Хората умират сами у дома, не стигат до болница

Това заяви председателят на "Български пациентски форум"
20 ное 2020 11:15,
24
Хората умират сами у дома, не стигат до болница
Снимка: БГНЕС

Много хора изнемогват, много хора умират заради липса на грижа. Системата не се справя. Това каза пред БНТ Пенка Георгиева, председател на пациентска организация "Заедно с теб".

Според нея трябва да сме благодарни на лекарите, защото "правят чудеса" и но и те също изнемогват. 

Още по темата

"Това в момента е върхът - тоталната държавност абдикирала от здравеопазването. Истината е, че хората умират сами в къщите си и не достигат въобще до болниците", заяви Иван Димитров - председател на "Български пациентски форум".

По думите му още при първата вълна са искали среща с предишния министър, с Щаба, сега с новия министър - за да се изкажат какви са проблемите на хората с хронични заболявания и последствията за тях от идване на втора вълна.

По думите на Димитров в момента в държавата ни има само хаос. "Държавността се опитва да вмени на нас гражданите, че ние сме виновни за този хаос", каза Димитров.

Относно случая в Пловдив с починалите на стълбите в болницата пациенти Пенка Георгиева каза, че е изненадана, че това се случва в университетска болница в голям град.

Тя сподели за случай на бебе, докарано в Университетската болница в Пловдив в спешно състояние от малък град близо до Пловдив и е държано цял ден без лекар и лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
idealno, u doma v svoiata si grobnica, kostnica. ako ima i frizer.
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А някои пък стигат до болница и умиpат на стълбите...
1
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Промяната на радеФ е факт!!!