Без карантина за пристигащите в Катар, които са имунизирани

Все пак от тях ще бъде взимана проба за COVID-19
19 яну 2021 15:57, Нели Христова
6
Без карантина за пристигащите в Катар, които са имунизирани
Снимка: БГНЕС

Всеки, който е получил и двете дози от ваксина срещу COVID-19, ще може да пътува и да се връщат в Катар без да се подлагат на карантина, обяви старши здравен служител.

"Очевидното е, че ние ваксинираме хората за да можем да кажем, че този, който е получил и двете дози от препарата, и е минала една седмица след втората доза, е човек, имунизиран срещу вируса. Това означава, че той/тя не се заразява и не го предава на други хора. Това е крайната цел на ваксинацията. Едно от предимствата на имунизацията е, че получателят на ваксината може да пътува и да се връща, без да е необходимо да се подлага на карантина", обясни д-р Юсеф Ал Масламани, медицински директор на Хамад Генерал Болница, пред телевизия Катар.

На въпрос дали хората, които са приели двете дози на ваксина срещу COVID-19, ще се подлагат на карантина, той отговаря: "Засега няма решение от Стратегическия комитет в това отношение. Но принципът е, че получателите на ваксина са имунизирани към вируса.

По отношение на това, че някои държави подлагат хората с документ за имунизация на тест за коронавирус, д-р Ал Масламани каза: "Когато отидете в дадена държава и те искат да проведат тест, това не означава, че не признават сертификата, който имате, а искат да се уверят, че ваксините са ефективни. Ние също ще направим това. Когато хората се върнат, ще вземем проба от тях, за да гарантираме ефикасността на ваксинациите."

"Но независимо от резултата, няма да има карантина", добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво излиза - първо те бодат с въпросната ваксина, после ти бъркат и в носа.Мерси, ще си седя тук. Поне преди ковид попътувах.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За нова година бех в Катар с Азис,наистина не искат тест..
3
1
 
4
 
! Отговори
Мангъра преди 3 години
Много са зле, там сигурно даже нямат и бонуси за първа линия!
2
1
 
12
 
! Отговори
х преди 3 години
Ще става все по-грозно и по-грозно.
1
2
 
7
 
! Отговори
Ми добре преди 3 години
И така докато някой имунизиран не стане алфа вирусоносител. И тогава ще видиме коня дали яде боб.