Хълцането може да е симптом на коронавируса

Продължителността му може да означава заразяване
Обновена: 5 яну 2021 10:58 | 5 яну 2021 10:47, Петя Славова
50
Хълцането може да е симптом на коронавируса
Снимка: БГНЕС

Редица изследвания показват, че постоянното хълцане може да е сигнал, че човек се е заразил с коронавирус, пише "Дейли Експрес".

Още по темата

Досега хълцането никога не е било в списъка на основните симптоми, но продължителността му може да означава заразяване със SARS-COV-2, съобщава БГНЕС.

Изследване, направено от египетски лекари, установило наличието на COVID-19 при пациент, който се оплакал единствено от хълцане. 64-годишният мъж потърсил лекарска помощ след три денонощия. По време на изследванията било установено, че той е заразен с коронавирус и нивото на левкоцитите му е ниско.

Аналогичен случай е описан в друга статия, публикувана от американски учени. В този случай става въпрос за 62-годишен пациент, който не спрял да хълца в продължение на четири денонощия. При него заразата засегнала белите дробове, а нивото на левкоцитите и тромбоцитите било силно понижено.

Хълцането е рядко срещан симптом на коронавируса. То се появява най-често при стрес или вследствие на неправилно хранене и обикновено отминава след няколко минути. Британските лекари, обаче, препоръчват да се потърси лекарска помощ, ако хълцането не престане след 48 часа или се появява твърде често.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
26
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЦЕЛТА Е ДА ПРЕВЪРНАТ ХОРАТА В ПАРАНОИЦИ!!!
6
2
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТОВА Е ТЕРОР ВЕЧЕ!!!!!АКО БЕШЕ ДА СА ГО ОБЯВИЛИ МИНАЛАТА ГОДИНА !!!
5
2
 
33
 
! Отговори
Британски тъмен учен преди 3 години
Според статистиката, 100% от заболелите от ковид са хълцали поне веднъж през живота си. Не мое да нема корелация тая работа!
4
0
 
32
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Така е. Прави са. Ходенето сутрин до wc, след кафе и цигара, също е симптом за корона. Огладняването и ожадняването също. Нежеланието за чипиране и модифицира е на днк-то също са сред симптомите. Аман от гл*пости и промивания на мозъци!!!!
3
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
... и дишането, и дишането... то също.
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми тъй ами! Казвах аз, че коронавирусът не е тук от вчера ами е на милиони години, ама кой да слуша...Рибата трепете всеки път с *** и смехотворни статии за вируса и с агитации за ваксини. Добре че ви има, да разсмивате хората.
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пръцкането също!