Мартин Заимов: Светът го очаква това, което стана в България през 1996 г.

Икономиката стъпва на човешки живот, заяви той пред Bloomberg TV Bulgaria
26 ное 2020 18:45, Анисия Иванова
231
Мартин Заимов: Светът го очаква това, което стана в България през 1996 г.
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Хората искат да живеят в сигурна среда, предпочитат сигурността, но светът не е устроен така. Неминуемо ни очаква сериозна криза. В света ще се случи това, което се случи в България през 1996 г. Това прогнозира Мартин Заимов, финансист и съосновател на „Генератор“, в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му българската и световната икономика са изключително диверсифицирани и по време на криза има хора, които отбелязват печалба.

"Това, което се случи преди 10 години, което наричаме „голямата криза”, не е спирала. Представете си един балон и централните банки започнаха да наливат в него вода, но това не означава, че балонът е здрав“, коментира Заимов в разговор с водещия Христо Николов.

Повод за гостуването на Мартин Заимов беше предстоящото му участие в най-голямото финансово и инвестиционно събитие за България и региона Investor FinanceForum на 3 декември, където той ще се включи с коментар в панела за макроикономическата обстановка в страната и възстановяването на икономиката след коронакризата.

В ефира на Bloomberg TV Bulgaria Заимов заяви, че икономиката не съществува сама за себе си, а всичко което се обсъжда с цифри, стъпва на нормалния човешки живот.

По думите му цифровизацията добавя една нова дименсия за икономиката, а за да има добро управление, зад него трябва да стоят хора.

Относно фискалните стимули и планираните инвестиции за съживяване на икономиката Заимов заяви, че „въпросът не е в харченето, а какво се прави и как се прави“.

„За да стане нещо добре, преди да стигнем до харченето на пари, трябва да сме наясно какво правим и как искаме да го направим“, коментира Заимов.

Експертна дискусия по темата за макроикономическата обстановка в страната и очакванията от глобалните финансови пазари очаквайте на конференцията Investor FinanceForum. Тя ще започне на 3 декември от 12 часа и ще се проведе в хибриден формат – в съчетание на онлайн дискусии и телевизионно студио, които ще се излъчват на живо в каналите на Investor Media Group – Investor.bg, Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg и Bgonair.bg. Още за темите и участниците може да разберете на https://financeforum.investor.bg/, където може да се регистрирате за събитието.  

Цялото интервю на Мартин Заимов в „Бизнес старт“ може да гледате ТУК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американската мечта- къща, кола, жена, деца и кариера.Руската мечта- Зелена Карта.
196
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Топа на топа те си имат каквото им трябва. И са топ. Ти не си. Смешното е че даже не знаеш че Либия до онзи ден беше колония на Италия.
195
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 192Най-голяма територия, пък 12-ти БВП.Браво.Голямо постижение.
194
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 187Не знам кой в коя ера живее, ама е факт, че русофилите си пращат децата в САЩ.А и самите руснаци.Де е единствената щерка на Лавров?
193
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България има по-голямо мерезе от Рушия. Тука качеството на живот е в пъти по-голямо от рушкото. Те дори нямат канализации и асфалт в някои от големите си градове. Да си ядат атомите!
192
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виетнам има по-голямо бевепе от Рушия.
191
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Блатная нали изявява претенции да е топа на топа, с място в първите 12 по БВП ли ще се задоволяват рософилните? А това са лъжи, те са некъде около 20 место пред тех са малки страни като Южна Корея например. Сателита на САЩ ЮК остави Блатная да им дишат прахта, без коментар.
190
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото до руснаците те винаги са в първите 12 по номинален бвп. Така че колкото и русофобстваш, нищо няма да промениш. Просто си злобно глупав, обикновеният човек е в пъти по умен от теб.
189
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казах ти, когато лъжеш измисляй нещо по интересно. Китайците създадоха банка за развитие, алтернатива на МВФ, даже англичаните си набутаха парите в нея, а американците изврещяха. Освен това ретард ти е речника в чана където ти е мястото. Тук няма първа поправка и ако бяхме по нормални отдавна да си под ударите на чл162. от НК
188
6
 
3
 
! Отговори
симпатяга преди 3 години
до 187. Нещо си се пообъркал, ретард. Пиянките мужици нищо не могат да задминат, въпреки че са 150 млн маймуни и имат половината ресурси на света. Просто са си бавноразвиващи се. GDP 2019, официални данни МВФ: САЩ 21 трлн долара; Китай 15 трлн; Русия 1.4 трлн; Италия 1.9 трлн. Пиянките са ПО-МАЛКИ от Италия, която е 50 млн и няма грам ресурси. САЩ: Русия е около 15:1. Това са фактите....***.
187
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споразумението за намаляване на митата и стартиране на търговия с услуги в рамките на блока не включва САЩ и се разглежда като водеща от Китай алтернатива на вече несъществуващата търговска вашингтонска инициатива. RCEP "затвърждава по-широките регионални геополитически амбиции на Китай около инициативата "Един пояс, един път, каза Александър Капри, търговски експерт в Националния университет на сингапурското Бизнес училище, позовавайки се на подписания от Пекин инвестиционен проект за китайската инфраструктура и влияние, обхващащи целия свят. "Това е нещо като допълнителен елемент."
186
0
 
3
 
! Отговори
Vip преди 3 години
Прав е човека, кога си мислите, че примерно американците ще върнат дълговете си или примерно китайците тези две държави са затънали до шия в дълг и в техен интерес е да има обезценка... Тези дето са спестявали ще гризнат сухото "дърво"
185
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
183 ти май живееш в ерата на елцин. Всичките ти глупости са отпреди 30 години. Китайците от тогава досега задминаха сащ икономически, а руснаците военно. Нищо не можеш да направиш. Плюнчиш се по цял ден тук, а хората купуват китайски стоки, руснаците си връщат техните територии. И да, трепери и за Аляска, съвсем скоро изплува руска подводница там при учения, а твоите супермени нищо не засякоха. Не можеш, глупав си. Няма как с гьобелсови да промениш нещо,обикновенният човек е в по умен от теб.
184
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 184Много е жалко когато виждаш как нещастните русофили залагат и се радват на Китай.На този Китай, който скоро ще вземе Сибир.
183
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай и 14 други държави от Азиатско-Тихоокеанския регион подписаха най-голямата търговска сделка в света в неделя - стъпка, която анализаторите смятат, че ще даде допълнително политическо и икономическо влияние
182
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 182САЩ са изпражнение, пък русофилите си пращат децата там.Що така?
181
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
180 когато лъжеш измисляй нещо по интересно. Сащ са във дългова криза в геометрична прогресия, но не само. Търговският дефицит също е в същата прогресия. Даже Тръмп не успя да направи нещо, камо ли лъжци на общо основание като теб. По цял ден врещите за америка по медиите, явно америка е опряла до вашите "услуги". Срам си и сащ са изпражнение.
180
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До От инвесторКитай просто трябва да подари всичките щатски книжа на САЩ защото към момента има едни 5 трилиона долара дългове на Китай към САЩ още от времето преди комунизма в Китай. САЩ не са си ги поискали до сега но не се знае дали няма да ги поискат.Лихвите по тези необслужвани заеми си текат и в момента и САЩ никога не са ги опрощавали. Пък дори и да подари 1 трилион и нещо колкото книжа има днес Китай пак ще е длъжен поне още 3-4 трилиона.
179
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя сигурно е от русофилския род на руския шпионин генерал Владимир Заимов.
178
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 177 Става въпрос за 1996 а не за 1966. През 1966 имаше недоразвит и неузрял зелен социализъм у нас.