Цън Цон: В Китай животът тече нормално, защото хората са дисциплинирани

Мерките се спазват далеч по стриктно от тези в България, заяви той
Обновена: 20 дек 2020 14:18 | 20 дек 2020 14:00, Петя Славова
64
Цън Цон: В Китай животът тече нормално, защото хората са дисциплинирани
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Докато по-голямата част от света все още се бори с голям брой заразени, огромният Китай съобщава двуцифренни данни и усилено работи върху своя ваксина срещу COVID-19.

"В Китай животът си тече нормално. Там хората са по-дисциплинирани. Не само там, но и в другите по-развити страни в Азия се наблюдава едно контролирано и ниско ниво на разпространение на заразата. Не трябва да се забравя, че Китай вече има опит с такива пандемии", каза пред Нова тв председателят на Съвета за икономически и дипломатически отношения с Китай Цън Цон.

Още по темата

Той добавя, че мерките в Китай се спазват далеч по стриктно от тези в България. Там имало много солени глоби и полицията преследвала нарушителите.

"Този подход безспорно помага. Нужно е да го видят няколко души и останалите няма да го направят. Дисциплината на тази нация също помага доста. Носенето на маски, честа дезинфекция и спазването на дистанция е нещо, което азиатските страни правят и без пандемия", добавя той.

Специалистът добавя, че Китай разработва 5 вида ваксини, като 4 от тях са на финалната права.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайците откриха барута , а европейците се върнаха с кораби и барута зареден в оръдията. Китайците откриха компаса , а европейците откриха света. Китайците разработиха ковид , но французите им построиха лабораторията в Ухан , а американците ги научиха как се правят тези вируси. Французите все още не са научили всички китайци всеки да се храни в отделна чиния. Ако не са европейците все още в Китай най - вкусното щеше да е пържен прилеп. Дисциплинирани били ? *** се хвърля през прозореца !
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До номер 22Преди една година по улиците на Вухан, бе пълно с войска и полиция с автоматично оръжие. Там камерите и мобилните телефони могат да те проследят къде си бил и, ако има данни, че си бил в контакт с болен те карантинират принудително, и няма неискам. Бърза тупалка и те товарят във фургончето, за да те карантинират.Доколкото знам, около 80 000 влязоха в болница, обаче стотици хиляди изкараха короната в домовете си. И при нас е така..около 100 000 с PCR+ и милион оздравели вкъщи.
35
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там имало много солени глоби и полицията преследвала нарушителите."Този подход безспорно помага. Нужно е да го видят няколко души и останалите няма да го направятТова обяснява дисциплината им. Тоест страх и диктатура а не дисциплина идваща отвътре. В Япония самураите 900 г режеха глава за обида ( не си се поклонил ) , това също обяснява дисциплината , тоест страх и насилие. Но европееца е свободен до душа и дух , затова и всички открития ги прави бялата раса и е ненадмината в изкуствата.
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ е разрешено всичко, което не е специално забранено със закон.В Китай е забранено всичко, което не е специално разрешено със закон.В Куба е забранено даже това, което е специално разрешено със закон.В България е разрешено даже това, което е специално забранено със закон.
33
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народ който преживя комунизма, Чернобил и Виденовата зима, няма как да го бутне някаква китайска кашлица!
32
8
 
7
 
! Отговори
Жуто преди 3 години
Кво става африканци подготвяте ли коледните трапези(холестеролни бомби със храна пето качество с изтекъл срок препакетирана във бг) *** си е ***! Лъскави мадами от вън със скъпи дрехи ментаци от Турция и като ти дъхнат мирише на развалени зъби!!! Тупалки коли на по 500хил км и със тотални удари пълни със кит!!!тази пародия на държава и местно население свормирано от първобитни индивиди(селяци) трябваше отдавна да се закрие!!!!
31
3
 
15
 
! Отговори
На Сакото Яката преди 3 години
В Китай затвориха хората в големите блокове и им носеха храна пред блока. Не даваха пиле да прехвръкне. Поради факта, че вируса циркулирал и през тръбопроводите,и климатичните инсталации - хората стояха седмици без да излизат от блоковете. Докато в България се разхождаха по 15 пъти на ден до аптеката и магазина и излизаха с кучета по 10 пъти на ден уж да ги разходят.В Китай имаше комитети и стояха по кръстовища да не допускат влизане на чужди хора в техните райони. Разликата е от тук до Космоса.
30
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямат слави трифонов да ги облъчва всеки ден как вируса не е опасен
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виж в ютюб как полицията бие в Париж, Брюксел, Берлин...
28
2
 
14
 
! Отговори
Скоро преди 3 години
Много скоро запада ще запее песента "Как ще ги стигнем Китайците"
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През лятото се събирали по площадите, а 5 месеца след това - втора вълна на вуриса! Какъв е тоя инкубационен период 5 месеца.
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Китай майките не си колят децата.
25
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Китай няма бедни.
24
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато бай *** бълнува за трапези и кръчми, развитите държави спазват някаква дисциплина. Докато Бай *** лае как мерки нямало да спазва, защото не бил овца, другите с елементарна дисциплина (защото са общество и са заедно във всичко) забравиха за заразата. Всъщност, овцете са тези, които не слушат науката, а един прЕател. Именно те и роднините им препълниха болниците. Лошото е, че по пътя към гроба завлякоха доста дисциплинирани и ценни за обществото хора.
23
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22Да ти покажа ли ? Кажи ми как да постна линкове с видео.Не ме интересува Брюксел там е пълно с талибани от Африка.Там ходят с автомати щото местните пришълци африканци и араби ходят на групи и всички имат ножове и пистолети.Остави ги ти в Брюксел кажи що докторите и учените които казваха че в Ухан има някакъв инцидент изведнъж изчезнаха ?
22
2
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Ктайците са си...чиста раса,селектирана 5000 години.То остава и да не спазват...мерките,кат се има в предвид,че са измислили барута,кибрита,чая,чадъра и предпазната...маска естествено.
21
5
 
4
 
! Отговори
русофили чао! преди 3 години
Китай ще смаже Блaтная скоро. С вируса ги отслабиха, а Спутник-V ще довърши останалите алкохолици от другата страна на границата. После Блaтная става провинция на Китай
20
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде в Китай си видял хора с автомати! Я отиди в Брюксел ако искаш да видиш войници с автомати по улиците, и я посмей да протестираш в ЕС - във Германия, Франция, Белгия, Холандия.
19
6
 
7
 
! Отговори
Ако преди 3 години
всички тия които бяха по площадите,заедно с ЮМРУЧЕТО,МАЯ,ТРИМАТА *** правяха това в Китай,щяха да бъдат гръмнати,минава фадромата на самосвала и в ТЕЦ-а,да има малко полза от тях.
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затворниците в концлагерите също са много дисциплинирани