Над 50 хил. са вече жертвите на COVID-19 във Великобритания

Нареждат се след САЩ, Бразилия, Индия и Мексико
12 ное 2020 13:05, Ния Христова
4
Над 50 хил. са вече жертвите на COVID-19 във Великобритания
Снимка: БГНЕС
Великобритания стана първата европейска държава, която регистрира над 50 хиляди жертви на COVID-19. Данните за последното денонощие показват нови 595 жертви. Така общият брой достигна 50 365 души. 
 
По брой на жертви в света Великобритания се нарежда на пето място в класацията след Съединените щати, Бразилия, Индия и Мексико. 
 
Данните на правителството се отнасят само за починалите в рамките на 28 дни от даване на положителна проба за коронавирус. Бройката обаче е по-висока, ако в това число влизат всички, в чиито смъртни актове се споменава COVID-19.
 
Премиерът Борис Джонсън коментира черната статистика с думите, че "въпреки надеждата, че скоро ще има ваксина, проблемът остава". 
 
Преди седмица правителството за втори път тази година въведе пълна карантина в Англия. Тя ще продължи до 2 декември. Останалите части на Обединеното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия следват своя политика в борбата с пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
КоеидИДИОТ преди 3 години
Мчи тоооо, и биз туй няма вирОЗ!
2
2
 
5
 
! Отговори
Лалала преди 3 години
Мммм. Пълна карантина? В Англия няма такова нещо. Днес бг това къде го прочетохте? Децата си ходят на училище. Всички си работим. Само кръчмите и заведенията са затворени. И то ако не предлагат опция за доставка. Има препоръки някакви издадени, но преди малко слушах една от колежките ми(в здравната система работя) как обясняваш на друга как да избегне някои от мерките. Да в други части на Великобритания има и имаше по сериозни мерки но в Англия конкретно няма такова нещо
1
2
 
3
 
! Отговори
Категорично преди 3 години
За огромните жертви във Великобритания Боко и Ангелов са виновни.