Руската ваксина вече на пазара, "западна" спира временно изпитания

Москва обяви, че скоро тяхната ще бъде доставена в руските региони
161
Руската ваксина вече на пазара, "западна" спира временно изпитания
Снимка: БГНЕС

Първата партида от руската ваксина “Спутник V” е пусната в обращение, съобщи Министерството на здравеопазването в Москва.

Според съобщението тя е “преминала необходимите лабораторни изпитвания за качество” и скоро ще бъде доставена и в руските региони.

“100% от доброволците са развили антитела, неутрализиращи вируса”, показват клиничните изпитвания, публикувани от авторитетното медицинско списание “Лансет”.

По данни на руския център "Гамалея", разработил ваксината, нивото на антителата срещу вируса SARS-CoV-2 при имунизираните доброволци било между 1,4 и 1,5 пъти по-високо, отколкото нивото на антителата при пациенти, които са се излекували от коронавируса.

Беларуският премиер Роман Головченко също е бил ваксиниран със “Спутник V”, съобщи неговата говорителка и добави, че той се чувства добре, предаде "24 часа".

Руското лекарство намалява с 5 пъти смъртността от COVID-19, пише пък в. “Известия”. Първоначално препаратът сурфактант-BL е създаден за лечение на тежки увреждания на белите дробове.

Пациентите получават лекарството чрез вдишване, процедурата се извършва два пъти на ден и отнема 30 минути.

Междувременно британско-шведската фармацевтична компания "Астра Зенека" спря третата фаза на изпитанията в Съединените щати на ваксината срещу коронавирус, която разработва. Причината - страничен ефект, появил се при един от пациентите.

Не ясно за какъв страничен ефект става дума, но пациентът ще се възстанови, пише на уебсайта си американското медицинско списание "Стат", което първо разпространи информацията.

Спирането на изпитанията на ваксината срещу Ковид-19 е "рутинно действие, което се изисква, когато се появи потенциално необяснима болест при проучванията", уточни представител на компанията, цитиран от "Стат".

По думите му "паузата във ваксинациите" ще даде възможност за "анализ на данните за сигурност от независима комисия". Но най-вероятно ще се отрази и на графика за разработването на ваксината, допълват от Франс прес.

От агенцията припомнят и че фармацевтичната компания "Астра Зенека" е индустриалният партньор на Оксфордския университет, предаде БНР.

Тяхната ваксина е един от най-напредналите западни проекти, тестван върху десетки хиляди доброволци в Обединеното кралство, Бразилия, Южна Африка и Съединените щати. И е в последната - трета фаза на разработка, при която всъщност трябва да се установят нейната сигурност и ефикасност.

Лабораторията вече сключи предварителни договори за продажба на стотици милиони дози в редица страни, ако ваксината й се докаже като ефективна, припомнят от Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
6
 
! Отговори
Джендю преди 3 години
До АнонименНе бе брат, с клизмъ се дава тази ваксина.... Много е добре замислено! Два пъти, по 30 минути... Направо се подмокрям при мисълта за ваксиниране! Мммммммм
72
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как се сключва предварителен договор за продажба на стотици милиони дози от ваксина, която още не е създадена и не е доказано, че е ефективна и безопасна??? Нали разбирате какво означава това? Нали рабирате още, че компанията задължително ще изкара някаква ваксина, която по документи ще е безопасна и ефективна, за да си вземе парите, които незнайно защо ЕС реши да даде точно на нея?
71
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сорошчета,не бойте се.Никой няма да ви кара да си я слагате тая ваксина.Оная,дето всеки ден си я туряте с дебелата кожена спринцовка ви е достатъчна.
70
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарите да започват да се ваксинират без страх.
69
4
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 3 години
Да се лекуваме с рустата ваксина,ддокаато се излезе,нещо подобро!А не да мрем!
68
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската ваксина ще се разпространява в чужбина под името ИНФЛУВАК
67
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Навални го отровиха за да спрат северен поток 2 "..................как може да си такъв КРЕ*ТЕН бе ... ти освен порно и руска пропаганда друго гледаш ли ?
66
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално ваксина се прави от умни а не от пакистано бангладешци.
65
8
 
29
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Ужас, това вече е непростимо. Как смеят изобщо да направят нещо преди западните държави?Трябва този път много сериозни санкции, не само да блокират Путин у фейса. Навални го отровиха за да спрат северен поток 2, сега трябва още по-сериозни действия.
64
9
 
24
 
! Отговори
:D преди 3 години
Всеки нормален антиваксър знае, че тази ваксина е опасна. Много опасна. Тя съдържа наночастици, произведени от адронния колайдър в Церн, които при пълнолуние на нечетен ден при високосна година по врме на слънчев вятър по сигнал от 5G мрежата на локален мобилен оператор се активират и придизвикват инфаркт, инсулт, заушка, запек и шум в ушите, което е много опасно. Освен това, тя причинява шап по кравите и намалява млеконадоя. Пазпространявайте тази информация!Хванахме ги в крачка глобалистите!
63
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички русофили начело с радеф да се ваксинират с московската ваксина и да се освободят от мъките
62
14
 
10
 
! Отговори
U2 преди 3 години
До Голем проблем!Нинова и московският фен Радев дали са си сложили руската ваксина??Може би изчакват да си сложат от "лошите " западни аналози???
61
6
 
19
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Ковид19 има за цел да оправдае световната икономическата катастрофа предизвика от инвестирането в имотна спекула. До 70-те години в развитите страни имотната спекула се е облагала със специален данък ограничаващ строителната активност. Под натиска на банките тези данъци са премахнати и постепенно се източват средствата от всички останали сектори на икономиката.Западът няма интерес от изчезването на Ковид19. Той ги спасява от революция.
60
13
 
27
 
! Отговори
Голем проблем! преди 3 години
Проблема на запада с тая руска ваксина е че е широкоспектърна и ще утрепа многомилярден бизнес със антигрипни ваксини.Затова е мучането....
59
6
 
18
 
! Отговори
Реванш преди 3 години
Американците специално ще направят втори световен вирус за който ще се постараят първи да са направили ваксината!Че тоя дето им го върнаха китайците - някак по китайски беше счупен...
58
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми много ясно че ще я спрат. Ваксина така лесно не се създава.А руската ваксина "Спутник V" са я пуснали на пазара, защото е като "Новичок-IV".Кой оцелее - сто години ще живее!
57
1
 
1
 
! Отговори
Conspiracy files преди 3 години
:-)
56
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** ще чака западната ваксина. Там е истината. Руската е комунистическа.
55
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Логично е ако си създал вируса да можеш и лесно да направиш ваксина. А може и да си я имал от началото.
54
12
 
9
 
! Отговори
Емил преди 3 години
" Спутник" да се чете "Си пътник "