30 лв. за такси за превоз на болен от COVID-19?

Парите да се плащат от здравното министерство, не от клиента
11 ное 2020 15:53,
31
30 лв. за такси за превоз на болен от COVID-19?
Снимка: БГНЕС

По 30 лв. на курс да получават таксиметровите шофьори, ако се наложи да превозват болен от коронавирус. Това предлага председателят на съюз "Такси" Кирил Ризов, цитиран от "България днес".

От бранша ще предложат на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов парите да се плащат от здравното министерство, а не от клиента. Мярката ще се наложи, когато има недостиг на линейки. След подобна услуга автомобилът нямало да е в движение поне един час, за да мине задължителна дезинфекция.

Още по темата

Анкета сред таксиджиите обаче показала, че голяма част от шофьорите отказват да се включат в подобно начинание.

Преди дни стана ясно, че таксиметровите шофьори в Благоевград например не са съгласни да превозват хора, заразени с коронавирус. Масови фалити застрашават таксиметровите фирми в областния град. От началото на извънредното положение клиенти почти няма, а работата е паднала драстично.

Крум Руйков кара такси от няколко години. Работи като частно лице и наскоро е преборил коварната зараза. Казва, че спазва всички предписани мерки и гледа да се пази.

Мъжът признава, че откакто е настъпила пандемията, среща трудности да изхранва семейството си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес един бакшиш се пенеше по телефона, как щял да емигрира, защото парите му били малко. Е, те искат да вдигат цените, че и повече клиенти да имат, ако може. Сега и държавата да им плаща, ако може. И как фирмите ги карали да плащат такса, разбираш ли - всичките били еднакви, все ги карали да плащат такса, за да работят при тях. То бива да си нагъл и да мислиш, че някой ще ти позволи да му ползваш бранда и диспечерите без пари, ама те наистина копаят Марианската падина вече..
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едни няма да искат, други ще искат 30 лева.Маски, дезинфекцираме, всичко трябва да е изрядно.Решения трябва да се търсят.
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да фалират алчни гадове!Изкарват по 200лв на ден чисто и се оплакват!Не стига че за нищо не стават ами и само врещят с претенции!Никой не ви кара на сила! Като си неграмотен и не ставаш за друго или караш или копаеш - избора е твой, но и двете работи са нископлатени поради липса на квалификация и нужни умения!Бакшиш=Ненужен
6
1
 
8
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 3 години
Ми курса ако е по-дълъг какво правим? Аз от Люлин до ВМА минавам през околовръсното, Ботевградско, по Владимир Вазов, моста Чавдар, после наляво по Сливница, оттамм връщам по Ситняково, семинарията и през центъра за по-напряко!
5
0
 
8
 
! Отговори
кемафа преди 3 години
Със Т72 ли ще правят курсовете?!
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи щом след превоз на заразен с коронавирус колата поне час ще е за дезинфекция и таксиджиите искат 30лв за да покрият щетите си, то бааах таз часова ставка дето искат да усъчат - 30 лв.
3
0
 
8
 
! Отговори
те такааа преди 3 години
Няма ли да им е много 30 лева за курс, понеже има курсове и от по 1-2 километра?
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се закриват ***!!!Да се възстановят строителни войски защото бакшиш за друго не става!!!
1
0
 
18
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Как по 30 бе по 100 или по 1000 направо, за да ме вози някакъв полуграмотен със съмнителна лична хигиена. Избихте рибата ***.