30 лв. за такси за превоз на болен от COVID-19?

Парите да се плащат от здравното министерство, не от клиента
11 ное 2020 15:53,
31
30 лв. за такси за превоз на болен от COVID-19?
Снимка: БГНЕС

По 30 лв. на курс да получават таксиметровите шофьори, ако се наложи да превозват болен от коронавирус. Това предлага председателят на съюз "Такси" Кирил Ризов, цитиран от "България днес".

От бранша ще предложат на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов парите да се плащат от здравното министерство, а не от клиента. Мярката ще се наложи, когато има недостиг на линейки. След подобна услуга автомобилът нямало да е в движение поне един час, за да мине задължителна дезинфекция.

Още по темата

Анкета сред таксиджиите обаче показала, че голяма част от шофьорите отказват да се включат в подобно начинание.

Преди дни стана ясно, че таксиметровите шофьори в Благоевград например не са съгласни да превозват хора, заразени с коронавирус. Масови фалити застрашават таксиметровите фирми в областния град. От началото на извънредното положение клиенти почти няма, а работата е паднала драстично.

Крум Руйков кара такси от няколко години. Работи като частно лице и наскоро е преборил коварната зараза. Казва, че спазва всички предписани мерки и гледа да се пази.

Мъжът признава, че откакто е настъпила пандемията, среща трудности да изхранва семейството си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки път като се прибирам в България, за да видя родителите си, на терминала на летището е пълно с роми-шофьори. Лъжливи pliunKIна обществото, което си мисли, че само защото слизам от самолет, ще му дам 50 евро да ме кара на 10 км. Абе, я се застреляйте. В чужбина, чисти коли, шофьори с видимо нормално минало, не криминално, униформи и регулирани цени. Да не казвам, че за 2 улици ще ме качат с куфар, ще ми се усмихнат и ще бъдат вежливи. Така че, да живее метрото и градският транспорт!
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28-такива в чужбина, за същата професия няма и да ги вземат. Подобните живеят на помощи там, тъй като са малцинствена група
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В София единствено зелените таксита са нормални хора на които можешнда разчиташ за нещо.Останалите са *** бакшиши.През изминалите 2 седмици всеки ден ми се налагаше да ходя до Пирогов и обратно с такси.Как па един не се сети да си сложи маска,дори им предлагах от мойте еднократни медицински маски. Нее не ползват таквози те та маската е най-стташното зло.. Алчни *** ето това са повечето от таксиджийте. Фалирайте алчни роми ,фалирайте и емигрирайте в чужбина да ви научат да работите.
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докторът ще преглежда за 10 лв, а на таксито - 30 лв(отгоре), защото той ще си оскубе пътника, което е сигурно.КомунизАм.Пак.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2030 лв на курсЕдин курс месечно ли правиш
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз кара рикша, носи на гръб, двама под мишница и един на гльава само за 5 юана !!!
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак купуват гласове
22
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-евтино излиза да си купя кола, отколкото да ме возят тези. Вижте шофьорите от снимката, само първият е що-годе бял.
21
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как не се научи българинът да не гледа в чуждата паница? Това е услуга, която съществува на пазара, ако ти изнася ползваш, ако не ти изнася - не ползваш. Нека не забравяме, че това е услуга, която означава да се качим в една кола от точка А и да стигнем до точка Б. Всичко извън това не ни интересува. Нормално е да не искат да изпълняват ролята на линейки. Не мисля, че много хора биха се съгласили да возят инфекциозно болни в автомобилите си. Как се дезинфекцират седалки и тапицерия?
20
3
 
5
 
! Отговори
Бакшиш преди 3 години
Ко? Значи на полицая 1000 лева към заплатата месечно, дето се дръгли в патрулката, а на мен 30 кинта, а ? Аре вижте ми ясно изразения пръст!
19
1
 
9
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
И настъпи едно оживление в къщите в квартал "Христо Ботев", с паркирани отпред Шкодички :)
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бенатова сега ще намаже.Нали беше таксиджийка! Явно затова изкара извън нерви Мутафчийски, че да си уреди клиентелата!Браво, ***! Едно време на братята роми приставаше, сега геврека въртиш.Браво!
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да ги направят такситата с преграда както с в САЩ.
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я да пият по едно студено чайче и да се кротнат!Те щото по принцип са се юрнали да чистят и дезинфекцират. Нали ги знаем какви са смърдели. Малките им мозъчета и сега ще си кажат : "Що да се моря като и следващият ще е ковид. Няя какво да чистя. Ае, да им чистят в болницата"
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора бойкотирайте миризливите мизерници разнасящи зараза!Нека алчните крадливи зависими от какво ли не бъдат застигнати от единствената си справедлива съдба - глад и мизерия!!!
14
0
 
19
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
А миньорите,орачите,копачите вирус и криза не ги ли хваща че никога не съм чел или чувал за такъв бе?Само чиновници,таксиджии, хотелери,милиционери страдат от вируса!
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ме вълнуват таксита. Използвам Drink and Drive и градски транспорт, след като скапаха Убер. Е, Taxi Me можем да кажем, че са ок. Първоначално не смеех да ги викам, защото имам нов скъп автомобил, който не давам на всеки, но след като вече наистина наглостта на таксиджиите стана безгранична, ценностите не ми дават право да се кача на такси. Дори до летището ходя с кола и я оставям там и след командировка си я взимам. Но пари на таксита- НЕ.
12
0
 
12
 
! Отговори
Kиро преди 3 години
За съжаление, често ми се налага да ползвам таксита и за съжаление едно поне 80% от таксиджиите са точно такива, каквито повечето ги описват.Рядко да ти се падне някой, който да не ти надуе главата с глупости!
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цитат бакшиш:"като карам жълта кола и всички си мислят че като учебните коли трябва да спазвам всичко и да спирам на стоп и на светофар"Аз потресен:- Аз не карам жълта кола , нито учебна , но ВИНАГИ спирам на светофар и стоп!!!Бакшиша се хили:- Е който няма опит да спира!Нечистоплътни , алчни, неграмотни, миризливи, ненужници!!!
10
0
 
17
 
! Отговори
ааа не бе преди 3 години
Малко е 30 лева на курс, нека е на КИЛОМЕТЪР.