Пуснаха я! Агенцията по лекарствата одобри първа ваксина

До седмица може да започне ваксинацията с препарата на Pfizer
Обновена: 21 дек 2020 16:51 | 21 дек 2020 16:47, Веселина Йорданова
60
Пуснаха я! Агенцията по лекарствата одобри първа ваксина

Европейската агенция по лекарствата (EMA) одобри използването на ваксината срещу Covid-19, която беше разработена съвместно от американската компания Pfizer и нейния германски партньор BioNTech.

Така агенцията разреши на ЕС да започне ваксинациите в рамките на една седмица.

Още по темата
EMA препоръча да се предостави условно разрешение за пускане на пазара на коронавируната ваксина на Pfizer Inc. и BioNTech SE за употреба при хора над 16-годишна възраст.

Становището на EMA е отправна точка за разрешаване от страна на Европейската комисия на използването на ваксината, предаде БНР.

"Нашата задълбочена оценка означава, че можем уверено да гарантираме пред гражданите на ЕС безопасността и ефикасността на тази ваксина и че тя отговаря на необходимите стандарти за качество. Работата ни обаче не спира дотук. Ще продължим да събираме и анализираме данни за безопасността и ефективността от тази ваксина за защита на хората, които приемат ваксината в рамките на ЕС", каза Емер Кук, изпълнителен директор на Европейската агенция по лекарствата.

Държавите от Европейския съюз, включително Германия, Австрия и Италия, заявиха, че планират да започнат ваксинации от 27 декември, тъй като Европа се опитва да догони САЩ и Великобритания, където използването на Covid-ваксината започна по-рано този месец.

У нас също е предвидено ваксинирането да започне от тази дата в София, Пловдив и Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "като настане един "живот"" весел живот, на жените брада а на мъжете ц..ци.
55
0
 
6
 
! Отговори
Холмс преди 3 години
боя се, че Адолф и Йосиф изглеждат като дечица от ясла, в сравнение с чиновниците от ЕМА
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ашколсун,и сега като настане един "живот"
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Юруш на ваксината...
52
0
 
5
 
! Отговори
някой преди 3 години
Юруш на маслините народееее! Насам, насам, топли, парещи, не останахаааа!EMA одобрява първата ваксина срещу SARS-CoV-2 условно!!!Какво значи условно? Предвид паниката и суматохата, и голямото бързане, европейската лекарствена агенция (EMA) одобрява новата ваксина под условие, че е тествана само върху 44 000 души, и в рамките на следващите 2 години StartFragment-->BioNTech и Pfizer са длъжни да предоставят непрекъснато данни за страничните ефекти върху милиони хора, за да е доказано безопасна!
51
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Усилията да инсцинираш измама от такъв мащаб ,каквато е пандемията и да я скриеш, са толкова огромни,че на практика правят измамата НЕОСЪЩЕСТВИМА !Зная,че от всичко (НЕ)разбирате,затова търсете поне някаква логика на косвени обстоятелства.Базите на всички конспиративни теории са,че все изтекла секретна информация,а вече 14 месеца не излиза нищо за казуса,касаещ Света !Бъдете разумни,това не е спор за кацането на Луната ! Това касае живота ви в пряк и преносен смисъл !
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ром"сТака е. Но ти вече имаш един минус! Да го питам хайванчето: ЗАЩО? Защото много разбираш ли, синоним на незаконородено? Руснаците имат много силна епидемиологична школа и производствени възможности на световно ниво. А тук медиите не говорят нищо за техните ваксини! Те участват в играта, помагайки според скромните си възможности на големите акули да спечелят милиарди.
49
2
 
2
 
! Отговори
A3 преди 3 години
i samo platenite trolowe li shte si ja slojat. ili i tolkowa jelaeshtu njama da ima. a pak i ne znam kak taka 2 sedmici predi i sled dwata priema prez mesec, ne trjabwa da se pie. ami towa 2 meseca suh rejim ot koleda do trifon zarezan ?!?!? towa normalnili ste?
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 49Кажи го това на господин ГПто тук.Явно неговите западни колеги, които ще ваксинират разчитат на знахари и ясновидци за да си изяснят рисковете. Само в България не знаят нищо и няма да правят нищо по въпроса: така е най-сигурно. Страхотни специалисти имаме.
47
0
 
9
 
! Отговори
да пукясате дано преди 3 години
тия от агенцията,агентурата са за бесило,пройдохи
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде до многознайковците тук малко инфо - всяко лекарсТ во дори и най-безобидното на пръв поглед, може да причини анафилактичен шок. Спомнете си от какво умря Брус Лий, от най-обикновенно хапче против главоболие. Тежка с последващ анафилактичен шок, може да се причини и от ужилване от пчела, от консумация на ягоди, ядки, шоколад, морски дарове и ..... още много други хрании лекарства. За това се преценява предварително какъв е рискът от ваксина, предишни алергични реакции и др.
45
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 35/46Интересно. Значи, ти няма да препоръчваш или администрираш ваксина докато някой не ти гарантира, че някой няма да ти почине от анафилактичен шок? Досега не съм чувал за такава гаранция за която и да е ваксина, тъй че успех на твоите пациенти оттук нататък. Предполагам това показва докъде сме я докарали в нашата здравна система: лекари отказват да лекуват пациенти.
44
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука само малолетни *** пишат!!! Аман от пубе-ри.
43
5
 
18
 
! Отговори
До 35 преди 3 години
Личен лекар съм и точно медицински мисля-Ако някой ми почине от тежък анафилактичен шок след ваксината или направи тежко обостряне на вече съществуващо заболяване-напр. автоимунно- познай кой ще упрекнат близките и срещу кого ще заведат дела-няма да е срещу фармацевтичните гиганти.Поставя се по преценка на лекаря-ами дайте точните критерии1...2...3...и т.н.-до момента нищо точно.Как да работя с нещо без да му знам параметрите.Няма да рискувам
42
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха, условно разрешение получила ваксината и щели да продължат наблюдението и върху ефекта и... Дерзайте опитни мишки
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 43По кой въпрос?
40
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Виж, не съм гледал сайта на CDC от известно време. Ще бъдеш ли така добър да ме информираш, какво пише там по въпроса?
39
3
 
6
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
Русия и Германия се разбраха за Спътник заедно да произвеждат и да си омбенят данни за ваксината,а Днес не смее да пише за това,чака DW да напишат.DW е собственост на американците и затова лее само негативизъм към Русия.
38
3
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 38На сайта на CDC такова нещо няма. Кой я разпространява?
37
1
 
14
 
! Отговори
Пациент преди 3 години
Имам автоимунно заболяване /слава богу- лека форма/,прекарах ковид преди 1 м-питам личния лекар дали подлежа на имунизация и отговорът е :Не знам ,изчакай.Обаждам се на професорката по имунология ,като пращам изследванията си по Вайбър+антитела за Ковид и отговорът е същия. А сега де???? Те лекарите не знаят и май хаосът ще си остане.