За пореден път: Мъж почина след като болница в Плевен не го прие

В COVID отделението нямало места
24 окт 2020 21:05, Нели Христова
171
За пореден път: Мъж почина след като болница в Плевен не го прие
Снимка: БГНЕС

Пореден сигнал за болен, върнат от лечебно заведение, защото нямало място и e починал малко след това. Дъщерята на възрастен мъж от Плевен ни потърси, за да разкаже историята на баща си - как заради все още неизлязъл резултат от PCR тест за COVID-19, той не е приет в Университетската болница в Плевен, с обяснението, че няма свободни легла. Оттам отговорят, че това е невъзможно и ще направят проверка по случая, съобщава БНТ.

Ралица Окова разказа, че първите симптоми баща й получил в началото на миналата седмица. На 16 октомври състоянието на мъжа започнало да се влошава и потърсил личния си лекар. Направили му рентгенова снимка, изписали му антибиотик.

В неделя сутринта обаче получил и задух, загубил вкус и обоняние. С линейка го закарали в Университетската болница в Плевен, където, според документите, бил прегледан от пулмолог.

"След това, около 1 часа, не мога да кажа точно, ме извикаха вече във фоайето. Обясниха ми, че ще го изпишат. На което абсолютно се възпротивих, казах, че той е зле, не може да диша и не може да го изписват. Те ми обясниха, че са му сложили Урбазон, че е бил на кислородна маска, и би трябвало вече да е по-добре", каза Ралица Окова.

От болницата обяснили на Ралица, че са взели на баща й проба за PCR тест и трябвало да изчакат резултата.

"Изписваме го, защото в отделението, в което са пациентите под въпрос с COVID-19 няма места. 8,20 И ако на утрешния ден има резултат и той е положителен, биха могли да го приемат в Инфекциозно отделение", заяви Ралица Окова.

Закарали го с линейка до вкъщи, но мъжът вече трудно се движел. Докато изкачвал стъпалата на блока, на 2-рия етаж той изгубил сили и паднал. Веднага извикали друга линейка, защото в тази нямало нито апаратура за реанимация, нито носилка. Междувременно лекарката от Спешна помощ му направила сърдечен масаж, но той починал.

"Поклон до земи на българските лекари. Аз смятам, че системата тука им е вързала ръцете. Не знам точно. Искам истината", заяви Ралица Окова.

От Плевенската болница заявиха, че нямат случай човек в спешно състояние да бъде върнат, но ще направят проверка в понеделник. Ралица Окова вече си е наела адвокат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
7
 
28
 
! Отговори
Криза преди 3 години
Разбирате ли колко голяма криза е?Бойко изгони лекарите и медицинските сестри, сега няма кой да лекува.Всичко е в частните болници на Цачева и други гербаджии.Боко Тиквата ни избива... БУКВАЛНО
13
5
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БОРИСОВ ЗАКРИ 10-КИ БОЛНИЦИ ОЩЕ ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ!!!ТЪЙ, ЧЕ БОРИСОВ УБИ И ТОЗИ А ВСИЧКИ КОИТО ПОДКРЕПИХА БОРИСОВ СЛЕД ПЪРВИЯ МУ МАНДАТ СА СЪУЧАСТНИЦИ И В ТОВА УБИЙСТВО!
12
3
 
13
 
! Отговори
Няма лекари преди 3 години
Как да има, като Боко Тиквата се подигра с тях?
11
2
 
30
 
! Отговори
Недоволен преди 3 години
Той Бойко се е погрижил още от пролетта - взели са мерки, болнциите са подготвени, здравната система е стабилна (става ми абсурдно само докато го пиша), няма да има по-строги мерки. Нали!?Този път се увлякоха, не може само да крадат и нищо да не правят
10
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кончиназа мангъров глиста!
9
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слушайте Мангъра-не търсете болница, а умирайте на улицата!
8
6
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 5Нали разбираш, че теста се прави, за да се знае дали да те карантират или приемат в болница? Няма лечение, предписват се общи неща. Дали имаш или нямаш няма значение в началото.
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не ви се случва да посетите ломска, или монтанска болница никога!
6
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОРИСОВ - ЗАТВАРЯЙ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ-ЯСЛИТЕ И УЧИЛИЩАТА!СТРАХ ЛИ ТЕ, БОРИСОВ?ОТ 50 МО.ЛОУМНИ М.ЕТ.ЕЖ.НИКА ЛИ ТЕ Е СТРАХ?НАЛИ КАЗА, ЧЕ ПРИ НАД 100 ЧОВЕКА ЩЕ ПРОМЕНИШ МЕРКИТЕ?СЕГА СА НАД 1 600ДО МЕСЕЦ ЩЕ СА ПО 3000 НА ДЕН.. ДАЖЕ И ДО 6000 Е ПРОГНОЗАТАЗАТВАРЯЙ - НЕ СЕ ПРАВИ НА ГОЛЯМ ДЕМОКРАТ ЩОТО ПРЕКАЛЕН СВЕТЕЦ И НА БОГА НЕ Е ДРАГ!ТО БИВА-БИВА АМА ТВОЕТО ГРАНИЧИ С МАЛО.УМЩИНА!АЗ ТЕ ПОДКРЕПЯХ... НО ТВОЕТО Е КРИВОРАЗБРАНАТА ДЕМОКРАЦИЯ.ЗАТВАРЯЙ-ЩОТО НЯМА ДА ОСТАНАТ ИЗБИРАТЕЛИ!
5
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави Трифонов и мангъров нали това искаха.
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като потърсят лекар навреме какво? Първо теста!!! ?През това време може да си пукнеш!
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевен все пак, там ако е възрастен пациентът, директно го отписват. Далеч от плевенски, русенски и въобще болници в северна България!!
2
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е началото, гледайте като започнат масово да се влошават хората каква картинка ще цъфне на българското здравеопазване !
1
21
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Чакат до последно и после "защо не го спасихте?" Няма лечение ... Трябва ВЕДНАГА да се потърси лекар.