанията на ваксината срещу Ковид-19 е "рутинно действие, което се изисква, когато се появи потенциално необяснима болест при проучванията", уточни представител на компанията, цитиран от "Стат".

По думите му "паузата във ваксинациите" ще даде възможност за "анализ на данните за сигурност от независима комисия". Но най-вероятно ще се отрази и на графика за разработването на ваксината, допълват от Франс прес.

От агенцията припомнят и че фармацевтичната компания "Астра Зенека" е индустриалният партньор на Оксфордския университет, предаде БНР.

Тяхната ваксина е един от най-напредналите западни проекти, тестван върху десетки хиляди доброволци в Обединеното кралство, Бразилия, Южна Африка и Съединените щати. И е в последната - трета фаза на разработка, при която всъщност трябва да се установят нейната сигурност и ефикасност.

Лабораторията вече сключи предварителни договори за продажба на стотици милиони дози в редица страни, ако ваксината й се докаже като ефективна, припомнят от Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
5
 
42
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
Скоро ще стане 2:0 - до края на месеца още една ваксина от Новосибирск. Не съм ***, не си измислям, чел съм новини и статии.Направо без коментар за прехвалената западна наука и елитарни университети с 5-цифрени такси за следване!!!
112
9
 
38
 
! Отговори
младеж от герб преди 3 години
Така не става ! Ние си имаме директива от Б.Б. съгласувана с Вашингтон , да се ваксинираме , като пием белина !
111
45
 
6
 
! Отговори
s-d преди 3 години
много русоиди тука много нещо...и даже в области балета мы впереди планеты всей!!!
110
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както първия изкуствен спътник на Земята-Спутник,проправя нова ера за човечеството в Космоса,така и тази руска ваксина проправя нова ера в медицината.Затова й е дадено това име-Спутник V(Ваксина).Като препратка и сравнение като значимост с първия изкуствен спътник на земята.Това е за тези които се чудят за името,и неговото значение
109
7
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съвсем нормално.Русия и Съветския съюз някога,винаги са били между водещите страни в световната наука.Който не признава това е заблуден или лицемерен.Разбира се ако мирогледът на човек е оформен от западните средства за масова информация,може и да не е наясно с това.Русия е водеща в медицината,в енергетиката,в овладяването на Космоса,във военните технологии,в ядрената наука,в спорта,в технологиите за Далечния север и много много други.Пък който иска нека продължава да се заблуждава
108
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РадьоХубаво е всички да прочетат това което написа някой си Радьо.Просто трябва да се види какво представлява средно-статистичния гербераст.Същества с вграден чип в областта над раменете.Невероятно *** и неграмотен човечец.То иначе и не може да бъде,след като е апологет на еднокнижника."ТЪПОТИЙ" И "ГЛУПОТИЙ"Какво означава това само сиромашкия се знае.Задължителен тест за минимално образование на изборите.Не желая с подобен С.К.О.Т да стоя на една и съща урна.Долу полухората от ГЕРБ
107
3
 
43
 
! Отговори
Замислен преди 3 години
Вижте, по отношение на фундаментални науки руснаците са половин век преди останалия свят. Имат проблем при внедряването на достиженията си за гражданско ползване. И вероятно имат причини за това. Колкото и да е цинично, удължаването на средната възраст на дадена държава е нещо като котва в дългосрочен план.
106
38
 
5
 
! Отговори
=> преди 3 години
За ваксината на рашките нищоне мога да кажа по същество, но относно именната им система - нямат равни по нелепи наименования. Спутник V. Баси.
105
8
 
33
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
До Руска ваксина-смех Дай една марка американска шевна машина?Прахосмукачка?Кафе машина?Тейбам у каскето.
104
4
 
32
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
докато някои говорят какво точно ще направят и колко хубаво ще е то, други - просто го правят.
103
57
 
6
 
! Отговори
Руска ваксина-смех преди 3 години
А бе хора вие вервате ли на ***, те шевна машина не могат да направят като хората, та ваксина ли ще направят...
102
6
 
42
 
! Отговори
Хосеп преди 3 години
Ами индусите от Оксфорд толкова си могат. Това е вече нивото на научната мисъл на островите. С какъв акъл решиха , че маймунски адено вирус, ще бъде безопасен за направата на човешка ваксина? Измислено в Оксфорд, направено в мумбай-резултата е налице.Пък вие сипете огън и жупел срещу руснаците. След шест месеца, ще им се молим, за помощ, нищо, че вече платихме за английският ***, ингилизите пари не връщат.
101
3
 
17
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
До АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ Е как!Ти си абониран за ваксиниране с черни кожени опашки!
100
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
106, да кажем, че прогнозата "проруските партии са бъдещето и то не толкова далечно" има място. Възниква въпросът как обикновенният човек да разпознае истинските от тези, които са продукт на дедоШoрoc? Мога да подкрепя въпроса със свеж пример. Кога лидерът на действаща българска партия е истински - когато се снима на Червения Площад в Деня на Победата, когато радостно наблюдава Парада на Победителите на 09 Май или когато като Матросов се хвърля на амбразурата в защита на Буда Тиквоний?
99
38
 
6
 
! Отговори
АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ преди 3 години
НЕ СЪМ И РУСОФИЛ!НЕ ИСКАМ РУСКА ВАКСИНА!!!С НЕЯ ВАКСИНИРАЙТЕ ЦЕЛОТО ПОЛИТ-БЮРО НА КРУШОВСКАТА КРАВА!
98
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
руснаците тепърва ще унижават западните толерасти,които значително изостват в реално важните сектори, тва с правата на човека и зоофилията е да си прикриват неможенето в истинските нещазапада ще купува ваксина от изтока,ако ли не, ще има революция преди това проруските партии са бъдещето и то не толкова далечноа при нас положението е още по-изтървано, скоро дори вода няма да имаме за къпане ;д
97
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
69, а ти *** продажен, чакай от твоите началници, главно Сорос да те ваксинира отзад. Така ще си пукнеш край компютъра някой ден, докато се чудиш как до оплюеш руската ваксина и чакаш да ти боцнат западната, с "някои странични ефекти".Не те ли е срам да бълваш простотии цял ден?
96
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Махнете паниката, пък ако ще и с вода ги ваксинирайте паникьорите!Искаме да летим! Искаме да ходим на почивка! Искаме силна икономика и искаме да живеем както преди тази измислена пандемия!
95
37
 
9
 
! Отговори
Руската ваксина преди 3 години
е много сложен продукт.Тя е съставена от антифриз,спирачна течност,лосионза вана,тройной одеколон,трупен екстракт от починали от Ковид.Консумирасе с водка и сельодка(който няма водка,със самогон разбира се).Който оцелееслед третирането с тази ваксина,не само ковид,но и ръжда няма да го хване.Гарантира му се дълголетие до 63 г.за мъжете и 65 за жените.
94
4
 
18
 
! Отговори
плефнелиеф преди 3 години
значи аз газ пиккая