Само 32% у нас подкрепят мерките срещу вируса, как е в ЕС?

Над 50% у нас посочват, че коронакризата е засегнала доходите им
85
Само 32% у нас подкрепят мерките срещу вируса, как е в ЕС?
Снимка: БГНЕС

32% от българите одобряват мерките срещу Covid-19, предприети от правителството, a на обратното мнение са 64% от тях.

Още по темата
Около половината от респондентите на европейско ниво (49%) заявяват, че са доволни от мерките, които са предприели техните правителства срещу пандемията до този момент, като в същото време подобен дял (48%) определят мерките като незадоволителни.

Това показват данни от публикувано от Европейския парламент трето за тази година социологическо проучване относно кризата с Covid-19.

Две трети от европейските граждани искат повече компетенции на Европейския съюз за бюджет с достатъчно средства за справяне с кризата с коронавируса. В България 70% от запитаните са съгласни с това твърдение.

България е сред петте държави-членки, в които повече от половината от анкетираните посочват, че коронакризата вече е оказала влияние на личните им доходи. Останалите са Кипър, Гърция, Испания, Румъния.

Младите хора на възраст до 34 години и семействата с деца са по-силно засегнати. 64% от гражданите на възраст между 16 и 34 години вече са изпитали финансови затруднения под някаква форма, а 27% от анкетираните, които са с деца, са прибягнали към личните си спестявания по-рано, отколкото са планирали.

За гражданите на ЕС е от изключителна важност средствата от Съюза да бъдат разпределени единствено за онези държави членки, които имат функционираща съдебна система и стабилно зачитане на общите европейски демократични ценности.

Българските респонденти отразяват същото мнение - 78% от тях подкрепят това виждане.

Основният приоритет на разходите според европейските граждани трябва да бъде общественото здраве (54%), следвано от икономическото възстановяване и нови възможности за бизнеса (42%), изменението на климата и опазването на околната среда (37%), както и заетостта и социалните въпроси (35%).

За българските респонденти приоритетните теми са общественото здраве (53%), образованиетои културата (49%), икономическото възстановяване и нови възможности за бизнеса (48%) и заетостта и социалните въпроси (37%).

Мнозинството от анкетираните остават недоволни от нивото на проявена солидарност между държавите членки.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
безработен преди 3 години
Аз нямам пари за храна.....нямам доходи....нямам работа...всички заведения затворени до 21 декември, никъде не назначават на работа. Как ще се кара до нова година без работа и пари за ХЛЯБ?! Бойко дай пари за храна...да сме се справили заедно с короната, ами дай пари за храна...за оцеляване. Трайно безработен на 33 години.
64
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
32% вковидиотени скотoве с робско самосъзнание. Прекалено много са.
63
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статистиката е абсолютно показателна за нивото на Гай Баньовците.68% дебилни!!Всичко останало е празнословие.Не случайно пожарникар е премиер 11 години.Жалка картинка.
62
2
 
3
 
! Отговори
Handel преди 3 години
"Само 32% у нас подкрепят мерките срещу вируса, как е в ЕС?"Защо заглавието е измамно? Вярното заглавие трябва да бъде "Как е в ЕС според DW?"
61
9
 
9
 
! Отговори
Да преди 3 години
Който иска да се изолира до живот да си седи с маска, ръкавици и затворен. Нормалните да не ни занимават.
60
2
 
4
 
! Отговори
Затова преди 3 години
БГ е вече първа в Европа по смъртност от вируса. Важното е да не се нарушават нечии ангажименти и чекмеджетата да продължат да се пълнят. Живота на плебеите не струва нищо, починалите са статистика, а пироманите ще продължат да гасят пожара.
59
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БЕДНЯК "Мерките ме убиват, а не вируса." напълно вярно мерките вместо срещу вируса са насочени срещу хората и може да може да убиват. Да си върнем живота от преди кризата, останалото е без значение. Който се чувства застрашен да носи маска и да се пази останалите да работят за да оцелеят, не всички са богати но трябва да имат равни права за живот и против вируса. Хора спазвайте дистанция ако не за друго за успокоение поне, дистанцията нищо не струва затова си мълчат за нея защото не носи пари но спасява животи.
58
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подкрепям Мерките, но те са недостатъчно строги в момента.Голяма съпротива има в опозицията.И го за да лапат пари от еврофондовете.Ядец.Пак няма да гласуват за БСП.
57
5
 
8
 
! Отговори
Ако преди 3 години
Ако това проучване е вярно, ще имаме много смъртни случаи тази година.
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако сравним 6-те континента: Европа, Северна и Южна Америка, Азия, Африка и Австралия по болни и умрели от Ковид - Европа е провала и дупката на света с големите претенции. И цифрите го показват. Африка?? Азия?? Австралия??Пари хвърлени от джипа и непокрити с нищо самочувствие и самоувереност!!!
55
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До така се прави Да вземането на генетичен материал чрез тестването е основната цел на истерията КОВИД 19.После този материал отива в големия компютър и информацията се използва по предназначение. Всичко се корени във вземането на пробата с генетичния материал, после регистриране, проследяване, ваксиниране, ставаш черна или бяла овца аз това не мога да знам но става въпрос за някакви стада защото кой здравомислещ човек доброволно ще се подложи на това. Нарочно пуснаха блъф за ваксината.
54
2
 
6
 
! Отговори
До54 преди 3 години
Напротив,Пандемия като тази се управлява от Политици,ама същите трябва да имат топки за твърди и решителни действия!
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Ми като нямаш работа и се страхуваш е нормално, понеже който ходи на работа него вирус почти не го коси, но и да го покоси той има пари да се пребори, но тия които нямат работа нямат и пари е тогава как с вирус да се пребори, резонно е да се страхува. Дано господ накаже тези които измислиха вируса защото бедните хора, безработните страдат най много. Не се плаши но не се поддавай на лъжи и страхове и това ще отмине е казал един умен човек.
52
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нищо медицинско в "пандемия" управлявана от власт, математици, полиция, компютърни специалисти.
51
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу мерките срещу грипа, съд за марионетките на СЗО и Гейтс!
50
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм гладен и нямам пари, ама ме е страх да ходя на работа, щото има вирус...
49
5
 
7
 
! Отговори
така се прави преди 3 години
Плановете за масово тестване на населението в Австрия за Ковид-19 вече са готови. На 5 и 6 декември, когато е краят на карантината, ще бъдат тествани всички преподаватели в училищата и детските градини - около 200 000 души.Тестването на учителския и помощния персонал ще се извършва в сто пункта, разположени в цялата страна. Когато това е наложително, е предвидено да се открият и допълнителни пунктове. Министерството на образованието, провинциалните центрове и окръжните служби за образование
48
2
 
4
 
! Отговори
предКоледно преди 3 години
Дядо Коледа вземи ме,от сърце те моля аз,на почивка кратка зимна,далеч от ковидния Ад.Със Снежанка остави ни,имам си една мечта -с нея Новата година,да посрещнем по-така.Мили Дядо помогни ми,тук не мога да стоя,Преброяване ще има,да ме пишат избЕгал ...
47
8
 
5
 
! Отговори
Лойко преди 3 години
Важното е бензин за джипаката да има! Ей виж какви мантинели съм направил! Чудо! Да ти е кеф да се махнеш у нея с колата! Повече мерки няма да има, даже тия сегашните мое да не се спазват! Ако не беше Станишев да опука резерва...
46
7
 
7
 
! Отговори
ЧОБАНИНА преди 3 години
Блеят овце в ковидара...