Ново лекарство против грип блокира COVID-19 за 24 часа

Медикаментът молнупиравир е експериментален
5 дек 2020 17:12, Анисия Иванова
90
Ново лекарство против грип блокира COVID-19 за 24 часа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Научни изследвания констатираха, че експериментално лекарство срещу грип е способно да спре напълно предаването на коронавируса за 24 часа, съобщи Europa Press.

То се казва МК-4482/EIDD-2801, познато повече като „молнупиравир“, и то може да се включи ефективно в борбата срещу вируса и неговото разпространение до мащабната доставка на ваксините срещу COVID-19.

Проучването е на екип изследователи от Института по биомедицина на Университета в Джорджия, САЩ.

„Това е първата демонстрация на перорално лекарство, което може бързо да блокира предаването на SARS-CoV-2, с което може да се променят правилата на играта“, твърдят учените в публикация в научното списание "Nature Microbiology".

Характеристиките на лекарството, което може да се приема през устата, позволяват лечението да започне рано, а това улеснява ефективността му в различни посоки, включително забавянето на развитието на сериозно заболяване на пациента, пише Dariknews.

С което може да се съкрати инфекциозната фаза, за да се облекчат емоционалните и социално-икономическите последици от евентуална продължителна изолация на пациента и бързо да се потушат локалните огнища на заразата.

Изследователите проведоха тестове с порове, вид, който считат за подходящ модел на предаване поради способността им да разпространяват вируса, и установиха, че след като лекарството е приложено, те не предават болестта на животните, които са били с тях в една клетка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия два пъти освободи България. Ако не беше Русия, днес такава държава България нямаше да съществува.
39
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 40Просто русофилството на главния мозък убива всичко човешко и те превръща в животно мразещо краварите.
38
8
 
6
 
! Отговори
АМИ , ДА... преди 3 години
Нашите русофили ще ги ваксинират със руския "спутник"....защото Путин после , ще си ги прибере вече чипирани!"С ПУТНИК"--ОЗНАЧАВА , ЧЕ СИ "С ПУТНИК ЗА СИБИР" !ОТИВАШ ТАМ ДА КОПАШ ДИАМАНТИ , ЩОТО РУСКИТЕ ЗЕКИ ИЗМРЕХА!
37
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто краварита имат повече медии за масова дезинформация, не че са направили нещо. Всичко е откраднато от някъде.
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вътрешна дезинфекция с ракия ни пумага ли бре!
35
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Плесник за Ердоган дваж за Чавушоглу ващта семка неполюпена "чегелик наши беребрик сиктир жаррарагаванджа оглу сикелим ана кадем"!
34
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Do 34 WC защо си дъвчеш сливиците и си правиш мозъка на кокъл - в Китай имунизираха вече един милион души, а в Русия - 200 000 души, пък нищо страшно не се случило. Само плашиш гаргите, чавко рошава
33
7
 
10
 
! Отговори
www преди 3 години
СЪБУДИ СЕ БЪЛГАРИНО . ИСТИНСКИЯ КОШМАР ЩЕ ЗАПОЧНЕ СЛЕД ВАКСИНАЦИЯТА..
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудя се като си имат лекарство, защо умреха вчера толкова народ в краварника?
31
3
 
6
 
! Отговори
D преди 3 години
Да си го пият, ние си жулим 55 градуса, :)
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-вече ваасините са ефЕкасни. Аман от награмотници, които ми дават съвети.
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ви разочаровам жестоко - но вече има лекарство директно срещу коронавируса - това е коктейлът от антитела, производство на американската компания "Регенерон". С това лекарство беше излекуван Тръмпи и то вече се прилага в американските болници. Скъпичко е, но здравето и любовта винаги струват скъпо. Що се отнася до ваксините - пак ще ви разочаровам, та чак някои ще получат дамла - руската и двете американски ваксини са доказано ефекасни. Сори, Майкъл, ридай от мъка. Ще има и още.
28
1
 
2
 
! Отговори
някой преди 3 години
Мдаааа. Да започнем с това, противовируснните препарати като Тамифлу, който е за грип трябва да се вземе веднага след проявата на първите симптоми.За експерименталното лекарство какво е ясно? Ми това че е експериментално, още не е разрешено за употреба. И американският имунолог Рик Брайт е предупредил за страничните ефекти на това лекарство, включително тератогенни, които дават дефекти в плода на бременни жени.
27
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ако лекарството е от Китай тогава ще го употребявам.Само Китай може да си направи анти-дот за биологичното оръжие което пусна.Все пак не пасем трева, нали!
26
3
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ФИРМАТА ПХАРМАСЕТ Е ИЗОСТАВИЛА ИЗЦЯЛО ТЕСТОВЕТЕ С ТОВА ЛЕКАРСТВО , ЗАЩОТО ВОДЕЛО ДО МУТАГЕННИ ДЕФЕКТИ В ОРГАНИЗМА!НО ФИРМАТА ДРАЙВЕ КУПЕНА ОТ РОДЖБАК БИОТЕРАПЕТИКУС КАЗВА, ЧЕ ВСИЧКО МУ Е НАРЕД :)ФИРМАТА ДРАЙВЕ КОЯТО ПРАВИ ТЕСТОВЕ С НЕГО В МОМЕНТА ГО ОБЯВЯВА ЗА ПАНАЦЕЯ СРЕЩУ ВСИЧКИ ГРИПНИ ВИРУСИ :D---------------ИМАШЕ ЕДИН ФИЛМ: АЗ СЪМ ЛЕГЕНДА 2007И ТАМ ГОВОРЕХА ЗА ПОДОБНО ЛЕКАРСТВО!
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май отново се почна с рекламите под формата на новини и статии
24
2
 
14
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
БЛОКИРАЙТЕ ВИРУСА-НЕ ЧАКАЙТЕ САМО ЗА 99.99ЛВ ЩЕ ВИ ИСПРАТИМ 3 БРОЯ ЧУДО+ПОДАРЪК ИЗНЕДАДАААААА-НЕ ЧАКАЙТЕ А ДЕЙСТВАЙТЕ-ГРИПОСТОП ВИ ОЧАКВА.-КОЙ ЩЕ ПОВЯРВА НА ТОЗИ АБСУРД-НАРЕЧЕН Р-ЕК-Л.А.***????????
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То се казва МК-4482/EIDD-2801, познато повече като молнупиравирДа се чете: МГ 4х100/С2Н5ОН-43,познато като малка гроздова 4 по 100мл.алкохол 43 градуса
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мол какво?молвампир!
21
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си го пият краварите.