Венецуела взима 10 млн. дози от руската ваксина

Тя и ще я произвежда в свои лаборатории
16 ное 2020 13:36, Елка Василева
26
Венецуела взима 10 млн. дози от руската ваксина
Снимка: архив, БГНЕС

Венецуела ще закупи 10 милиона дози от руската ваксина срещу коронавирус "Спутник V", съобщи президентът Николас Мадуро.

"Гарантирахме повече от 10 милиона ваксини за първото тримесечие на следващата година. . . а също и че Венецуела ще произвежда руската ваксина в своите лаборатории", каза президентът социалист на официално събитие в столицата Каракас, излъчвано по държавната телевизия.

Миналата седмица венецуелска делегация, водена от вицепрезидента Делси Родригес, бе на посещение в Русия. Мадуро обясни, че основната цел на визитата е била именно "да бъдат постигнати споразумения за ваксината".

В момента "Спутник V" е на третия етап от клиничните си изпитания. Русия каза, че ефективността на нейната ваксина е 92 процента.

Още по темата

Съобщението бе направено броени дни след като американската фармацевтична компания Pfizer и германската BioNTech обявиха, че техният продукт е ефикасен в 90 на сто от случаите.

Венецуелското правителство уверява, че е ограничило разпространението на новия коронавирус. В страната с население от 30 милиона души официално са регистрирани близо 97 хиляди случая на заразяване, 848 от които са завършили със смърт.

Опозицията и неправителствени организации поставят тези данни под съмнение и смятат, че ситуацията е много по-тежка, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

За сравнение в съседна Колумбия потвърдените случаи на коронавирус са близо 1 милион и 200 хиляди. Над 34 хиляди души са починали, съобщи министерството на здравеопазването, цитирано от ТАСС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Пожелавам на "родните" русофоби(платени или от липса на мозък), да се ваксинират с западна ваксина. Ама в Никакъв Случай да не ползват руската, която е обявена от всички здравомислещи лекари в света за ТОП. Втората е английската, но между нея и Спутник 5 разликата е огромна. Следва американската на ДЖонсън и Джонсън която е на равно трето място с другата руска, като и двете са на билков принцип.
20
4
 
4
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Е как ще вземат 10 млн дози като то още в Русия нямат произведени за собствения си народ?! Да не говорим, че не горят от желание да се вакситират хората, защото наподът е доста умен и пепатил.
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горките венецуелци не им стига глада и мизерията ами сега и руска ваксина. Ужас.
18
1
 
1
 
! Отговори
@19 преди 3 години
Не задаваш правилния въпрос: + за тези които биха се ваксинирали срещу ковид с коя да е ваксина, - ако не биха се ваксинирали изобщо
17
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако има желаещи да "ваксинират" Анонимен - 19 нека Кликнат +
16
1
 
5
 
! Отговори
@18 преди 3 години
Ами няма, факт е, че няма, виж, че и в Русия не са започнали ваксинирането просто защото не могат да си произведат ваксините. Както Мъск казва "да измислиш нещо ново е лесно, но да измислиш как да го произвеждаш бързо и по много е съвсем друга история". Руснаците се срещат челно с тази истина. Западните компании според мен са започнали именно от там - коя е най-бързата за произвеждане ваксина. Надявам се руснаците да си решат проблем с производството, защото ваксината е нужна.
15
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли желащи за ползване на руска ваксина?+ желая да ползвам- не желая
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Венецуела ще вземе 10 милиона руски ваксини, но чак когато Южна Корея ги произведе. Оказва се че в Русия няма достатъчно голям биореактор за такива големи количества ваксини и Русия се е обълнала към Южна Корея и Франция за помощ.
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мадуро е Менгеле!!!
12
6
 
4
 
! Отговори
@15 преди 3 години
Това, че за руснаците ще са безплатни е ясно. Въпросът е колко струва ваксината за останалите страни, на които са я продали, които не са никак малко. Със сигурност ще е много по-евтина от западните аналози. Които са създадени, за да изкарат много пари на инвеститорите във въпросните компании. Въпреки, че той и ББ разправя, че сме инвеститори, ама надали ни се полага парченце от пая.
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
8, как никой да не говори за цената на руските ваксини? Колко пъти Путин потвърди, че всички ваксинации за руските граждани ще са БЕЗПЛАТНИ.
10
1
 
5
 
! Отговори
Пределната цена преди 3 години
на руската ваксина е 22 лв.
9
4
 
5
 
! Отговори
Колумбия преди 3 години
Имат повече лаборатории. Нашите половината Гешев ги закри.
8
6
 
11
 
! Отговори
гост преди 3 години
Миграцията към раша не е ограничена? Тичайте! Ама никой не отива?
7
1
 
5
 
! Отговори
гост преди 3 години
За противниците на мъдуро сигурно ...
6
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И забележете, никой не говори за цената. Руската ваксина сто процента е поне 2 пъти по-евтина от всички останали. Ама нали сме "инвеститори в 4те западни. Напълнихме им гушите на тия компании, вероятно после ще ни задължат да купим и ваксините и хладилниците и всички други начини да се избият пари от епидемията. Защото не се заблуждавайте, има един бизнес който винаги печели, и това е Big Pharma. Дори производителите на оръжие не могат да се мерят с тях по печалби.
5
3
 
8
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Като в оня виц:"Най известната жена в Русия била Курникова,а най известният мъж бил Путин"Сега сериозно,времето ще покаже дали Рашъните са разработили нещо евтино и качествено,лошото е че нас пак ни избива на политика!
4
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В съседна Колумбия здравеопазването е на нивото на Зимбабве тоест никакакво. Народа живее във фавели като нащи ***. Чавес вкара всички в апартаменти, даде им образование и здравеопазване по кубински модел. Истината боли понякога но реалността го досазва.
3
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Кой се моли за ваксина?Как ги избират тези имена?ПутинМадуроЧуркинМедведевму-ха-ха
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вероятно Венецуела ще вземе 10 млн. дози от руската ваксина едва, след като Русия обезпечи с необходимите и достатъчни количества собствените си граждани.