Дни преди Коледа държави затягат мерките срещу коронавируса

СЗО съобщи за рекорден брой заразени в света за последната седмица
16 дек 2020 08:10, Елка Василева
0
Дни преди Коледа държави затягат мерките срещу коронавируса
Снимка: архив, БГНЕС

Във Франция снощи влезе в сила нов вечерен час като мярка срещу евентуално ново рязко увеличение на случаите на COVID-19.

Отпадна въведеното ограничение за излизане от вкъщи само за ограничен период от време за пазар или спорт, а също и за неотложни пътувания.

След пика на втората вълна на заразата миналия месец във Франция сега равнището й рязко намаля. Учени обаче предупреждават за опасност от трета вълна, ако хората не спазват разпоредените мерки по време на предстоящите коледни и новогодишни празници.

В Чехия от днес започва масово доброволно тестване за коронавирус. То ще се извършва в 170 пункта с така наречените бързи антигенни тестове.

А социологическо проучване показа, че повечето граждани във Великобритания са против разхлабване на противоепидемичните мерки за Коледа.

Още по темата

Световната здравна организация съобщи за рекорден брой заразени в света за последната седмица - 4,3 милиона. Увеличил се е и броят на смъртните случаи.

Коста Рика и Панама одобриха използването на ваксината срещу COVID-19 на Pfizer и BioNTech  и така се присъединиха към Съединените щати, Великобритания, Канада, Бахрейн, Мексико, Саудитска Арабия и Сингапур, които също одобриха или предоставиха извънредно разрешение за употреба на препарата.

Германското списание "Шпигел" съобщи, че европейската комисия има намерение да осигури за страните - членки на съюза още 180 милиона дози от ваксините срещу коронавирус, производство на Moderna и Pfizer.

Агенцията по лекарствата на ЕС вече заяви, че ще вземе решение за ваксината на Pfizer на 21 декемвриq като се очаква дни след това да бъде издадено регистрационно удостоверение за използването на ваксината на европейския пазар.

Същевременно американското управление за лекарствата обяви, че разрешава пускането в продажба на първи тест срещу COVID-19, който ще може да се ползва вкъщи и да е без рецепта, като тестът ще може да покаже наличието на вируса за 20 минути.

Проучване показа, че 27 % от американците не възнамеряват да се ваксинират срещу коронавируса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези юдомасони искат да смачкат и превърнат в зомбита цялото население. Безмозъчни и тихи роби, които безропотно се подчиняват на всяка тяхна заповед. "1984" на Оруел си е направо детска приказка в сравнение с това, което се случва в момента. Не отричам, че има вирус, дори родителите ми на, по близо 70 бяха положителни и го изкараха, аз съм с 3 отрицателни PCR теста, докато ги посещавах заради карантината. Това, което се случва в момента е тотален опит за контрол. Нещо обаче не им се получава...
5
0
 
7
 
! Отговори
Спутник V преди 3 години
Руските танкове ходиха в Берлин и осlfбодиха немските *** от фашизма А kемските *** си напълниха държавите в ЕС със бежанци и гейове и вируси. Плачи Европа, танцуй Русия. Руската ваксина е най-добрата ваксина на света. На анголсаксонската ваксина и трябва специален фризер или се разваля като стара консерва.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агенцията по лекарствата на ЕС вече заяви, че ще вземе решение за ваксината на Pfizer на 21 декемвриq като се очаква дни след това да бъде издадено регистрационно удостоверение за използването на ваксината на европейския пазар, а нашият доктор по гасителните науки вече я поръча, плати, инсталира хладилниците, разработи план за ваксиниране и осигури готовите за ваксинация доброволци - учителката по руски и мъжът й.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мина времето, когато европеецът се радваше на весел и безгрижен живот. Богатите руснаци, избрали в близкото минало Европа и Северна Америка за постоянно жителство, работа, отглеждане и възпитание на децата си, се връщат в Русия, защото сега европейците все повече заприличват на роботи и зомби, а Европа и Северна Америка - на една обикновена лyдницa. Благодаря за вниманието.
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са ни ваксините, искаме си ваксините да се ваксинираме и да отидем на ресторант. Оставка. Щаба празниците минаха а ваксини няма, алоу !?
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То ако може би евентуално ако беше да сме измрели всички.