Цън Цон: В Китай животът тече нормално, защото хората са дисциплинирани

Мерките се спазват далеч по стриктно от тези в България, заяви той
Обновена: 20 дек 2020 14:18 | 20 дек 2020 14:00, Петя Славова
64
Цън Цон: В Китай животът тече нормално, защото хората са дисциплинирани
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Докато по-голямата част от света все още се бори с голям брой заразени, огромният Китай съобщава двуцифренни данни и усилено работи върху своя ваксина срещу COVID-19.

"В Китай животът си тече нормално. Там хората са по-дисциплинирани. Не само там, но и в другите по-развити страни в Азия се наблюдава едно контролирано и ниско ниво на разпространение на заразата. Не трябва да се забравя, че Китай вече има опит с такива пандемии", каза пред Нова тв председателят на Съвета за икономически и дипломатически отношения с Китай Цън Цон.

Още по темата

Той добавя, че мерките в Китай се спазват далеч по стриктно от тези в България. Там имало много солени глоби и полицията преследвала нарушителите.

"Този подход безспорно помага. Нужно е да го видят няколко души и останалите няма да го направят. Дисциплината на тази нация също помага доста. Носенето на маски, честа дезинфекция и спазването на дистанция е нещо, което азиатските страни правят и без пандемия", добавя той.

Специалистът добавя, че Китай разработва 5 вида ваксини, като 4 от тях са на финалната права.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
10
 
6
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
И като ходят с маски и без пандемия, защо имаше първа вълна ?
16
3
 
8
 
! Отговори
до15 преди 3 години
Да и там има мърлячи, но има и дисциплиниращи с автомати. :-)Тук вторите липсват и това ни съсипа.
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайското нормално е пико4!
14
1
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ДРЪН ДРЪН ДРЪН!!!ВЪВ КИТАЙ СПРЯХА ЗАРАЗАТА КАТО ЗАТВОРИХА ВСИЧКИ ПО-ДОМОВЕТЕ ИМ ЗА 1 МЕСЕЦ!!В ИНТЕРНЕТ ИМА СНИМКИ КАК СЕДЯТ ПО УЛИЦИТЕ С АВТОМАТИ И ПАЗЯТ :D
13
16
 
2
 
! Отговори
активист на БКП преди 3 години
Там където е комунизъм е рай. Затова БСП ще вземе властта, а президентът Радев ще вземе втори, трети и четвърти мандат
12
9
 
11
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Там хората изпълняват стриктно всички нареждания защото ги е страх от закона-не изпълняваш -играе сопата. Тук ходят и горят маски, въобще не носят маски, носят ги на брадичката и т.н. Все още има хора които недоволстват че трябвало да си мият ръцете по няколко пъти на ден. Докато е така тук ще има много болни. Тайни купони и подобни. Там полицията влизала и чупела всичко вътре. Тук не пускат полицията да влезе по 2-3 ч а ако случайно влеЗе нищо не може да направи защото после тръгват жалейките.
11
4
 
10
 
! Отговори
Губи си времето преди 3 години
Китай какво е тръгнал да обяснавя на стани които не могат да направят един смартфон, защо е важно да не си носят маските с подаващ се от тях навън нос, защо трябва да са отговорни хората и защо трябва да има хигиена особено с тия работещи с храна и пари? Я ги остави да си тънат в Локдаунът бе Китайчо. Поръчай си едно cвинcкo по съучански в ресторната пълен с хора в Китай и им гледай сеирът на тия недоразумения.
10
4
 
4
 
! Отговори
Ари Голдберг преди 3 години
Шабат Шалом, брат Цън Цон! Вие сте Юдеите на Азиатският-Пасифик!
9
4
 
9
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
Китай не пуска Самолети от България, щото тука сте Инкубатори на Уханска Чума!
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На висчки световни лидери след ваксината трябва да се направи мозъчна лоботомия за де се окуражат глажданите и те да ги последват и да си направят мозъчна лоботомия.
7
3
 
7
 
! Отговори
Превод преди 3 години
Виновните сте Вие, ние в Китай сме Света Вода НеНапита - Комунисти, Истински Ангели! Що не го качите този на първия самолет към родината му!! Какви пари зароботва в България на наш гръб?!
6
4
 
2
 
! Отговори
V преди 3 години
Всички се надпреварват да ни предлагат ваксини ,а никой не иска да се ваксинира .Тука май важното е че ще се ,,усвоява,, а не дали има нужда .
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошите и недисциплинирани българи са виновни знаех си аз. Цън Цон печели тиквен медал и безплатно ваксиниране.
4
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и в БГ живота тече нормално ама откакто взехме да спазваме мерките вече не тече нормално. Цън Цон май иска да свикваме със новата нормалност, ти се обличай като космонафт и се ваксинирай със 4 вида ваксини и ми разправяй, че туй е нормално.
3
2
 
17
 
! Отговори
Десцеплиниран китаец преди 3 години
Да,затва ковяхте с пирони врати и прозорци а по улиците обикаляха войници с автомати.Хора правеха въжета от чаршафи и се спускаха през прозорците от дисциплина.Имаше някакви доктори които твърдяха че заради мърлящина сте изпуснали вирусът от пропадналата ви лаборатория и вие ги изчезнахте набързо и обвинихте САЩ.Типичното комунистическо "кой ми с*а в гащите" Изходите на Ухан ги засипахте с булдозери и багери.Имаме интернет другарю а китайският пролетариат снима с Хуавея и качва във нета.
2
0
 
20
 
! Отговори
защо преди 3 години
Нова Телевизия не го питаха, защо Китай Кри и Лъга Света! Защо спряха самолетите да излитат от Ухан за други части на Китай, но позволиха стотици полети на ден да отлитат от Ухан за всяка точка на Света?!
1
6
 
2
 
! Отговори
ШабосОтДавос преди 3 години
НеКитайците са НеДисциплинирани ***! Китайците са БогоИзбратата Раса!!