Щабът за COVID-19 само плашил хората, Мангъров иска "да се разкара"

Начинът на представяне на информацията за коронавируса бил некоректен
Обновена: 11 окт 2020 14:39 | 11 окт 2020 09:45, Камелия Цветанова
541
Щабът за COVID-19 само плашил хората, Мангъров иска "да се разкара"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Начинът на представяне на информацията за коронавируса е крайно некоректен и плашещ. Ако някой иска да плаши, може би си мисли, че уплашени хора се манипулират по-лесно, коментира пред БНТ доц. Атанас Мангъров.

Според него правилният начин е да се каже колко от тестовете са направени на хора за първи път, на хора под карантина, за 2-ри, 3-ти път. Също така колко от тестваните за първи път са приети за болнично лечение. И още - колко от лекуващите се в реанимация са само с COVID-19, а не заради друго заболяване.

Още по темата

Доц. Мангъров цитира данни от Националния оперативен щаб, според които заболеваемостта в България от коронавирус е 43 на 100 000 души.

"Ние сме на първо място по смъртност в Европейския съюз. Като цяло смъртността през тази година е с няколко процента по-ниска, отколкото през миналите години. Нямаме извънреден брой хора, които са починали от коронавирус допълнително", посочи той.

Доц. Мангъров отговори и на критиките, че няма трезва преценка за COVID-19, тъй като не лекувал пациенти с инфекцията.

"Деца почти няма, тези, които са били в болницата, аз съм ги консултирал, но на тях им няма нищо. Тези, които са хоспитализирани, те имат симптоми на гриподобно заболяване, едно нищо и половина. Не отказвам да преглеждам никого. Никого не съм върнал", настоя той.

Според Мангъров "щабът трябва да бъде разкаран", тъй като само плаши хората.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
410
18
 
22
 
! Отговори
антинато преди 3 години
Шубето е голям страх и този щаб само усилва психозата сред хората, но това е зповед от СЗО за всички държави и послушковците прилежно я изпълняват. А тези,които са професионалисти и знаят за какво става дума и имат съвест, казват каква е истината.
409
22
 
21
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
На Мангъров трябва да му се забрани да практикува.----Защо, на какво основание?Защо думите на Мутафчийски и Кантарджиев да тежат повече от тези на
408
29
 
28
 
! Отговори
мене лично не ме преди 3 години
е страх от щаба, а от мангъров и мангъровците
407
3
 
8
 
! Отговори
izh преди 3 години
B една дебела книга на няколко хиляди години пише "По делата ше ги познаете" Всички митологии започват от хаоса и някой го озаптява. Комунистическата религия си отгледа достатъчно слугинаж от хора които не им стига мозъчето да роди нещо позитивно. НЯМА НЕПЛАТЕНА РЕВОЛЮЦИЯ
406
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чухте ли, че СDC писмено признава, че вирус Ковид 19 не е изолиран. Документът е от 13.07.2020. Има видео в youtube и линк към документа на официалната страница на американското правителство.
405
16
 
24
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
На Мангъров трябва да му се забрани да практикува.----Защо, на какво основание?
404
0
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До izhи моля,ако си интелигентен човек,не падай толкова ниско и не намесвай Путин с повод и без повод!..или "Краставицата" на Мирча Кришан е завладяла възприятията ти?
403
5
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До izhпросто проявих САРКАЗЪМ с тоя "нощ".Иначе и на децата е ясно,че тоталнатанекадърност на "управляващите" от герп,ужасното безвремие и бездействие,в което ни хвърлиха последните 10 години са основната причина за всички наши провали.ДЕСЕТ години менкане на празнословия,декламиране на лозунги и безкрайни воаяжи с бронирания джип /който всъщност е Тойота/ не само не донесоха някакъв напредък,но и БЕТОНИРАХА безидейното СТАТУКВО.Ние сме в тресавище-УЖ не потъваме,но не можем и да се измък
402
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До izhТакава богаташка класа има във всяка държава.те сега са се събрали на световна сбирка измислиха кризатаи делят световната баница без война без да се бият.Накара Меркел да приема жжихадистида вее знамена на gей парадии всякакви подобни неща.Преразпределемие на богатството
401
2
 
6
 
! Отговори
izh преди 3 години
До ПроСоТоДа обясним на долуподписаната , че докато у на с съществува богаташка класа от бивши дерибеи и техните наследници никой сериозен инвеститор няма да си вложи парите в какъвто и да е голям проект, независимо колко мозъци можем да извадим на пазара. Всеки моммент могат да се хвърлят едни пари и да се срине системата и путин ще ръкопляска, като няма да забрави да награди заслужилите
400
8
 
12
 
! Отговори
izh преди 3 години
Тъкмо бяха уредили пост на човека след като съборят правителството, ама то като не ще да падне . Или парите инвестирани в проекта "Фъркел-трио-***" са малко, или тъпите българи не стигат. Обяснете на доктора / умишлено не казвам "лекаря" /, че психическия тормоз бърху нервната система може да го доведе до инсулт или стресов диабет. А от тях никой не е избягал.
399
6
 
5
 
! Отговори
Големец преди 3 години
Много голям
398
7
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
тоя ИНСТРУМЕНТ на "властта"-така наречения "НОЩ" плаши не само българите.Той е уплашил яко и тия от "Майкрософт" и вместо да инвестират ЕДИН МИЛИАРД за регионалния си център у нас,те го пратиха в Гърция...Срам,срам за великия Вожд-Слънце и за "българския" еврокомисар Габриел-отговаряща за "Цифровото общество и иновациите"..Какво стана,ЗАЩО Майкрософт предпочете Гърция?.."Къде сгреших?"..-това е въпроса,мъчил Сталин 48 часа непрекъснато след загубата на една битка.Та:-къде ли НЕ СГРЕШИ Боко?
397
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 431 Всяка пандемия досега е свършвала някога,въпросът е колко милиона хора загиват вследствие на нея.
396
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 430 Ако този вирус е виртуален, защо доц. Мангъров казва,че този вирус е опасен колкото грипа след като не съществува?
395
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Пандемията" е обречена, а заедно с нея и всички пандемици. За щастие, краят на театъра не зависи от тях.
394
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя вирус е виртуален, търсенето му в реалността е лудост. Хипохондрията се лекува.
393
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 422 Как реши ,че е изчезвал. Коронавирусът продължи да заразява цяло лято, но по-с;або, заради топлото време, не е изчезвал,дори напротив,лятото в интензивни отделения имаше 3 пъти повече хора с коромавирус отколкото зимата и пролетта - до 70 човека! Ти просто не си информиран. Грешка на доц.Мангъров, за която той самият призна.
392
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те затова са събрани,да плашат. Друга работа нямат. Четат инструкциите на СЗО мафията и това е.
391
18
 
15
 
! Отговори
Ако мангъров се преди 3 години
разкара, животът в България ще стане една идея по-хубав