Коронавирусът стигна и до ледения континент Антарктида

Откриха заразени в чилийска антарктическа база
22 дек 2020 13:42, Елка Василева
11
Коронавирусът стигна и до ледения континент Антарктида
Снимка: архив, БГНЕС

Антарктида беше единственият континент, където не е открит пандемичният коронавирус. Това обаче вече се промени. Трийсет и шест носители са установени при тестване в чилийската база "Генерал Бернардо О'Хигинс". Това съобщи Ей Би Си, предаде ТАСС.

Базата, кръстена на чилийския национален герой Бернардо О'Хигинс Рикелме, е разположена в западната част на континента, недалеч от Южна Америка, и е свързана с въоръжените сили на страната. Чили поддържа общо 13 бази в Антарктида, се казва в съобщението.

Още по темата

Според в. "Гардиън" 26 от заразените са военнослужещи, а другите 10 - хора от обслужващия персонал. Всички те са евакуирани в Чили и поставени в изолация. Лекарите оценяват здравословното им състояние като добро, предаде БТА.

Заразени са и трима души от екипажа на кораба, обслужвал базата, сочат данни от тестове, получени след връщането им от Антарктида.

"Евакуацията на персонала бе осъществена благодарение на навременните превантивни действия", заявиха чилийските военни, цитирани в сп. "Нюзуик".

Антарктическата станция продължава работа с нова смяна служители.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И пак до географа по-долу - Между другото и до най-северните части на Русия например (че и на Швеция) може да се стигне. Въпросът обаче е колко хора си правят разходки до там? С Антарктида е още по-зле... И да е ходил някой до там то 99,9% е сигурно, че не е срещнал никой по пътя си. И така... Познанията ти по география са задоволителни, а тези по логика никакви... :) ... Хайде жив и здрав и да научиш логиката... хахахах
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До географа по-долу - Наясно сме къде е Чили и Антарктида. Ти кажи по колко милиона туриста има на Антакртида годишно, защото според писанията ти направо тълпи от хора ходят там...
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кой ги зарази тези на Антарктида? Между другото това означава само едно - никакъв смисъл от мерки. Каква по-голяма изолация от това да си на Антарктида? Всъщност има смисъл от мерки - овцете да свикнат да не излизат от вкъщи, какъвто живот са ни отредили елита на планетата... А някои се заблуждават, че след ваксинацията всичко щяло да си е както преди. Ами не няма да е. Старият живот няма да се върне, както и комунизма няма да се върне и така... Спазвайте мерките да им е по-лесно на елита...
2
4
 
1
 
! Отговори
И Лукашенко сдаде преди 3 години
Падна една от последните твърдини на ковидиотизма - беларуският титан.22 март: "Аз бих си позволил да нарека тази история с коронавируса поредната психоза. От паниката ще пострадаме повече, отколкото от тази "пандемия"."22 декември: "Нека обсъдим следващия етап от борбата срещу тази глобална болест - масовата ваксинация за постигане на т.нар. "колективен имунитет".Как ще се борим с психозата без тебе, Григорич? И какво ти обещаха - да те оставят още малко президент?
1
0
 
9
 
! Отговори
Следваща цел : преди 3 години
Вирее ли ковида в космоса :)))