Руската ваксина вече на пазара, "западна" спира временно изпитания

Москва обяви, че скоро тяхната ще бъде доставена в руските региони
161
Руската ваксина вече на пазара, "западна" спира временно изпитания
Снимка: БГНЕС

Първата партида от руската ваксина “Спутник V” е пусната в обращение, съобщи Министерството на здравеопазването в Москва.

Според съобщението тя е “преминала необходимите лабораторни изпитвания за качество” и скоро ще бъде доставена и в руските региони.

“100% от доброволците са развили антитела, неутрализиращи вируса”, показват клиничните изпитвания, публикувани от авторитетното медицинско списание “Лансет”.

По данни на руския център "Гамалея", разработил ваксината, нивото на антителата срещу вируса SARS-CoV-2 при имунизираните доброволци било между 1,4 и 1,5 пъти по-високо, отколкото нивото на антителата при пациенти, които са се излекували от коронавируса.

Беларуският премиер Роман Головченко също е бил ваксиниран със “Спутник V”, съобщи неговата говорителка и добави, че той се чувства добре, предаде "24 часа".

Руското лекарство намалява с 5 пъти смъртността от COVID-19, пише пък в. “Известия”. Първоначално препаратът сурфактант-BL е създаден за лечение на тежки увреждания на белите дробове.

Пациентите получават лекарството чрез вдишване, процедурата се извършва два пъти на ден и отнема 30 минути.

Междувременно британско-шведската фармацевтична компания "Астра Зенека" спря третата фаза на изпитанията в Съединените щати на ваксината срещу коронавирус, която разработва. Причината - страничен ефект, появил се при един от пациентите.

Не ясно за какъв страничен ефект става дума, но пациентът ще се възстанови, пише на уебсайта си американското медицинско списание "Стат", което първо разпространи информацията.

Спирането на изпитанията на ваксината срещу Ковид-19 е "рутинно действие, което се изисква, когато се появи потенциално необяснима болест при проучванията", уточни представител на компанията, цитиран от "Стат".

По думите му "паузата във ваксинациите" ще даде възможност за "анализ на данните за сигурност от независима комисия". Но най-вероятно ще се отрази и на графика за разработването на ваксината, допълват от Франс прес.

От агенцията припомнят и че фармацевтичната компания "Астра Зенека" е индустриалният партньор на Оксфордския университет, предаде БНР.

Тяхната ваксина е един от най-напредналите западни проекти, тестван върху десетки хиляди доброволци в Обединеното кралство, Бразилия, Южна Африка и Съединените щати. И е в последната - трета фаза на разработка, при която всъщност трябва да се установят нейната сигурност и ефикасност.

Лабораторията вече сключи предварителни договори за продажба на стотици милиони дози в редица страни, ако ваксината й се докаже като ефективна, припомнят от Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
До Mr . STARBUCKS преди 3 години
До Mr . STARBUCKSА господин Хасан ще те обгрижи малко по-надолу!!!
52
7
 
6
 
! Отговори
до 54 преди 3 години
Хал хабер си нямаш какво е свобода на словото.
51
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А блатата около московията кагда ще пресушат, че се вмирисаха?
50
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пич 43 не знам някой да е писал ,че руската ваксина е без странични действия . Имаше инфо , какви са . В процеса на изпитвания ще става ясно , колко често се срещат и така нататък За да спрат изпитванията от Астра -Зенека , явно става дума за някакво животозастрашаващо състояние, причинено от ваксината Интересно е ,защо не са публикували , какво му е станало на човека . Уж свобода на словото , демокрация , ама стане ли дума за парички ...
49
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А молив за писане кагда?
48
1
 
6
 
! Отговори
До 49 преди 3 години
Изглежда си се родил в централна канализация! НалиГендич?
47
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аа ха ха хааааххх! И умират от безсилна злоба сороскитеГендари, и се топят от мъка . Да. Руснаците са направили ваксина срещи ковид19. Вирус създаден в английската лаборатория в Солзбъри. Да. Същата дето преди време изпробва фалшив " Новичок"
46
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Запада никога няма да пусне ваксина. Там коронавирусът върши чудесна работа: убива бедните, старите и черните!
45
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А централна канализация кагда?
44
9
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До НеразбралЕ не, руската ваксина не чипира. Само тази на Бил Гейтс. То и ковид19 нямаше, ама сега незнайно защо произвеждат ваксина :)
43
21
 
8
 
! Отговори
Че Гобара преди 3 години
Когато успеят да разработят и провизведат поне една четка за зъби руснаците, тогава може да си говорим за ваксини и т.н. И без да проверявам съм 100% сигурен, че най-много да са в процес на изпитания, като естествено данните от изпитанията са силно преувеличени. Който вярва на руснаците значи е спал в последните 50-60 години. Да е жив и здрав руския народ, и да не му се налага да си слага от "руската ваксина".
42
13
 
8
 
! Отговори
Неразбрал преди 3 години
Е нали руските сайтове ни убеждаваха,че с ваксината искат да ни чипират!Значи Путин иска да изпревари другите в чипирането!
41
24
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Ваксина за ковид19 е разработена в държава, в която се отричаше, че има ковид допреди месец-два. При тях имаше ОРВИ. Сега изведнъж вадят ваксина. Който иска да се ваксинира, аз ще почакам цивилизования свят да излезе с решение.
40
0
 
19
 
! Отговори
Vodka19 преди 3 години
Бг ваксината е почти готова, само трябва да се превари и отлежи малко.Засега може да се ползва руската, американската или шотландската.
39
15
 
11
 
! Отговори
Пич преди 3 години
"Причината - страничен ефект, появил се при един от пациентите."Мдаа, страничните ефекти на западната демокрация. Твърде много правила, твърде много процедури, дори се интересуват и от живота и здравето на хората. Виж, при посттоталитарните режими, не се наблюдават подобни проблеми и спънки. Там васала удря по масата, и утре вече имаме ваксина, хора летят в космоса, всичко се случва бързо. Дали има рискове - ама моля ви се не задавайте глупави въпроси ...
38
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе аз от русия самовар няма си взема вие за ваксина ми говорите :)))))
37
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О то днес 9и бе :) безродните ни русофили са си сложили най-хубавите дрехи и ще изронят една сълзичка в името на социализЪма :))
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще тръгнат ли по медиите да се обясняват знайни и незнайни специалисти , и да плюят по Оксфордската ваксина . Няма вълшебен начин с който да премахнат страничните действия от лекарствата , ваксините. Човек може да се надява да се сблъска с по-безобидните от тях .Помня имаше случай с някаква жена преди време , беше получила некроза на кожата от някакви антибиотици ,малшанс просто . Успяха да и спасят живота .
35
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксина "Спутник" ... логика. Да я бяхте кръстили Ленин направо. Руска простотия.
34
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руска ваксина ще си сложа като си купя руска кола