За пореден път: Мъж почина след като болница в Плевен не го прие

В COVID отделението нямало места
24 окт 2020 21:05, Нели Христова
171
За пореден път: Мъж почина след като болница в Плевен не го прие
Снимка: БГНЕС

Пореден сигнал за болен, върнат от лечебно заведение, защото нямало място и e починал малко след това. Дъщерята на възрастен мъж от Плевен ни потърси, за да разкаже историята на баща си - как заради все още неизлязъл резултат от PCR тест за COVID-19, той не е приет в Университетската болница в Плевен, с обяснението, че няма свободни легла. Оттам отговорят, че това е невъзможно и ще направят проверка по случая, съобщава БНТ.

Ралица Окова разказа, че първите симптоми баща й получил в началото на миналата седмица. На 16 октомври състоянието на мъжа започнало да се влошава и потърсил личния си лекар. Направили му рентгенова снимка, изписали му антибиотик.

В неделя сутринта обаче получил и задух, загубил вкус и обоняние. С линейка го закарали в Университетската болница в Плевен, където, според документите, бил прегледан от пулмолог.

"След това, около 1 часа, не мога да кажа точно, ме извикаха вече във фоайето. Обясниха ми, че ще го изпишат. На което абсолютно се възпротивих, казах, че той е зле, не може да диша и не може да го изписват. Те ми обясниха, че са му сложили Урбазон, че е бил на кислородна маска, и би трябвало вече да е по-добре", каза Ралица Окова.

От болницата обяснили на Ралица, че са взели на баща й проба за PCR тест и трябвало да изчакат резултата.

"Изписваме го, защото в отделението, в което са пациентите под въпрос с COVID-19 няма места. 8,20 И ако на утрешния ден има резултат и той е положителен, биха могли да го приемат в Инфекциозно отделение", заяви Ралица Окова.

Закарали го с линейка до вкъщи, но мъжът вече трудно се движел. Докато изкачвал стъпалата на блока, на 2-рия етаж той изгубил сили и паднал. Веднага извикали друга линейка, защото в тази нямало нито апаратура за реанимация, нито носилка. Междувременно лекарката от Спешна помощ му направила сърдечен масаж, но той починал.

"Поклон до земи на българските лекари. Аз смятам, че системата тука им е вързала ръцете. Не знам точно. Искам истината", заяви Ралица Окова.

От Плевенската болница заявиха, че нямат случай човек в спешно състояние да бъде върнат, но ще направят проверка в понеделник. Ралица Окова вече си е наела адвокат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
9
 
16
 
! Отговори
Киро преди 3 години
До анонимния 23, ще почнат да умират по 50 и по 100. Просто ще спрат да умират хората от друго. Както един беше писал, от 6 месеца насам никой възрастен не е починал от старост.
33
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей бастуни няма да се оплакват. Вече казахте, че коронавирус няма.
32
5
 
5
 
! Отговори
Боко реши че ще преди 3 години
Пребори ковид с бездействие. Сега ковид щему вземе главата;)
31
4
 
24
 
! Отговори
тони преди 3 години
Имаха 6 месеца не да шашардисват хората, а да вземат мерки да оздравят здравната система. Вместо да раздава милиарди наляво и надясно, боко трябваше да даде парите за тъпата здравна система. Да обучават скоростно студентите да дават повече на мед сестрите и т.н. Ама не, по-лесно е да затворим хората по къщите да си *** от страх, вместо да платим на медицинските сестри да се григат за реално болните. Евала народе, Мангъров ви е виновен, че сте *** и чакате някой друг да ви избърше ***, като
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слушайте правителството - ходете на стадионите, кръчмите и дискотеките, защото ковид там нямаАми според Чебурашките Covid-19 е измислен!Едва когато някой се сблъска с него..., но другите продължават на амбразурата!
29
8
 
2
 
! Отговори
Софиянка преди 3 години
На 2 рата седмица с проблеми какво да се очаква. Когато има здравословен проблем, не се чака, а трябва на време да се вземат мерки. Когато дойдат усложненията вече е късно.
28
9
 
17
 
! Отговори
Много е добре преди 3 години
Много е добре при ГЕРБ. Започваме да мрем по улиците, без лекарска помощ.
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 9. Много добре знам. Колега чака два дена да приемат майка му в болница със съмнение за инсулт. Личен лекар, тест, резултат. Не съмнение за ковид, а за инсулт. Отвратителни и нагли са. Дано да не стигаш до тях никога!
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слушайте правителството - ходете на стадионите, кръчмите и дискотеките, защото ковид там няма!
25
5
 
15
 
! Отговори
Започваме да мрем преди 3 години
Започваме да мрем в здравната система на ГЕРБ, която е оптимизирана за частните болници, но не и за държавните.Ние мрем, защото ГЕРБ затвориха болници, за да си построят частни такива.
24
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарите ще свършат скоро.Мангъров и Слави ще ви лекуват.Ако откажат Мангъра и Слави - търсете ветеринарите!Ако откажат и ветеринарите - търсете автомонтьорите! Като няма навит автомонтьор да ви лекува - потърсете Ричард Алибегов - той много ги чатка вирусите и само при него няма огнища на Ковид19. Щото е спец по огнища, скара и грил! Ако Алибегов се надува и откаже - потърсете Гр.обо.вното трио! Те са философи на докторологията. Лекуват м.ързел и махмурлук-та един вирус ли няма да успеят?
23
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така или иначе никой не е можел да му помогне вече. Трябва да се спре заразата да взема жертви. Затворете училища, ДГ, и всички офиси, които могат да бъдат онлайн. Не ви харесваше пролетта, но това е максимума, което може да се направи - имахме по 10-12 на ден, а не 1600 . Такака, както върви до седмица ще почнат да умират по 50 човека на ден!
22
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой беше казал и яко ще се мре.
21
0
 
15
 
! Отговори
Чук и Гек преди 3 години
Какво да коментираш в такава ситуация! Порочна система не функционира и лесно изпада в невъобразим хаос! Всеки един сериозен случай предизвиква истерия и трагедия! Тъжно!
20
2
 
6
 
! Отговори
Взехте ли по 50лв? преди 3 години
Доволни ли сте?Е па кАжете едно благодарА!
19
6
 
3
 
! Отговори
тони преди 3 години
Леле, почва голямото насиране от страх.
18
6
 
30
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Баба ми почина във вторник.Просто не я искаха в болницата.Не ми се говори просто,малко ги бият!
17
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев зарази народа, кончина за фа тмака!!!
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата се е погрижил - чувалите са подготвени, а за останалото всеки трябва да си плаща.
15
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко да се затваря и изключва - магазини, фабрики, електричество, интернет, транспорт и пр. - всичко! Аман от глезотии. Дошло е време за пост, разкаяние, себепознание, смирение и обновление!