За да започнеш работа: CV и отрицателен PCR

Обикновено го изискват фирми, при които има пряк досег с продукти
20 ное 2020 09:58,
25
За да започнеш работа: CV и отрицателен PCR
Снимка: БГНЕС

Отрицателният PCR-тест или тест за антитела се наредиха до CV-то при кандидатстване за работа. Подобни условия се появяват в няколко платформи, които свързват работодатели и кандидати за служители, пише вестник "Стандарт".

Става дума предимно за фирми, където служителят работи с предмети, които трябва да бъдат доставени на клиентите, и фирмата иска да се застрахова, че няма да пренесе вируса чрез тях.

"Работим основно с опаковане на подаръци и искаме да сме сигурни, че новият ни служител няма да предаде зараза на някой от клиентите. Самите ние правим PCR-тестове на работещите при нас всяка седмица", гласи една от обявите. Там се посочва също, че се осигуряват ръкавици на служителите.

В друга обява се посочва, че работниците трябва да подреждат на стелажите луксозни вина, след което да ги опаковат за купувачите, така че трябва задължително да докажат, че имат изграден имунитет срещу коронавирус. В предложението за работа не е споменато изрично изискване за CV или диплома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 15Ляво, дясно или изцяло ти е мозъчната ампутация?Вируса до няколко часа преживява и след това вече не може да е активен! Така го изследваха! Ако не е така, значи лъжат и не необходимо да инфантилчиш и да обиждаш другите! Ако искаш да се фукаш, че не работиш за жълти стотинки, фукай се, но не обиждай! Има вероятно хора с по високо образование от твойто, ако си го купил в България!
21
1
 
3
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
До КандидатстващАз питам за заплатата, и ако ми заговорят че "тяхната политика не позволява да казват сумата на тоя етап" просто им казвам къде да си заврат политиката и не отивам.
20
0
 
4
 
! Отговори
Кандидатстващ преди 3 години
Като се явявам на интервюта за работа. Много робовладелци не казват какви пари плащат питат кандидатите да се състезават кой по-ниска заплата да каже. КАКВО ПРАВИМ с ТАКИВА ???
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 15 "до 5 "Добре бе може да си лекар или зъболекар никой не ти пречи но защо трябва да обиждаш жената това ми е първия въпрос а втория е че като си толкова важен и висококвалифициран защо висиш по форумите, които са арена на безработните и пенсионерите, работещи хора особено с професии не пишат по форумите, нещо не ти се връзва коментара а също и това че обиждаш, културните хора не обиждат и са любезни и възпитани.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ролята на медиите трябва да бъде в защита на хората а то у нас поне от двайсе години е точно обратно. Ми като има такива обяви защо само ги разказват защо не вземат страна в съответствие с правата на хората а не с правата на мутрите. Повечето медии водят антинародна и античовешка политика от много години насочена срещу народа и в подкрепа на работодатили , мутри и налагане на либералната демокрация идеология чужда на народа но той не схваща това и медиите го карат по инерция и за пари разбира се
17
0
 
10
 
! Отговори
Не се подчинявай преди 3 години
Лесно е: не кандидатсвайте на такива места. След като сами видят, че никой не се обажда, сами ще премахнат изискванията за теста. Ако се подчинявате ще бъде по-зле и по-зле.
16
1
 
6
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Цензорите ми изтриха поста!
15
13
 
5
 
! Отговори
до 5 преди 3 години
Това, че бачкаш за жълти стотинки в някакъв склад "в чужбина" и квалификацията ти е на дете втора група от детската градина и пееш как в ЕС нямало такива тестове, си е твое виждане. Аз работя квалифициран високоплатен труд и, за да се виждам с хора, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО отрицателен PCR. Задължително ръкавици, маски. А в коптора, където ти работиш, е нормално да няма мерки.
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фашизъм! Тотален бойкот на такива.
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
koi ste plasta zaplata? koga, v kolko chasa? kade? kolko? kakav vid razplastane? kolko zaplati sa v edna kalendarna godina?
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
kakva tarifa za 60 minuti?
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За работа с минимално заплащане ли става въпрос
10
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, че ще се появяват. Масово дори всеки, който работи с хора, трябва да си прави 1 път седмично PCR.
9
3
 
29
 
! Отговори
ммм преди 3 години
Бавно, но сигурно ни затягат примката около врата. Заплахи, ограничения, изнудване. Новия фашистки ред настъпва.
8
0
 
23
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Те и свидетелство за съдимост изискват от кой трябва и не трябва. Просто некомпетентни служители си измислят документи за кандидатстване, нищо че има наредба дето казва за какви длъжности е изискуем един документ. Ако изискват нещо, което не е задължително по наредбата - моля да си поемат разходите за издаване на съответният документ.
7
3
 
26
 
! Отговори
123 преди 3 години
После и с ваксината ще е така. Който не се ваксинира няма да може да почне работа. Изнидват хората меpзавците.
6
1
 
19
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
А тез фирмаджии що не си опаковат сами буклоците дето ще продават а търсят Аб дали?
5
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това само в България го има. Живея в чужбина и ежедневно докосвам хиляди артикули стигащи до болници, болни хора, бебета е как не ни задължиха с ръкавици да работим и един тест не ни направиха. Сама се смачква тази държава още повече. От простотия и негативизъм ще се самоунищожи този народ. Всяка седмица тестове. Вчера говорих с една фирма в България, служителка настинала и се оплаква, че сигурно е корона. Страх, ужас. Почти зима е, настинки, грипове. Нормално е.
4
5
 
9
 
! Отговори
Хепа Актив преди 3 години
На времето са казали мъдро където е Цивилизация там е и Сифилис една от най-сериозните полово предавани болести. В офиси хората са социализирани и си бъркат по дупките също трябва и за хепатит да се проверяват и да имат групови интимни контакти само ограничено в работната група от хора.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен това не в желателно да пишете в CV -то позитивна и комуникативна личност.