За пореден път: Мъж почина след като болница в Плевен не го прие

В COVID отделението нямало места
24 окт 2020 21:05, Нели Христова
171
За пореден път: Мъж почина след като болница в Плевен не го прие
Снимка: БГНЕС

Пореден сигнал за болен, върнат от лечебно заведение, защото нямало място и e починал малко след това. Дъщерята на възрастен мъж от Плевен ни потърси, за да разкаже историята на баща си - как заради все още неизлязъл резултат от PCR тест за COVID-19, той не е приет в Университетската болница в Плевен, с обяснението, че няма свободни легла. Оттам отговорят, че това е невъзможно и ще направят проверка по случая, съобщава БНТ.

Ралица Окова разказа, че първите симптоми баща й получил в началото на миналата седмица. На 16 октомври състоянието на мъжа започнало да се влошава и потърсил личния си лекар. Направили му рентгенова снимка, изписали му антибиотик.

В неделя сутринта обаче получил и задух, загубил вкус и обоняние. С линейка го закарали в Университетската болница в Плевен, където, според документите, бил прегледан от пулмолог.

"След това, около 1 часа, не мога да кажа точно, ме извикаха вече във фоайето. Обясниха ми, че ще го изпишат. На което абсолютно се възпротивих, казах, че той е зле, не може да диша и не може да го изписват. Те ми обясниха, че са му сложили Урбазон, че е бил на кислородна маска, и би трябвало вече да е по-добре", каза Ралица Окова.

От болницата обяснили на Ралица, че са взели на баща й проба за PCR тест и трябвало да изчакат резултата.

"Изписваме го, защото в отделението, в което са пациентите под въпрос с COVID-19 няма места. 8,20 И ако на утрешния ден има резултат и той е положителен, биха могли да го приемат в Инфекциозно отделение", заяви Ралица Окова.

Закарали го с линейка до вкъщи, но мъжът вече трудно се движел. Докато изкачвал стъпалата на блока, на 2-рия етаж той изгубил сили и паднал. Веднага извикали друга линейка, защото в тази нямало нито апаратура за реанимация, нито носилка. Междувременно лекарката от Спешна помощ му направила сърдечен масаж, но той починал.

"Поклон до земи на българските лекари. Аз смятам, че системата тука им е вързала ръцете. Не знам точно. Искам истината", заяви Ралица Окова.

От Плевенската болница заявиха, че нямат случай човек в спешно състояние да бъде върнат, но ще направят проверка в понеделник. Ралица Окова вече си е наела адвокат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре стига с този Мутафчийски. Той е от фарма мафията и знаеше, че пандемията започва след ваксините. При тези ваксини смъртноста ще е ужасяваща и всички умрели ще ги пишат ковид.
53
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извод: Ако човек е зле, но няма положителен тест за корона, го остават да умре като куче. Изрооооди мръсни!
52
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свиквайте.. Докторите са малко и изморени, болниците не могат да приемат всички.Е затова говореше Мутафчийски, че ще има яко мрене,но всезнаещите го освиркаха..И по лошо ще става...
51
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цяло лято, до преди 2-3 седмици вируса бе кротък и сега какво пак се развихриха!? Нима не умират хора чакащи пред болници и кабинети и с пандемия, и без пандемия! Само, че сега при истерията е още по зле, защото цялото внимание, ресурс и енергия са насочени към тази хипноза и напълно блокира лекарите да се заемат с истинските си задължения!
50
3
 
17
 
! Отговори
Повече преди 3 години
Няма ги вече старата генерация от лекари с морал а в момента са повечето ни гледат като подвижна касичка Беден ли се днес се разделяш от този свят Каквато ние държавата такива ни са и всички неща от живота.Всичко е пунта мара
49
1
 
17
 
! Отговори
Повече преди 3 години
Няма ги вече старата генерация от лекари с морал а в момента са повечето ни гледат като подвижна касичка Беден ли се днес се разделяш от този свят Каквато ние държавата такива ни са и всички неща от живота.Всичко е пунта мара
48
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
боко даде 8млрд за самолети дето ще вземем уж след 5г...не е виновен Мангъров, виновни са ГЕРБ че не наливат пари за болниците.*** *** народ
47
3
 
17
 
! Отговори
Алфабета преди 3 години
Начало на бурята. Но ще разберете до месец.
46
1
 
2
 
! Отговори
VAZ 21061 183км/ч преди 3 години
Цецка Цачева има болница в Плевен.
45
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма вирус, няма пандемия, Няма да нося маска, няма да се ваксинирам! Няма вирус, няма пандемия, Няма да нося маска, няма да се ваксинирам! Няма вирус, няма пандемия, Няма да нося маска, няма да се ваксинирам! Няма вирус, няма пандемия, Няма да нося маска, няма да се ваксинирам! Няма вирус, няма пандемия, Няма да нося маска, няма да се ваксинирам! Няма вирус, няма пандемия, Няма да нося маска, няма да се ваксинирам! Няма вирус, няма пандемия, Няма да нося маска, няма да се ваксинирам! Няма вирус
44
3
 
7
 
! Отговори
Не търсете лудия преди 3 години
Доцент. Той отлично знае колко сме продънени но това не го касае нали зима 100 лева за преглед. Осигурил си е охолен земен живот. Съвест? Какво е това?
43
2
 
10
 
! Отговори
Галин преди 3 години
Да съди държавата и управляващите дето докараха държавата до тук и да има такива кожодери и неграмотници по болничните заведения! Съдете Бойко ве мъърши такива..
42
4
 
14
 
! Отговори
Алабала преди 3 години
Ей сега им пляскайте на тия от Плевен. Като стане още по напечено , няма и да преглеждат. Излезе, че здравеопазването е сведено до антибиотик и приказки по телефон. Като искате пари не ставайте лекари. Лекар, учител и свещеник е призвание с което влияеш на общество.
41
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези хора грижат ли се за собственото си здраве? Не се спазват най-елементарни мерки да не се прихване КВ. Вчера на площада се срещнах с над 20 човека. От тях само 4 носеха защитни маски. Говорят помежду си на разстояние не повече от 30-40 см един от друг. В града преди 2 дни вече имаше общо 63 заразени от КВ-19. Ние, българите, сме упорити в ината си като волове и с манталитет на бай ***. Очевидно трябва да се намеси полицията и да глобява по поне 100 лв за неносене на маски.
40
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е Сливи, Мангъров и другите противници на мерките да обяснят на жената, че това е нещо нормално
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Велес, абсолютно точно.
38
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докторите в повечето случаи както и медицинските сестри са бруталисти.През лятото майка ми получи топлинен удар в Исул я оставиха на носилка в коридора 30-40 мин е така без да и обърнат никакво внимание.Когато се опитах да потърся помощ коментарът на една шишкава *** която седеше на рецепцията беше " кат ти е майка ит тука си я зимаш и си я караш у вас,закво си я довел?" Наистина по-добре да нямате нужда от бг доктори ,човек може просто кротко да умре без некви да му помагат за по-бързо.
37
6
 
9
 
! Отговори
Няма значение преди 3 години
Няма значение кой какво е казал и направил.Има значение, че Бойко Борисов е отговорен за всичко в държавата на този етап. Чакаме да ни спаси.
36
14
 
11
 
! Отговори
!!! преди 3 години
Мутафчийски не е никакъв. Нито генерал, нито имунолог!ОСТАВКА НА ЩАБА И ПРАВИТЕЛСТВОТО!
35
10
 
24
 
! Отговори
Велес преди 3 години
Абе, какво не ви е ясно... К19 ВЕЧЕ ЩЕ ИМА... Това е най-доброто оправдание за некадърните и лакоми "медици"! Вече няма лекарски грешки...има К19 ! Няма клетва на Хипократ...има К19! Вече ще ви лекуват по телефона има К19! И парите /заплатите/ ще си получават за брой пациенти, а не прегледани...има К19! Всичките са в играта, медици, политици, защото това им отвърва ръцете към безнаказаността и безконтролността! Интересно, защо ние, като *** ги гледаме умно, и просълзено и ги величаем...